maandag 21 oktober 2013

Grooming gebeurd overal op het web waarschuw je kroost


Grooming gebeurd overal op het web waarschuw je kroost



Grooming is het benaderen en contact leggen met kinderen door een pedofiel.
Zijn of haar doel is seksueel contact te maken met het kind en de remmingen en drempels van het kind te verlagen. grooming kan zelfs voorkomen binnen het gezin waarbij een familielid of bekende de relatie ombuigt tot een seksuele relatie.

De jonge meisjes van nu zitten regelmatig op het internet en houden zich bezig met chatten.
MSN, Twitter, Hyves en andere chat programma´s. Ze denken dat ze een leuke jongen an de andere kant hebben zitten die een geweldige foto heeft geplaatst maar praten daadwerkelijk met een man van 52. De pedofielen doen zich voor als iemand anders en winnen het vertrouwen van het kind. Ze isoleren het kind en laten het kind zweren op geheimhouding en steeds verder worden de grenzen verlegd.

Pedofielen zitten op meerdere sites en proberen zo hun slachtoffers te benaderen. tegenwoordig begeven ze zich meer op facebook omdat facebook zo groot is. De meisjes maken een profiel aan van zichzelf en je weet hoe dat tegenwoordig gaat. Alle persoonlijke details gaan er op en dan nog wat foto´s. Selfie is ook zo´n site waar als je het zoekwoord schatje intypt er weet ik hoeveel jonge kinderen zomaar uitrollen. Pedofielen zoeken ook naar slachtoffers op spelletjes sites. Overal op het internet zijn ze te vinden en vinden vaak vele slachtoffers.

Een pedofiel benadert zijn prooi in verschillende etappes.
Eerst gaan ze hun slachtoffer identificeren op uiterlijk, geslacht. daarna gaan ze zo veel mogelijk informatie vergaren door middel van gesprekken. Daarna het kind verwennen met cadeaus of speeltjes. daarna worden er seksuele aspecten aan toegevoegd en als laatste zal het misbruik plaats vinden.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z5WEnqnq1Hk#t=11


Anno 2013 hebben kinderen mobiele telefoons, webcams en digitale camera´s.
Ze gooien zelf hun foto´s zo maar op het internet en verhogen zo het risico om gepakt te worden door een pedofiel. Kinderen moeten geleerd worden dat je geen persoonlijke informatie op het Internet moet plaatsen.Kinderen hebben nog niet door wanneer iemand hun gemanipuleerd vlijt. Ze doen dat door op privé te gaan in een chat. Ze vragen waar staat je computer en wie is je favoriete zanger? Ze weten alles over een extra zakcent verdienen en weten meteen wanneer je verdrietig bent. Ze vragen naar je telefoonnummer en zo terloops vragen ze naar een foto van een naakt lichaamsdeel. Kinderen zijn al gevallen voor de zin:

Jij bent de liefde van mijn leven





Ín Engeland was een pedofiel genaamd Douglas Lindsell die 54 meisjes via het internet heeft misbruikt. Ze gaven hem zo hun telefoonnummer omdat hij zich voordeed als een jonge jongen waar ze verliefd op waren geworden. Hij paste zelfs zijn schrijfstijl aan door een boek te kopen over het moderne schrijven wat jongeren nu op het internet doen.


Ook in ons land zijn pedofielen op jacht. Frank R werd ervan verdacht dat hij 300 meisjes over had gehaald tot seksuele handelingen via het internet. nederland heeft Grooming strafbaar gemaakt vanaf 2010 door artikel 248 e. Deze man heeft elf meisjes fysiek verkracht. De zaak kwam aan het licht toen een 12 jarig meisje zo maar verdween. Zij werd de volgende dag aangehouden in het groningse plaatsje Bedum.



http://www.youtube.com/watch?v=I6AUVe3_DEo#t=11




Geen opmerkingen:

Een reactie posten