dinsdag 3 september 2013

Sociale media beheert ons aller leven in negatieve vorm

Sociale media beheert ons aller leven in negatieve vorm



Als het om sociale media gaat krijgen veel mensen al kriebels onder hun huis.
Er is niks belangrijker als een Appje of een geautomatiseerd berichtje op Twitter.
Facebook, Hyves, Twitter, en andere sociale media sites zijn zo razend populair en zitten gebakken in het alle dagelijkse leven van de mensheid. Niks kan meer zonder deze media en de mensheid raast aan het echte leven voorbij.

Op Facebook kan je iemand porren, ronduit belachelijk. Je kan de aandacht van iemand trekken door een por uit te delen zonder specifiek doel. Er volgen hele Por Oorlogen en mensen porren elkaar achterbaks en stiekem. Anno 2013 is de Por al wat meer naar de achtergrond verdrongen, bedankt daarvoor Facebook. Bij MSN kon je ook een extra functie gebruiken, het schudden van het chat venster als je met iemand aan het chatten was.

Er was wel een tijdslimiet aan verbonden dus je moest vlug zijn met dat hele schudden gedoe. Blackberry´s en IPhone´s hebben de mogelijkheid om een bericht naar honderden mensen te sturen.
Mensen gedragen zich naar mijn mening maar raar op het internet. Er worden verschillende gedragscodes gehanteerd en er worden verschillende gedragingen van je verwacht. De mensheid verwacht gewoon van je dat je meedoet aan sociale media sites, dat je een profiel aanmaakt op deze
sites en dat je alle persoonlijke zaken erop gooit.

Het gebruik van sociale media is een manier van leven geworden. Men pakt de telefoon niet meer op en gaat ook niet meer opbezoek bij de buren. Er wordt nu getweet en geappt zelfs nog als ze naast elkaar op de bank zitten. Sociale media is een krachtig instrument voor complete gedragsverandering. Leden van jou netwerk zijn geïntrigeerd of geïnspireerd om op jou berichten te reageren, te herzien of geven de boodschap meteen door aan honderden andere gebruikers.

Je verliest de controle over je eigen boodschap en authenticiteit.




De gehele strategie achter sociale media is het controleren en invloed hebben op dagelijkse basis.
 Er zit een verborgen gevaar bij sociale media te gebruiken. Je gebruikt de media om je kanalen te verbreden en creëert een boeiende inhoud op je kanaal. Je probeert een doelgroep te bereiken en maakt gebruik van sociale marketing.

Sociale media is een broeinest van slecht gedrag en is grotendeels anekdotisch. Het heeft een negatief effect op je leven en het zinkt je gevoel van eigenwaarde. Tieners trekken massaal naar deze sites toe en besteden het merendeel van hun tijd achter de pc om de sociale media sites bij te houden. Facebook is de meest gevaarlijke van ze allemaal, het is de grootste. Daarna komt MySpace die de pedofielen aantrekt.

Facebook is uitgegroeid tot een sociaal netwerk waar ik geen enkel kind op zou willen zien. Facebook met seksadvertenties Daily Sex Chance, Sex partner van de dag, neem een nieuwe vriend en Wat is jou seks stijl? Kinderen hebben volledige toegang tot deze applicaties wat levensgevaarlijk is. Ouders moeten hun kinderen goed in de gaten houden als ze gebruik maken van deze tool.
  • Let erop dat ze geen vreemden zo maar toevoegen
  • Geen persoonlijke gegevens openbaar maken
  • Geen huisadres, telefoonnummers, adressen en dergelijke publiceren
  • Geen school, werkgver of sofi nummer publiceren
  • Geen foto´s of persoonlijke video´s plaatsen
  • Al helemaal geen naakt foto´s of opnames van je zelf
  • Maak een HEEL veilig wachtwoord zodat je profiel is afgeschermd
Pedofielen en kindermisbruikers, lover boys en andere perverselingen, liggen op de loer om hun slag te slaan. Het Sexthing is heel populair nu op de sociale media sites, naaktfoto´s van je zelf sturen, filmpjes via de mobiele telefoon. De online zedendelinquenten zijn gevaarlijk en krijgen het zo maar klaar het kind te ontvoeren en te verkrachten.

Zestig procent van de jongeren plaatsen dit soort dingen en bijna de helft van de jongeren maakt zich daar geen zorgen over. Z plaatsen gewoon hun persoonlijke info op de media sites en vertellen er ook nog bij op welke tijd ze waar zullen zijn. Meer dan 70 procent van alle jongeren heeft een profiel aangemaakt op sociale netwerk sites zoals Facebook, MySpace,Twitter en Hyves. Ze maken zich geen zorgen over hun veiligheid en Twitteren en Porren er maar op los.

De gevaren zijn niet te overzien zowel voor kinderen als volwassenen. Geweld, seksueel geweld, stalkers, opgenomen beelden van webcam´s en anderen maken valse profielen aan die ons als mens kunnen schaden. Je denkt dat je als kind met een leeftijdsgenoot praat en eigenlijk zit er aan de andere kant een pedofiel van 54 die al eerder voor zijn gruwel heden veroordeeld is.

Een online roofdier zoals ik het noem mengt zich gewon tussen de bestaande profielen. Hij ziet er onberispelijk uit en lijkt een betrouwbaar iemand. Meestal zijn ze van middelbare leeftijd of iets jonger, zijn mannelijk en doen zich voor als iemand die zich heeft gemanifesteerd in de maatschappij. Hij kan op kinderen jagen, op vrouwen of er zijn ook vrouwen die dit doen.




http://www.youtube.com/watch?v=6xS1_YTt2tc

Let op een ongewone seksuele nieuwsgierigheid van het andere profiel. Let er op dat je kind geen andere kosten maakt met bijvoorbeeld een bankpas of dergelijke, dus naar ongewone financiële uitgaven. Ook een waarschuwing zijn de pop ups op de computer en als het pc scherm of labtop scherm veranderd zodra je de kamer van je kind binnen stapt. Merkbare veranderingen in gedrag, mede inbegrepen geheimzinnigheid en defensief worden.

Voor mij mogen al deze sites opgedoekt worden zodat we weer normaal met elkaar gaan communiceren. Met zijn allen terug naar een tijd dat we nog echt met elkaar verbonden waren.
Bij elkaar op bezoek gaan, elkaar een brief schrijven, de natuur in gaan met zijn allen, niet meer wegvluchten van de werkelijkheid.

Je bent meer waard dan 100 volgers of duizenden porren.

Je mist geen enkele kans als je niet op Facebook of Hyves bent, je bent gewoon je zelf, uniek.

Het is een verspilling van je tijd en stompzinnig gedoe.

We gaan gewoon weer normaal onze telefoon gebruiken, gooien alle apps er van af en nemen tijd voor een goed gesprek. Je zult zeen van tijd over hebben voor de mensen die je lief hebt en je kan het ze persoonlijk ook nog zeggen dat je ze lief hebt.


Ik zou het heerlijk vinden een wereld zonder dat alles, zonder sms, zonder telefoongerinkel op elke hoek van de staat. Je kan zelf naar familie gaan of je vriendje of vriendinnetje opzoeken met alle ervaringen en spanning van dien. Je kan echte vriendschappen sluiten en geen virtuele en je hoeft je zelf niet letterlijk naakt te geven om een beetje aandacht van anderen.

Het Sociale media Monster
 
 

Gesprekken virtueel door de lucht
Bizarre mond tot mond reclame
Afstand en privacy is geen belemmering
We zijn allemaal geïnfecteerd door deze ziekte


Ik hou van jou tegen een onbekende
Fictieve vriendschappen elke dag
Geen betekenis drukt zich af op het scherm
Geen gevoel, geen expressie of emotie


Gedachten ontketent
Consequenties vergeten
Gierende klauwen
Op het toetsenbord

Witte boorden criminelen
Die online domineren
Google inkomsten genereren
Over de rug van je kind


Geen opmerkingen:

Een reactie posten