zaterdag 14 september 2013

Wat is het verschil tussen de Nederlanders, Portugezen en Spanjaarden? Simpel, Nederlanders zijn lafaards!

Wat is het verschil tussen

de Nederlanders, Portugezen en Spanjaarden?

Simpel, Nederlanders zijn lafaards!

 
 
 




Natuurlijk volg ik nog dagelijks de gebeurtenissen op het wereldtoneel en hoe de crisis en andere zaken zich ontvouwen op verschillende plaatsen in de wereld.
In dat kader kom ik dagelijks dan ook een enorme hoeveelheid materiaal tegen waarover ik niet noodzakelijkerwijs schrijf, maar waarvan ik wel kennis neem.
Het is in mijn ogen dan ook verbijsterend dat de Nederlanders nu al jarenlang vrijelijk hebben kunnen constateren dat alle sociale voorzieningen in dit land worden ontmanteld en leeggeplunderd door een elite die hier met naam en toenaam bekend is. Er zijn inmiddels al zovele Nederlanders afhankelijk geworden van de voedselbank dat iedereen wel iemand in zijn directe omgeving of uit de buurt kent die in zo'n positie zit. Maar in Nederland blijft het stil.
 
 
Hoewel lieden als Micha Kat van de site Klokkenluider online constant blijven beweren dat ‘alles down gaat’, de ‘elite gaat vallen’ en zo meer, is voor de gewone man het tegendeel waar. De rijken gaan alles behalve down, maar zuigen steeds meer geld uit de feitelijke economie.
In Nederland neemt het aantal huisuitzettingen dan ook hand over hand toe. Woningcorporaties geven steeds vaker schaamteloos toe dat de leegstandssubsidies nu eenmaal meer opleveren dan een huurder, maar Nederland doet er het zwijgen toe. Wanneer hier iemand of een heel gezin aan de straat wordt geleverd halen de meesten hooguit de schouders op.
 
 
‘Het is niet anders. Moet men de huur maar betalen.’
 
 
Hoe anders is dat wel niet in Spanje en Portugal?
 
 
 
 
Daar trekt de bevolking de straten op om de overheid te laten weten deze gang van zaken niet langer te pikken.In Spanje verzamelen zich dan ook grote en vooral woedende menigtes in de straten waar gezinnen wonen die op het punt staan om uitgezet te worden en verhinderen de politie desnoods met harde hand om deze uitzettingen door te voeren.
 
Hier in Nederland heerst in plaats daarvan een halsstarrige gelatenheid en een angstvallig stilzwijgen dat zich eigenlijk maar moeilijk tot onmogelijk echt laat verklaren.Sommige mensen zeggen dat ‘Nederlanders het nog te goed gaat.’ Dat juist hierom al te protesterende stemmen uitblijven. Maar hoe kan het de Nederlanders nog te goed gaan als we reeds meer dan een jaar in een stadium verkeren dat maakt dat de voedselbanken de aanvraag niet meer aan kunnen, en dat de daklozencentra de steeds groter wordende stroom Nederlandse dak en thuislozen niet meer kan verwerken?
Ik heb geen idee, u wel?
 
 
Zeker is dat de stilte binnen onze landsgrenzen niet alleen absurde vormen begint aan te nemen, maar door steeds meer mensen als een regelrechte bedreiging wordt ervaren. Want inderdaad, wanneer je je eenmaal beseft dat je in een land leeft waarin je geen enkele hulp meer kunt verwachten van je medeburger, weet je dat je ten dode opgeschreven bent in het geval de overheid eens een echte jacht mocht openen.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten