vrijdag 4 oktober 2013

Amish verruilen hun levensstijl van paard en wagen tegen de zonden van de grote steden.

Amish verruilen hun levensstijl

van paard en wagen tegen de zonden van de grote steden.

 



Leuk is dat, om in de plaatselijke krant te ontdekken dat zelfs de mainstream media niet alleen van zichzelf toegeeft voortdurend te liegen, maar ons ook laat weten deze leugens als realityprogramma's te verkopen.
 
Ere wie ere toekomt, dus ditmaal gaat de eer voor het beschrijven van de mainstream media leugenfabriek naar verslaggeefster Rivka Groenier die met betrekking tot de zoveelste realitysoap genaamd Breaking Amish in de mainstream media laat weten dat de door hun gevoerde realiteit, de realiteit niet is.

Het programma van TLC dat ze beschrijft volgt ogenschijnlijk vijf Amish jongeren die de levensstijl van het platteland zat zijn en zich tegoed doen aan de geneugten des levens binnen de stadsgrenzen van Los Angeles. De werkelijkheid echter is dat de deelnemers aan dit programma niet bepaald de onbeschreven blaadjes zijn die men schilderd en stuk voor stuk al een hele geschiedenis aan seksuele uitspattingen, spelen buiten het huwelijk, scheidingen en het verstoppen van geheime kinderen had opgebouwd, alvorens in het programma de ‘eerste stapjes’ buiten het Amish bed te zetten.
 
 
 
 
Tja, ik vraag me dan ook af hoelang het nog duurt eer de mainstream media ons tussen neus en lippen door laat weten dat de berichtgeving van 911 (de aanslagen van 11 september) al evenzeer uit het vat van goedverkopende fictie stammen.

Het is toch werkelijk niet te geloven hoe de ons omringende media die ons open, eerlijk en neutraal zou moeten informeren over de stand van zaken in de wereld, meer en meer van zichzelf zegt dit niet te doen, en zelfs mensen te betalen die de verhaallijntjes van tevoren uitwerken zodat ze ‘beter overkomen,’ of de verhalen ‘aannemelijker maken.’ Tja, wat kan men nog van deze dingen zeggen?

Hooguit dat we onze beeldvorming van de wereld en de daarin ontstane situaties in geen geval mogen ontlenen aan de voorgeprogrammeerde en verzonnen realiteit van de mainstream media, die de grootste leugens nog zo verkopen als de prijs maar goed is.

In een ander artikel uit dezelfde krant laat een schrijver die een boek heeft gewijd aan de mysterieuze werken van de rechtstaat Nederland die, tegen het teruglopen van misdrijven als moord in nu steeds vaker levenslang oplegt, weten dat de komst van de sociale media (Alternatieve Media) gemaakt heeft dat de angst steeds groter wordt. Hoezo, de alternatieve media heeft geen invloed op het uiteenvallen van onze maatschappij? Steeds meer mensen zien haar invloed als niet alleen verderfelijk, maar ook dat zij niet gebasseerd is op heling.
 
 
Meer en meer lijkt het erop dat het de sloophamer van virtuele berichtgeving is, die dit land aan duizend gruzelementen slaat!
 
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten