maandag 2 december 2013

Zes aardbevingen binnen een week doen de staat Texas op haar grondvesten schudden!

Zes aardbevingen binnen een week
 
 
 
 
 
Doen de staat Texas op haar grondvesten schudden!

Maar ook steeds dichter bij huis stapelt zich het ene absurde fenomeen op het andere!

Texas, 27 november 2013. Op dinsdagochtend dendert een van de zoveelste aardbevingen door Tarrant County en doet de stad Azle op haar grondvesten schudden . Binnen een week registreerden zowel de provincies Tarrant en Parker de zesde uit deze aanhoudende reeks ondergrondse fricties en inmiddels heeft Texas in de maand November van dit jaar alleen al meer dan 12 aardbevingen te verwerken gekregen. De bewoners van Azle zijn er dan ook allerminst gerust op. Seismologen staan voor en raadsel.

Sommigen denken in de richting van Barnett Shale , een enorme geologische formatie die ongeveer 20 provincies bestrijkt en waarin naar aardgas wordt geboord. Maar een geofysicus van het National Earthquake Information Center zegt dat er niet voldoende wetenschappelijk bewijs voor deze aanname voor handen is.

Hoe het ook zij, de aardbevingen treden niet alleen voornamelijk op in het Noorden van Texas, maar ze houden ook aan. De geofysicus Don Blakeman, verbonden aan het National Earthquake Information Center, waarschuwt de bewoners van de streek dan ook zich voor te bereiden op een zware aardbeving onder Noord Texas.
Ondertussen is de wetenschap op zoek naar een verklaring waarom de aardbevingen (als het een natuurlijke zwerm betreft) zich lijken te beperken tot het Noorden van Texas en waarom ze zich blijven voordoen.

Wereldwijd verbazen steeds meer mensen zich met betrekking tot de accumulatie van het natuurgeweld – nooit eerder hebben zich in de geschiedenis zoveel aardbevingen, superstormen, tsunami's en andere onregelmatigheden voorgedaan, als in de laatste maanden.
Overal ter wereld laten zich dan ook ernstige, tot zeer ernstige natuurfenomenen registeren waarvoor de wetenschap als men het geloven moet geen enkele verklaring heeft. Plotselinge superstormen, sinkholes of microbursts zoals op 20 juni dit jaar in Zwitserland!
De beelden van deze uit het niets komende gebeurtenis zijn dan ook ronduit schokkend en nog nauwelijks te geloven.

Of wat te denken van een apocalyptisch ogende storm die zich vanuit het niets boven het Belgische Knokke-Heist ontwikkelde en deze dramatische beelden opleverde?
De wereld lijkt letterlijk op de kop te staan en steeds meer mensen zoeken verontrust naar een verklaring voor dit alles!
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten