maandag 7 oktober 2013

Training Day The Movie

Training Day The Movie






Wie de film niet kent, moet hem wat mij betreft toch zeker eens gaan zien.
Hoewel het alweer een tijd geleden is voordat Training Day aan het witte scherm werd toegevoegd en later via DVD over de toonbank stroomde, is de boodschap een tijdloze. Wat is goed en wat is fout? Wanneer passeer je eigenlijk de grens tussen kwaad en goed, en is het een gevolg van een bepaalde keuze, of slechts het resultaat van een slecht karakter.
 
 
De trailer van Training Day legt u deze en meer vraagstukken voor en vormt wel terdege een zeer goede afspiegeling van waar deze film werkelijk om draait. De grauwe werkelijkheid van het leven in Los Angeles waar bendes regeren, een politieapparaat in feite machteloos staat en waar het steeds moeilijker wordt om de zijde te bepalen waarop u verblijft ten aanzien van dit alles.
 

Denzel Washington, Ethan Hawke, Snoop Dogg en anderen schilderen een volstrekt realistische wereld van drugs, het snelle geld en de gevolgen van de groot stedelijke onverschilligheid in het algemeen. Training Day draait centraal om twee rechercheur´s (Ethan Hawke en Denzel Washington) waarvan er één de grens tussen goed en kwaad al lang geleden is overschreden, en de ander (Ethan Hawke) aan zijn eerste dag in het team begint.
 
 
 
 
Het regent dan ook argumenten en gebeurtenissen in de film die er constant op uit lijken te zijn om u, de kijker, mee te voeren op een stroom gebeurtenissen die zo uit het dagelijks leven in de grote steden van Amerika gegrepen is.
Uiteindelijk zult u zich verwonderd afvragen hoe het mogelijk is dat ook u, de rechtschapen toeschouwer, wordt achtergelaten met een op zijn minst een korreltje ‘sympathie voor de duivel!’

Training Day is meer dan een film, het is een boodschap in de boodschap die ons allen doet beseffen dat het leven sneller in staat is om ons over de grens te trekken dan wij in staat zijn om te bepalen waar die grens zich bevindt.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten