zaterdag 14 september 2013

Belangrijke weetjes over chemische wapens

Belangrijke weetjes over chemische wapens




Het is overduidelijk dat een dodelijk gifgas over Syrië is heen gespoten.
Dat zal wereldleiders laten besluiten om in te grijpen omdat een dergelijk verbod tegen chemische wapens vast is gelegd. Chemische wapens zoals gifgassen kunnen hele volkeren wegslaan van deze aardbodem. Syrië is een van die landen die dit verdrag heeft geratificeerd. Het verbeidt de productie, opslag en het gebruik van gifgas.


Chemische wapens werden voor het eerste gebruikt in Duitsland in 1915.
Het werd gebruikt bij de slag van Ieper wat resulteerde in 6000 doden. Daarna in de eerste en tweede wereldoorlog wat resulteerde in 90.000 sterfgevallen. Het gas dringt in de longen wat vocht veroorzaakt en uiteindelijk zal je stikken in je eigen vocht. Burgers kregen stuiptrekkingen, epileptische aanvallen en overleden.


Ook mosterdgas werd gebruikt, wat blaren veroorzaakte, buikpijn, braken en branderige ogen.
De luchtwegen zwelden op. Het verbod op chemische wapens is internationaal vastgelegd.
Chemische wapens zijn massavernietigingswapens, kernwapens, biologische wapens en radiologische wapens. Deze wapens kunnen op grote schaal gas verspreiden, vloeistof en ook vaste vormen van gif. Vele naties hebben chemische wapens opgeslagen. De meest gevaarlijke zijn wel het zenuwgas GA, GB en VX.


Het sarin gas werd door de Syrische president Bashar al Assad ingezet tegen opstandige wijken in Damascus. Sarin is een zwaar vergif dat het zenuwstelsel aantast en een mens doodt in vijf minuten. Een klein druppeltje van dit spul op je huid is al fataal. Het is smakeloos, reukloos en je kunt het niet zien. Je merkt het pas als je ziek begint te worden en bent binnen een paar minuten dood.
In februari 2013 verklaarden Albanië, Irak, Libië, Rusland en de Verenigde Staten dat ze nog steeds grote voorraden chemische wapens hebben. Honderd duizend mensen zijn in Syrië al omgekomen door chemische wapens en 2 miljoen mensen zijn al uit Syrië gevlucht.


Het is duidelijk dat chemische wapens de meest afgrijselijke instrumenten zijn van een oorlog.


Chemische wapens bedreien ernstig het menselijk leven, het milieu en de mondiale economie.
 De biologische wapens die steeds door modernere technologie gecreëerd worden, bevatten verwoestende ziekten die de mensheid voor honderden jaren uitroeien. Het nucleaire materiaal wordt slecht bewaakt en zo ook de chemische voorraad voor terroristische doelen.
Wist u dat er 21.900 kernkoppen er wereldwijd zijn en dat de chemische wapen hoeveelheid meer dan 28.000 ton is. Daarbij komen nog 5 miljoen andere chemische wapens die wereldwijd zijn verdeeld over verschillende landen.

  • Chemicaliën die blaren veroorzaken zoals zwavelmosterd, lewisiet, stikstof mosterd
  • Chemische stoffen die de zenuwen aantasten, VX, Sarin, Soman, Tabun
  • Chemicaliën die verstikking veroorzaken, cholrine, fosgeen, difosgeen en chloorpikrine
  • Chemische stoffen die het bloed beïnvloeden, herygem, cyanide, cynaogen chloor
  • Chemicaliën voor oproerbeheersing, tear agent 2, CS gas en psychedelische middelen.
Chemische wapens zijn gebruikt in:
  • Eerste Wereldoorlog waarbij er 1,3 miljoen doden vielen
  • In 1914 bekogelden de Fransen met traangas in granaten de Duitsers.
  • In 1915 gebruikten de Duisters chloorgas bij de slag van Ieper
  • In 1918 gebruikten de Duisters fosgeen en chloorpikrine tegen de Amerikaanse troepen
  • De Spanjaarden gebruikten gifgas tegen de rebellen van Spaans Marokko
  • Tokyo kreeg te maken met zenuwgas in de metro stations ene r vielen duizenden doden en gewonden in 1997


e interessante paradox in de moderne wereld als het gaat om oorlog, dood en vernieling op grote schaal. Mensen sterven als gevolg van kogels, bajonetten, handgranaten, bommen en landmijnen. Gebouwen, steden worden vernietigd en grootschalige vernietiging vind plaats.
Moderne chemische wapens hebben de neiging zich te richten op het doden op grote schaal en met veel kracht. Het eerste chemische wapen wat gebruikt werd was chloorgas, wat makkelijk in de eigen keuken te maken valt uit keukenzout. Een biologisch wapen, zoals een bacterie of een virus, bevat toxinen die mensen doden. De stam van een bacterie of ene virus kan mensen ziek maken en ze er uiteindelijk aan laten doodgaan.








  • Sarin is een zenuwgas eenmaal binnen in je lichaam zal het de zenuwen en zenuwcellen vernietigen. Sarin is een cholinesterase remmer waardoor spieren niet meer kunnen samentrekken, het middenrif werkt niet meer en de mens overlijdt.
  • Soman werkt het zelfde als Sarin, maar is twee keer zo giftig
  • VX is een vloeistof waarin sarin is verdampt. Tien milligram op je huid en je overleeft het niet. Rusland gebruikte dit in de jaren 60
  • Novichoks is ook een zenuwgas waar chemicaliën verwerkt worden tot een toxisch product.
Chemische wapens veroorzaken blaren en vernietigen het longweefsel van mensen zoals Sarin. Soldaten op het slagveld dragen niets voor niets maskers en huid beschermende kleding om zichzelf te beschermen. Vaker dragen zij een luchtdik pak tijdens de aanval.
Het ebola virus verspreidt zich direct in de omgeving en is dodelijk. De tularemia bacterie in zijn meest dodelijke vorm veroorzaakt koorts en bij het biologische virus longpest drogen de longen uit. Longpest is zeer besmettelijk en wordt verspreid door hoesten en niezen. De laatste pandemie was in 1922 waar er tien miljoen mensen aan zijn overleden. Antrax veroorzaakt miltvuur, alom bekend. Pokken is ook een virus en een van de belangrijkste virussen in de 20e eeuw. Zeer besmettelijk .


De verspreiding van chemische wapens


E zijn drie manieren om een chemisch wapen te verspreiden, door de lucht, door gemeentelijke water toevoer en door voedselaanbod. De meest gevreesde is door de lucht want je kan er grote gebeide neme bereiken. Een bom of een raket explodeer en verspreidt chemische of biologische wapens door de lucht. Denk daarbij aan de chemtrails waar ik onlangs al over schreef. Vliegtuigen sproeien over grote gebieden of kleine bommetjes worden geplaatst in metro´s zoals in Tokyo, in sport stadion´s.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten