zaterdag 14 september 2013

Er wordt nog steeds gemarteld op de wereld

Er wordt nog steeds gemarteld op de wereld




Marteling is wrede, onmenselijke en vernederende handelingen plegen op de mensheid.
Amnesty International bracht een boek uit, Codesria, een handboek voor marteling.
Er is weinig verschil tussen witte en zwarte vormen van marteling, ze zijn beiden heel verraderlijk.
Onder het bewind van Khadaffi werd in de zomer van 2011 een vrouw overgoten met kokend water. Shwygar Mullah, voormalig kindermeisje van Khadaffi, werd ernstig gemarteld zowel emotioneel als fysiek.


Een studie van de universiteit van Boston toonde aan dat martelingen blijvende neurologische schade veroorzaakt. Geweren en messen brengen blijvende schade toe aan zenuwen en organen. Kogels en glasscherven beschadigen het ruggenmerg wat kan leiden tot blijvende handicaps.
De slachtoffers krijgen vaak niet de medische zorg die ze nodig hebben en overlijden alsnog.
In China worden vingertoppen doorboord met bamboe, naalden en andere scherpe voorwerpen.
Verstikking is al erg genoeg, een van de ergste vormen van marteling. Muizen worden gefolterd doordat ze in laboratoria een verstikkend gas moeten inademen. Deze proeven worden gedaan om te kijken hoe mensen zouden kunnen reageren als er gifgas over de mensheid wordt gesproeid. Kijken hoe we reageren als de mens berooft wordt van zuurstof. Iemand stikken kan neurologische schade aanrichten, epileptische aanvallen en bewusteloosheid. Chronische bronchitis alsmede permanente hersenbeschadiging.





De methodes van marteling anno 2013 zijn gruwelijk. In de tweede Wereldoorlog werden gevangenen in de Duitse concentratiekampen geïnfecteerd met gruwelijke ziekten.
 Levende slachtoffers werden ontleed om biologische wapens te ontwikkelen.
Duizenden experimenten werden op ze uitgevoerd met alle gevolgen van dien.
De nazi artsen gingen over de grens van het leven heen. Slachtoffers werden gedwongen om in ijskoud water zich te dompelen, water besmet met bacteriën en virussen.

Ze werden gepijnigd met pijnlijke procedures en roekeloze ingrepen. Armen, benen en andere lichaamsdelen werden verwijderd en bij andere mensen getransplanteerd. De resultaten waren gruwelijk. De islamitische wet Sharia veroorlooft dat elk lichaamsdeel verwijderd mag worden bij een gepleegd misdaad. In de Middeleeuwen werden al handen geamputeerd, oren afgesneden en fysieke pijn toegedaan wanneer ze maar wilden. Ook slaan is een marteling, sponsen, meppen en schoppen. Veel gevangenen worden op deze manier gefolterd zoals slaan onder de voetzolen.
Elektrische schokken werden vroeger al gegeven vanaf de 19e eeuw.

 Darius Rejali ontwikkelde de eerste eclectrotorture machines waarmee elektrische schokken konden worden gegeven. Daarna kwamen de stenguns, prikstokken die ze ook gebruikten voor vee en ECT apparaten. Elektrische schokken zijn goedkoop en laten weinig fysieke sporen achter die de lijdensweg laten zien.


Verkrachting is ook een marteling methode. Verkrachting van mannen en vrouwen en kinderen wed veel gedaan in de Balkan oorlogen in de jaren negentig. Meer dan 40.000 vrouwen en kinderen werden verkracht dor soldaten. Hun leus was sterf snel of leef een leven van verdriet. De mannen in de oorlogen gebruikten de lichamen van hun vrouw of kind voor hun eigen bescherming tijdens een militaire aanval.





Tijdens de oorlog van Vietnam werden mensen gemarteld aan touwen. Ze werden met de voeten opgehangen en daarna werden hun ledematen afgesneden. Ze martelden ook door in zenuwen te snijden.

Amerikanen weten ook wat martelen is. Schijnexecuties voeren ze makkelijk op.
Een slachtoffer blinddeken, tegen de muur zetten en een pistool tegen het hoofd duwen is dagelijkse kost. Water boarding wordt ook veel gebruikt waarbij ze het gezicht van het slachtoffer afdekken en liters water via de mond naar binnen gieten zodat het slachtoffer het idee krijgt te verdrinken en te stikken. Ouders kunnen kiezen, of zelf dood of een van je kinderen. Irakezen worden meegnomen om hun eigen graf te graven of mensen psychisch kapot maken en zogenaamd om de hoek een kind executeren. Het Amerikaanse leger staat bovenaan wat betreft martelingen.





Vroeger in de Middeleeuwen werd de Brazing Bull gebruikt. Slachtoffers werden de tong weggesneden, de deur werd gesloten en er werd een vuur om het apparaat heen gestookt. Het apparaat werd gebruikt voor vermaak en het publiek vond het prachtig als het slachtoffer bezweek aan de hitte en verstikking.

Duimschroeven is een verraderlijke vorm van marteling. Ondraaglijke pijnen leden de slachtoffers. Het apparaat bestond uit drie rechte metalen staven waar de duim tussen werd geplaatst. Een houten balk gleed langs de metalen staaf en drukte de duim tegen de bodem. De schroef werd aangedraaid en verpletterde de duim. Je kon hem horen kraken als een noot.






Een rektafel werd gebruikt in heel europa waarbij het slachtoffer vast werd gebonden met touwen. Aan de touwen zaten gewichten waarmee ledematen werden ontwricht. Mensen eindigden met een gebroken nek of werd verder gepijnigd op het rek. Ook werden slachtoffers vastgebonden op ene wiel waarna het wiel in vuur en vlam werd gezet. Er was ook het paard, een apparaat wat op een paard leek, waarop het slachtoffer werd vastgebonden. Katrollen werden vastgemaakt aan de touwen en de touwen werden vastgemaakt aan de handen en voeten van de slachtoffers. Mensen werden gewoon uit elkaar getrokken werden.
De brandstapel was ook populair en e

en gruwelijke vorm van marteling. Een stapel droog hout werd ergens geplaatst en aangestoken en het duurde meestal een half uur voordat het slachtoffer bezweken was aan de hitte en dampen. Daarna verbaden zij langzaam. De beulen vonden het geweldig en verzonnen nog dat de tong van het slachtoffer ingeklemd zat tussen twee ijzeren platen. Dit alleen voor het vermaak van het publiek. Zodra je beschuldigd werd van ketterij werd je verteerd door het vuur.






De schandpaal werd gebruikt ook na de brandstapel, waar een slachtoffer werd vastgebonden in de daarvoor bestemde gaten. De menigte kon appels op ze gooien of rotte tomaten, dode dieren of uitwerpselen. Alles wat hen maar kon verwonden of doden. Vaak werd er een spreuk uitgesproken bij de schandpaal over de aard van het misdrijf alleen voor de stemming van het publiek. De schandpaal werd ook gebruikt voor geseling en verminking.

Veel martelingen vonden plaats waaronder. Duimschroeven, de rektafels, Kielhalen, de Spaanse Laars, de Judaswieg, voetverbranding, wurgtouwen, schedelkraken, geseling, de palei en ga zo maar door. Men liet slachtoffers luisteren naar monotone geluiden, harde geluiden of bedreigde familieleden of kinderen. Mensen in een fel verlichte kamer dagenlang opsluiten of het uitbuiten van fobieën. Geen hygiëne verlenen aan slachtoffers of slachtoffers Russisch roulette laten spelen. Zijn eigen ontlasting op laten eten of een gesimuleerde executie mee laten maken. Mensen dingen laten doen die tegen hun geloof ingaan of mensen uit hun slaap houden.





Op 10 december 1948 werd in de verklaring voor de rechten van de mens vastgelegd dat er geen folteringen en martelingen meer mogen plaats vinden. Niemand mag weer onderworpen er aan noch aan andere wrede, onmenselijke of onterende handelingen. Ook in het Verdrag van Geneve staat dit vermeld en in het Verdrag van de verenigde Naties tegen Folteringen.


Toch vinden er nog wereldwijd martelingen plaats op onschuldige mensen wereldwijd.


Neonazi´s martelen homo´s, Amerikanen martelen in oorlogen, martelen terroristen en kinderen vertellen van martelingen door psychiaters. Marteling van kinderen is een weredlwijd schandaal. Daklozen worden ook al gemarteld en zelfs de bejaarde bij jou om de hoek.
Martelpraktijekn komen nu het meeste voor in landen zoals irak, Israel, Rusland en Amerika.

Voor martelen in mijn ogen is geen excuus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten