maandag 9 december 2013

De Amerikaanse politiestaat bestaat klaarblijkelijk slecht nog uit krankzinnigen!

De Amerikaanse politiestaat
bestaat klaarblijkelijk slecht nog uit krankzinnigen!
 
 
Hoe is het mogelijk? Stel je een aanrijding op de Amerikaanse snelweg voor.
De wagens staan op de vluchtstrook en de politie komt ter plaatse. Even later is er ook de ambulance. Terwijl het ambulancepersoneel aan het werk gaat zoeft het overige verkeer met grote snelheid langs. Een passerend brandweerteam besluit in te grijpen en parkeren de brandweerauto als een beschermend schild tussen het slachtoffer, de politie en het reeds aanwezige ambulancepersoneel. Nog voor de brandweerauto geheel tot stilstand is gekomen, springt de kapitein van het brandweerteam er al uit om mee te helpen en de slachtoffers van het ongeval bij te staan.

Wat er dan gebeurd kan met de beste wil van de wereld niet worden verklaard. Een van de agenten sommeert de bestuurder van de brandweerauto de wagen te verplaatsen, terwijl deze nu juist bescherming biedt voor het achteropkomende verkeer. De kapitein van het brandweerteam hoort dit, en loop terug naar de brandweerauto om de bestuurder te bevelen de wagen ter bescherming van de hulpverleners te laten staan.
Daarna loopt hij terug naar de verkeersslachtoffers. Wederom komt de agent op de brandweerauto afgelopen en herhaalt zijn bevel om de wagen te verplaatsen.

De kapitein van het brandweerteam kan zijn oren dan ook niet geloven en beveelt zijn bestuurder opnieuw om de wagen ter bescherming van de hulpverleners en de slachtoffers te laten staan.
 
Wanneer hij zich opnieuw over de slachtoffers buigt om te helpen, wordt hij door de betreffende agent hardhandig gearresteerd!
 
 
 
 
 
Als de beelden voor deze absurde vertelling het bewijs niet zouden leveren, zou het verhaal eigenlijk maar nauwelijks te geloven zijn. Maar het is waar. Terwijl de verkeersslachtoffers nog niet in de ambulance liggen en van de zojuist gearriveerde hulp afhankelijk zijn, kiest de agent ervoor de hulpverlenende brandweerkapitein te arresteren.
Een advocatenkantoor dat de beelden in handen kreeg, kon dan ook niet geloven wat er die dag speelde en zij besloten om de brandweerkapitein terzijde te staan in het proces dat tegen de krankzinnige agenten werd aangespannen.

Wie overigens denkt dat het hier een uitzondering betreft, die zit er goed naast:
De Amerikaanse politie ligt de laatste jaren voortdurend onder vuur vanwege het toepassen van verhoudingsloos geweld, het martelen en in elkaar slaan van gedetineerden, het bedreigen van toevallige passanten die agenten betrappen op leugens en het opzettelijke foutief toepassen van de wet.
 
 
 
Een misselijkmakend voorbeeld met betrekking tot dit laatste vindt je hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten