maandag 16 september 2013

Reizen in de tijd: is het reizen in de tijd werkelijk mogelijk of is het een fantasie?

 

Reizen in de tijd: is het reizen in de tijd

werkelijk mogelijk of is het een fantasie?

 

Er zijn al vele verhalen geweest die op de een of andere manier om het reizen door of in de tijd draaien. Denk bijvoorbeeld eens aan boeken en films waaronder Back to the Future (Terug naar de Toekomst) of de film The Philadelphia Experiment (met Martin Sheen) waarin een modern Amerikaans vliegdekschip op een magnetische storm stuit die het schip en de bemanning uiteindelijk terugvoert naar het beginstadium van de Amerikaanse betrokkenheid bij de Tweede Wereldoorlog, de aanval op Pearl Harbour.

Maar mijn verstand zegt in eerste instantie dat een dergelijke reis door de tijd niet mogelijk is in feitelijke zin, en ziet het meer als een vermakelijk sciencefiction fiction verhaal.
Vreemd genoeg denkt de Chinese regering er niet zo over en heeft zelfs landelijk de term ‘tijdreizen’ laten verbieden. Niet dat hieruit enige conclusies getrokken kunnen worden, maar opmerkelijk blijft het wel dat een regering, waar ook ter wereld, het sprookje van tijdreizen als bedreigend genoeg ervaart om het woord zelf te verbieden.

Aan de andere kant is er een andere overdenking die ik zeker de moeite van het delen waard vindt. Waarom zijn er zoveel Amerikaans ex-politici die beweren dat er dergelijke experimenten daadwerkelijk hebben gelopen, als het hele tijdreis principe feitelijk niet bestaat? Want, ik ga er eerst voor het gemak van uit dat het niet bestaat! Waarom zijn er dan zoveel Amerikaanse ex-politici, maar ook mensen die nog actief betrokken zijn bij de regering die willen dat sommige groepen geloven dat het WEL bestaat?
 
Een normaal denkend mens zou wat mij betreft dit vraagstuk beantwoorden in termen als: geef dat deel van het volk wat het wil als je daaraan kunt verdienen! Maar, dat is dan de andere kant: is het niet vreemd dat de overheid actief meewerkt aan het zaaien van valse achterdocht (in feite dus van overheidswege uit actief meewerkt aan het ontstaan van een steeds groter wordende publieke achterdocht ten aanzien van complexe en diverse lagen van bestuur!) hetgeen maakt dat een maatschappij uiteindelijk steeds moeilijker te besturen valt?
 
Misschien is dit vraagstuk nog wel interessanter dan de vraag of het reizen in de tijd nu wel of niet mogelijk is of, zo men wil, het vraagstuk of er inderdaad experimenten met betrekking tot het reizen in de tijd hebben plaatsgevonden.
 
Volgens een man die daadwerkelijk betrokken is bij de Amerikaanse overheid, maar tegelijkertijd in de show van Jesse Ventura claimt dat zijn betrokkenheid samenhangt met een programma dat draait om tijdreizigersexperimenten , is het daadwerkelijk bestaan van geschiedenis en toekomst een collectieve illusie die op haar plaats gehouden wordt door onze eigen rotsvaste overtuiging van het ‘vandaag’ en ‘gisteren.’ In plaats van het gebruik te maken van een tijdmachine stelt hij dat de overheid liever de beproefde ‘mentale’ methode aanhangt.
 
‘Wat is het verschil dan tussen een mentale reis, en goedkope hypnose?’ vraagt Jesse Ventura geïrriteerd. Hoe dat allemaal afloopt moet u zelf maar bekijken, maar voor mij staat een ding vast. Een overheid die niet alleen actief investeert maar vooral het meest onmogelijke propageert heeft meer dan alleen maar een belang bij het in stand houden van de mythe (in het geval dat Tijdreizen niet mogelijk is).
 

Alleen al daarom zouden we de huidige vormen van macht niet moeten willen! Want als het leugens zijn, betalen wij die leugenaars! En ook zonder dat ik ooit een echte reis door de tijd gemaakt heb durf ik te stellen dat dit laatste een zeer ‘oud’ verschijnsel is!
 
 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Geen opmerkingen:

Een reactie posten