zaterdag 14 september 2013

Het meest SCHOKKENDE gedrag van de mens!


Het meest SCHOKKENDE gedrag van de mens!



Er zijn zaken die zo schokkend zijn dat we er nadien maar liever nooit meer over spreken.
Zelfs de paar minuten die je erover nadenkt veroorzaken een pijn die nooit meer overgaat.
Er zijn mensen die geloven dat de mens de menselijkheid is verloren.
 
Er zijn natuurlijk voorbeelden te over die deze stelling op zichzelf lijken te bewijzen, maar het voorbeeld voor de onmenselijkheid van de mensheid dat in deze video gegeven wordt slaat wat mij betreft dan ook alles.
 
Het drukt ons met de neus op een reeks feiten die zich niet zomaar even laten wegredeneren.
Een zekere Jonathan Gardner drukt ons met zijn beeldcompilatie dan ook met de neus op een reeks feiten waarvan je al snel wens dat ze allen slechts een verzinsel waren.
 
Dat het feitelijke nooit gebeurd was. Maar het gebeurde desondanks en wel op twee verschillende plekken op de wereld. Gardner stelde van deze twee gebeurtenissen die zich geheel afzonderlijk van elkaar voltrokken dan ook één video samen die we, en daar ben ik bijna zeker van, niet snel meer zullen vergeten als we het al ooit kunnen vergeten.
 
Ik zou er van alles over kunnen vertellen maar dat doe ik niet – deze beelden leren ons niet alleen een afschuwelijke les – ze laten ons vooral zien dat de zaken waar velen van ons op neerkijken beschikken over een gedrag dat wij, om welke duistere reden dan ook, allang uit het oog verloren zijn.
 
Hier de confrontatie met onszelf:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten