maandag 16 september 2013

Echte schoonheid ontstijgt de taal!

Echte schoonheid ontstijgt de taal!

Er zijn plaatsen op aarde die zo onvoorstelbaar mooi zijn dat je er de hemel zou kunnen filmen.
Sommige van deze oorden liggen heel ver buiten ons bereik, anderen zijn dichterbij dan je denkt.
LA Grotta Cove op het Griekse eiland Corfu bijvoorbeeld is zo'n plek.
 
 
 
 
Het natuurlijke landschap dat zich daar voor het oog van de toeschouwer ontvouwt is van een schoonheid die zich nog nauwelijks in woorden laat vangen. Deze schoonheid getuigt van een wereld die eens, in alle opzichten, een paradijs was dat zich van horizon tot horizon uitstrekte als een bonte vogel die zich koestert aan het stralende wezen van het ontwaken van de dag.
 
 
 
 
 

Of wat te denken van de Mellisani Grot in het economisch getergde Griekenland! Als een virtueel paradijs, geprogrammeerd door de beste visuele goochelaars van een softwaregigant, sluimert deze feitelijke en natuurlijk aanwezige grot en het daarin opgeslagen water met de helderheid van een kristal op nauwelijks 2 kilometer afstand van het Griekse dorpje Sami en bombardeert onze zintuigen met schoonheden die het verstand met stomheid slaan.
 
 
 
Rond het meer van Montruex in Zwitserland heeft zich een landschap ontplooit dat, wanneer het eenmaal op de gevoelige plaat is vastgelegd, een compositie vormt die zo weggelopen zou kunnen zijn van de tekentafel van s' werelds beste illustrator; het tegendeel is echter waar en ook hier, niet al te ver van huis, vinden we het bewijs voor de stelling dat de werkelijkheid in staat is om zelfs ons schoonste voorstellingsvermogen een gigantische stap voor te blijven.
 
 
 
 
 
Wanneer een flinke Zuidwester storm door de bossen van ons vlakke land buldert, zou het geluid van de onzichtbare hamerende vuisten van de wind nog het meest lijken op de bulderende wateren van de Parel Waterval in China. Het geheel vormt een plaatje alsof een groots bergmeer ineens wegvloeit via een vlechtwerk aan bergkammen dat haar eerst op de plaats hield. En weer schieten woorden tekort om het schouwspel tussen het ziedende water en de rotspartijen treffend te omschrijven.
 
 
 
 
 

In Californiƫ leidt een bijna sprookjesachtig zandpad naar zand en rotsformaties die een bijna magische belichaming uitstralen. De wereld is een onvoorstelbaar oord en is in staat vormen van schoonheid te materialiseren die je keer op keer opnieuw doen beseffen dat onze opvattingen, meningen en overtuigingen maar nietig zijn in de schaal van de schepping.
 
 
 



Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Geen opmerkingen:

Een reactie posten