woensdag 18 september 2013

Weg met de ouderen! (de meest weerzinwekkende video's over de ware toestanden in de zorghuizen!)

Weg met de ouderen! (de meest weerzinwekkende video's over de ware toestanden in de zorghuizen!)

 

Ouderen zijn de misschien wel de meest kwetsbare mensen uit de samenleving.
Steeds vaker echter komen er beelden beschikbaar die het voorstellingsvermogen ver te boven gaan. Ouderen die worden mishandeld in zorghuizen, ouderen die worden uitgehongerd in zorghuizen, ouderen die worden vastgebonden, je kunt het zo wreed niet bedenken of het komt voor in de peperdure zorginstellingen die broeden op de vruchten van hun pensioen.
 
Zo nu en dan gaan de folteringen zo ver dat de mainstream media er aandacht aan besteed.
Maar ook dat schijnt niet weg te nemen dat we onze ouderen het liefst zo snel mogelijk wegstoppen in de zorghuizen die hun management enorme bedragen uitkeren op kosten van de ouderen.
Hoewel er in Nederland nu voornamelijk bezuinigd moet worden op de meest basale voorzieningen met betrekking tot de ouderen, worden tegelijkertijd de lonen van het management en de directie opgeschroefd.
 
 
Nederland spreekt er schande van, Nederland moppert, Nederland klaag en Nederland staat versteld, maar blijft ondertussen haar ouderen overgeven aan de bedenkers en uitvoerders van het kwaad. Kan het nog gekker? Nee, het kan inderdaad niet gekker, maar we zullen het hiermee klaarblijkelijk moeten doen. Want niemand is in staat de verandering teweeg te brengen die men voor ogen heeft.
 

Hoewel het binnen het kader van dit onderwerp nog nauwelijks mogelijk is om luchtig te zijn, moet ik zeggen dat de bijna komische uitspraak wat betreft dit collectief handelen ook hier als geen ander van toepassing is.‘Mensen blijven via het internet ongekend energiek op zoek naar nieuwe zaken en misstanden die aantonen dat het zo niet verder kan. Zij zijn hier zolang mee bezig dat er voor het veranderen van het land geen tijd meer is!’
 
 
Tja, ironisch, maar wat mij betreft daarom zeker niet minder waar. Ik vraag me af waar het allemaal op uitloopt maar wie de beelden bekijkt, of naar meer op zoek gaat kan alleen nog maar inzien dat het onder geen enkele omstandigheid nog ooit goed kan komen! Want wat te denken van Alzheimer patiënten die door de verpleging worden vernederd of gemarteld, maar het incident naar het verstrijken van een kort tijdsbestek alweer zijn vergeten?





Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Geen opmerkingen:

Een reactie posten