zaterdag 12 januari 2013

Geluk is het geboorterecht van elke ziel.


 GELUK IS HET GEBOORTERECHT VAN ELKE ZIEL

Iedereen die je ontmoet, heeft invloed op je en stuurt je.
Maar wil je dat wel?
Hoe zorg je ervoor dat anderen je niet negatief beïnvloeden?
Hoe ga je je eigen weg?

De mensen die je tegenkomt in je leven hebben of een positieve invloed of een negatieve invloed op je.
Als je kritiek krijgt van een collega, kan het je dag verpesten. Een glimlach van iemand die je niet kent kan je dag weer goedmaken. Positieve beïnvloeding is prima. Mensen die ons steunen, waarderen en motiveren. Maar wat met de negatieve invloed? We zijn ons soms helemaal niet bewust van die negativiteit.
Meestal kom je pas erachter als het te laat is en je een weg bent gegaan die voor jou zelf negatief uitpakt.

Alle kan ons leven beïnvloeden. Een advies, een verzoek of gedrag wat we als voorbeeld nemen.
Hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe minder je je laat beïnvloeden.
Als je alleen maar luistert naar adviezen van anderen, kan je je eigen leven niet leiden.
De bewuste of onbewuste druk van anderen zorgen er altijd voor dat we afwijken van ons eigen plan.
Jij als individu bepaalt wat je wilt toelaten en wat niet! Voor mij geldt altijd het woord gifbrengers.
Gifbrengers zijn mensen die negativiteit in je leven brengen.
Ze deponeren zaken bij jou, die helemaal niet van jou zijn. Als ze weg zijn is jou energie weg en moet je zelf maar weer zien hoe je in positiviteit terug komt. Ik zelf kijk ook geen televisie meer, omdat ook de huidige televisie je op een negatieve manier beïnvloed. de zaken die ze weergeven zijn ook niet realistisch meer. Kranten vermijd ik vanwege de corrupte media, klagende mensen en dominante mensen vermijd ik. Ik concentreer me liever op de mensen die positiviteit in mijn leven brengen. Wees bewust van alles wat er om je heen gebeurd. Niemand kan je beïnvloeden als jij dat niet wilt, niemand kan je kwaad maken als jij dat niet wilt, Niemand kan je sturen. verzamel mensen om je heen met de juiste ervaringen. maak je eigen keuzes.

Ben dankbaar voor de dingen die je wel hebt. Je kinderen, je partner, iedereen die je liefhebt. Probeer weg te blijven van pessimistische mensen, zoek het positieve op. Indien je gaat piekeren, zoek afleiding, neem de dingen zoals ze zijn en vergelijk jezelf alleen maar met wie je wilt zijn. Leer relativeren en omgaan met stress. Vergeef mensen en hun gedragingen dat leidt tot niks. Creëer afleiding door je bezig te houden met dingen die je zelf leuk vind. Pak weer een oude hobby op, die je schijnbaar in je volwassen leeftijd al bent vergeten.
Werk naar een doel voor je zelf en leef er naar toe. Materialisme is niet belangrijk. Indien je je dat realiseert gaat er een andere wereld voor je open.

Geluk is een moment. mensen moeten geluk loskoppelen van de eigen resultaten. Je kan zelf een besluit maken om gelukkig te worden. Wij als volwassenen hebben vaak het vermogen verloren om geluk te voelen. Onze kinderen van vandaag lijken veel gelukkiger te zijn als ons, omdat ze minder voorwaarden stellen aan geluk. Jij zelf beslist gelukkig te zijn, vrolijk te zijn, dankbaar en tevreden te zijn.

Het is moeilijk als je gelukkig wilt zijn, maar er dingen in je leven mis gaan.

Je kan je aandacht focussen op alles wat er mis gaat of ontbreekt, maar daar stagneer je je eigen geluk mee.

Durf te wensen en daarna te streven met hart en ziel. Denk met je hart en niet met je verstand.
Neem de regie over je eigen leven terug en ga van je zelf houden. Laat je angsten en twijfels vallen en heb vertrouwen in de mensen die het wel goed met je voor hebben. Je bent wie je bent, en je bent goed zo.
Denk positief en creëer een veld van mensen om je heen die ook denken dat je goed bent.
Ziekte moet je niet zien als een straf, maar ziekte kan je soms leren om meer van je zelf te houden en meer van het leven te leren. Gooi de verslaving die je hebt van het verleden aan de kant, slechte overtuigingen overboord en alle zaken die je negatief beïnvloeden.

Luister naar wie je werkelijk bent en respecteer je zelf.


Vandollum


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten