dinsdag 15 oktober 2013

Is Nederland een land om trots op te zijn?


             
 
                   Afschaffing ACTIO POPULARIS
 
 
 

Als je het aan onze overheid vraagt uiteraard wel !
 
 
Maar de dagelijkse realiteit staat haaks op de politieke beeldvorming, daar zijn inmiddels tienduizenden Nederlanders uit eigen ervaring wel achter.
Terwijl Nederland uitgroeit tot een totale controle staat die nog het meest lijkt op de Amerikaanse samenleving, de ene camera naar de andere uw dagelijks leven registreert en controleert, brokkelt de Nederlandse wetgeving af met de snelheid van onstuitbaar tandbederf.
Vele mensen vragen zich dan ook af welke veiligheidsbelang wordt gehandhaaft met al die camera's, de ontelbare vormen van registratie die Nederland rijk is , terwijl de beschermende wetgeving feitelijk wordt en is ontmanteld.
 
 
Deze vragen en nog veel meer worden door de hedendaagse politiek dan ook niet langer beantwoordt – sterker nog, wanneer u over een bepaalde kwestie teveel vragen blijft stellen volgt gegarandeerd een overheidsbesluit om niet langer op de vraagstukken in te gaan – ook al zijn deze vragen nog zo gerechtvaardigd.
 
De Nederlandse rechtsstaat gaat gebukt onder groeiende aantijgingen voorzien van keiharde en onomstotelijke bewijslast van corruptie, criminele samenspanning, colussie (een woord voor een heimelijke afspraak tussen twee partijen die hetzelfde belang aanhangen), het beschermen van kinderporno netwerken, het deelnemen aan of deel uitmaken van een criminele organisatie en meer.
 
Zelden is het gezicht van de Nederlandse rechtsstaat zo geschonden als vandaag de dag. Ook de wetgevende macht lijkt totaal in te storten. Hoewel in feite alle Nederlanders hier al het slachtoffer van zijn is de groep Nederlanders zeer gering te noemen die het afbraakproces nauwgelet hebben gevolgd. Zo werd in Nederland in 2005 de Actio popularis geruisloos afgeschaft – zelfs de staatscourant maakte geen melding van de afschaffing.
Om te begrijpen dat met deze afschaffing de beschermende wetgeving feitelijk is ontmanteld dient u allereerst te begrijpen wat de actio popularis in letterlijke zin betekent:
Actio betekent:
 
 
Recht tot procederen – Popularis betekent: van een ieder/van het volk!
 
 

Als u eenmaal op de hoogte bent van de definitie begrijpt u ook direct de ingrijpende betekenis ervan. Hoewel het volk over de afschaffing van de actio popularis nooit werd geïnformeerd wist de gehele Nederlandse advocatuur al geruime tijd wel dat deze ontmanteling in aankomst was.
Dit blijkt onder andere uit de publicatie op de website van Wieringa advocaten Amsterdam, gedaan op 17 augustus 2005.
 
 
Femke van Ooijen schrijft op deze website onder andere: waar voorheen met betrekking tot de milieu besluiten de goedkeuring van bestemmingsplannen nog een ieder zich tot de rechter kon wenden, geldt dat nu alleen nog maar voor belanghebbenden. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan het streven om de hoofdregel van het bestuursrecht (alleen beroep door een belanghebbende) breed van toepassing te laten zijn.
 
Hoewel het bovenstaande suggereert dat de gevolgen van de afschaffing slechts betrekking hebben op bestemmingsplannen en milieu besluiten, leert de bittere realiteit dat het principe van wel of niet belanghebbende al ver is doorgedrongen tot alle mogelijke facetten van wetgeving en als zodanig wordt toegepast.
 
 
In de zaak Marianne Vaatstra bijvoorbeeld zijn de ouders van het vermoorde meisje in strikt juridische zin genomen geen belanghebbenden.Marianne Vaatstra zelf is de belanghebbende in de procedure – hoewel zij spijtig genoeg na haar dood uiteraard niet meer in staat is het proces in haar voordeel te beslechten.
 
Niet alleen is onomstotelijk komen vast te staan dat het Openbaar Ministerie gebruik heeft gemaakt van regelrechte leugens in de zaak Vaatstra maar in strikt juridische zin
werd het gerechtelijk verweer van de ouders van Marianne Vaatstra reeds in 2005 onmogelijk gemaakt middels het afschaffen van de zogeheten actio popularis.

U bent dus gewaarschuwd.
Nieuw dit najaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten