maandag 2 december 2013

Wat is het geheim van Zanger Rinus?

Wat is het geheim van Zanger Rinus?




In Nederland ontstond de internet sensatie Zanger Rinus, en voor wie hem niet kent
Hier een voorbeeld van zijn muziek!

Nu hoor ik de meesten van jullie al denken, dat kan toch helemaal niet? Welnu, het kan dus wel, en Rinus scoort niet alleen op het internet, welnee, hij scoort in België en in Nederland en had het zelfs zo druk dat hij bepaalde optredens niet meer waar kon maken. Ook mensen in de VS en Engeland schonken aandacht aan het vaderlandse fenomeen Zanger Rinus – niemand begreep waar het succes vandaan kwam.
Want eerlijk is eerlijk, wanneer Zanger Rinus een clipje upload, duurt het niet lang of de teller staat op zo'n twee miljoen, zevenhonderd views en doe Zanger Rinus dat maar eens na.

Op zijn eigen site staat onder andere te lezen:

 
 
 
 
Rinus is de internet-sensatie van Nederland!! Deze Drachtenaar zet heel Nederland op z'n kop met zijn singles. De Wereld Draait Door, Carlo & Irene, Radio 538, 3 FM, De TV Kantine, allemaal hebben ze al aandacht besteedt aan Zanger Rinus.
Zanger Rinus, die eigenlijk Rinus Dijkstra heet, vergaarde in korte tijd grote populariteit op internet door hits als “Hey Marlous”, “Het meisje van de oliebollenkraam” en “Met Romana op de scooter”.
In 2009 bracht Rinus het nummer Hey Marlous uit, een bewerking van het nummer Schöne Maid, hast Du heut’ für mich Zeit van de Duitse zanger Tony Marshall uit 1972.......

Ik moet dan ook heel eerlijk bekennen dat ik nog nooit van Zanger Rinus had gehoord en dat, het moet worden gezegd, simpelweg omdat deze muziekstijl en de teksten mij niet kunnen bekoren. Maar het succes dat Rinus in Nederland heeft, plus het gegeven dat alle grote Media hem op de een of andere manier in de schijnwerpers hebben gehad zegt iets – en misschien wel niet over Zanger Rinus en zijn vriendin Deborah zelf – maar over dit land, haar steeds vreemder wordende smaakbeleving en steeds groter wordende hang naar het absurde.
 
 
Rinus doet wat hij doet, en doet het vol overgave – zijn site vindt je hier!
 
 
 
Wat je ook van hem en zijn vriendin, dit werk en genre vindt, feit is dat Rinus door Nederland op handen wordt gedragen en wat dat zegt bepaald u natuurlijk zelf!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten