vrijdag 20 december 2013

Mijn Gedachten over het leven

Mijn Gedachten over het leven



Wat houdt ons leven eigenlijk in?

Iedereen heeft zijn of haar eigen ideeën over wat het leven inhoudt. leven is niet alleen een woord. Het leven is er voor te leven, zo beantwoord ik mijn eigen vraag. Iedere persoon vult zijn leven op zijn eigen manier in, met verschillende werkzaamheden, hobby´s, of misschien wel met die een speciale persoon in je leven. ik leef mijn leven ook met muziek, dat weten jullie. Zonder muziek kan er voor mij geen dag voorbij gaan.

Ik zuig energie uit mensen om mij heen, door te socialiseren. ik ben een sociaal denkend iemand alhoewel ik de laatste jaren een bepaalde sociale angst hebt ontwikkeld. dat komt omdat je te vaak teleurgesteld bent in mensen, en vanwege het feit dat mensen steeds negatieve en egoïstischer worden.Ik geniet eigenlijk van alles wel een beetje. Ik vind het heerlijk om nieuwe mensen te ontmoeten en te ontdekken wie ze zijn.

Het leven is zinloos als je niet íemand hebt in je leven die voor jou speciaal is. Iemand met wie je alles kan delen, met wie je vreugde en liefde ervaart, iemand die er voor je is. ik heb van meerdere mensen gehouden in mijn leven, heel veel zelfs, en toch ervaar ik leegt in mijn leven.
Het leven houdt dus meer in dan alleen maar leven

De meeste mensen gaan werken en besteden de meeste uren van de week door met een baan die hen geen vreugde bezorgd. Al vanaf hun tienerjaren leren ze voor een bepaald beroep, vinden een baan en blijven dit ook tot hun vijfenzestigste doen. dat noemen ze dan een avontuurlijk leven.

Ik heb in mijn adolescentie jaren in de zorg gewerkt, daarna heb ik in grote discotheken gewerkt wat ik spannend vond om te doen. je komt in een hele andere wereld terecht, de wereld van vertier en genot. Dan meehelpen in je eigen bedrijf, vaardigheden aanleren die je niet eigen bent, er een succes van maken, uitdagingen aangaan. Daarna kwam pas het schrijven wat ik uit noodzaak ben gaan doen, maar waar ik wel mijn passie in heb gevonden.

Iedereen heeft een ander voorliefde voor hobby´s of dingen die ze in hun vrije tijd willen doen. Ik luister graag naar muziek of maak een fikse wandeling door de natuur. Ik ben ook een creatief mens dus maak ik mij gelukkig door creatief bezig te zijn.

Wat heeft het leven voor betekenis als je nergens in gelooft?

Je kan daarbij aan religie denken of aan normen en waarden die een mens moet bezitten.
Als je in God gelooft dan geloof je in de Hemel en hel. Dan heb je dus een doel in je leven en je doet er alles aan om in die Hemel te komen. Als je gelooft wil je absoluut nooit in de Hel terecht komen, dat is duidelijk. Religie, als je er echt in gelooft, geeft een betekenis dus aan het leven.
We leven allemaal op die manier die wij denken dat het beste is. de term JE LEEFT MAAR ENE KEER, wordt dagelijks gebruikt en ik haat deze opmerking.


Veel mensen gooien hun leven weg aan drugs of zijn verslaafd aan alcohol of maken misbruik van mensen, daar past deze uitdrukking dus helemaal niet bij. Een ander heeft 400 vrouwen al gehad voordat hij 40 is en weer een ander denkt dat pedofilie normaal is.




Iedereen vult zijn leven in zoals hij of zij dat wil.
We moeten allemaal het beste maken van ons leven.
ik denk vaak an over het leven en denk na hoe ik eer voor mij een goede toekomst moet gaan opbouwen. Een reis van ingewikkelde gedachten die stromen door mijn hoofd. Ik zat altijd al vol met allerlei ideeën, ben een vrolijk mens, die van het leven houdt en geef om iedereen, althans mensen die eerlijk zijn en leven volgens hun ziel.De laatste ajren heeft mijn leven harder gemaakt, moeilijker, harder dan ooit tevoren. Levens veranderende momenten die jou als persoon ook veranderen voor altijd.


Ik denk niet dat ik de enige ben die dit zo ervaart als ik zo om mij heen kijk. Mensen hebben last van stress, van ziekte, van financiële problemen, frustraties die met het leven te maken hebben. mensen hebben last van valse hoop, een gebroken hart of ze missen hun geliefden.
Dit zijn allemaal mijn gedachten.
De wereld verandert elke dag om ons

heen, er komt meer druk op onze schouders, stress neemt toe, je moet meer gaan werken, je lichaam doet meer pijn, en je wordt toch minder gewaardeerd. Je komt na een lange dag thuis en je kinderen geven je geen respect. het huis is niet opgeruimd omdat je vrouw in een depressie zit of andersom. de kinderen gaan naar bed en dan begint de andere ellende. rekeningen die je niet kunt betalen, overboekingen doen, een familielid zit in de problemen, of je even kan komen helpen.


Slechts een paar gedachten die me door het hoofd gaan




Ik denk dat het leven lang zo slecht nog niet is, als de wereld een klein beetje zou veranderen
In de afgelopen 40 jaar is er zoveel om mij heen veranderd. Computers, mobiele telefonie, internet, allemaal prachtige uitvindingen, Maar waar is de handgeschreven brief aan je moeder of aan een geliefde? Het ouderwetse briefpapier met inkt ene een pen. Een boek uit de bibliotheek halen, een bezoekje afleggen aan vrinden of samen met je moeder een kopje koffie drinken.


Er is minder tijd voor het gezin, je gaat niet meer weg met de kinderen, geen gezamenlijke weekenden meer, dat alles alleen maar op matriele dingen aan te kunnen schaffen. het leven van mensen draait om sociale media zoals Facebook en twitter. mensen worden virtueel verliefd op elkaar en sturen elkaar ook virtuele cadeaus. brieven worden per mail verstuurd wat hoogst onpersoonlijk is.


Deze manier van leven veroorzaakt juist frustraties, ze creëren boosheid, verhogen misbruik in de wereld, mensen worden agressiever, iedereen loopt op zijn tenen en de kwaliteit van leven is op een nulpunt belandt.

DIT ZIJN ALLEEN MAAR EEN PAAR GEDACHTEN




Indien je met iemand samen bent waarvan je houdt is dit een prachtig gevoel.je wordt naast diegene wakker, je krijgt elke dag een knuffel, zegt lieve woorden tegen elkaar en je kan niet wachten totdat je elkaar weer ziet. Dan beginnen de dingen te veranderen, je krijgt geen knuffel meer en kleine ergernissen worden grote frustraties.


We vergeten namelijk door het leven zelf wat echt belangrijk is in het leven.
De kleine dingen, de schittering in iemands ogen, een glimlach, een aanraking, je tijd samen die je moet koesteren, de lieve woorden. Je verandert door de jaren heen omdat je jezelf mee laat zuigen in de virtuele wereld, de druk van de buitenwereld, ze zuigen je leeg.

Gezinnen staan onder grote druk van hypotheek betalen, veranderingen binnen een gezin, dagelijkse verantwoordelijkheid, het gehele functioneren. het leven was zo vaak simpeler toen ze nog geen kinderen hadden. je kan dan gaan wegkwijnen in verdriet, boosheid, onbeantwoorde vragen, gaan geloven in mythe of zelfs in paranormale hulp Iedereen die je kent leeft hun leven gewoon door alleen jij of jullie hebben het moeilijk.Het leven draait vaak om ruzies over geld, kinderen, school, werk, financiën, argumenten, ziekten, geliefden of vrinden. De dagelijkse stress wordt er niet minder om. Dit draagt er niet aan bij dat relaties heel blijven het zorgt juist voor het tegenovergestelde, scheidingen.



Na de scheiding blijf je alleen achter, in boosheid en verdriet. Je valt huilend in slaap en je ziet je gezin uit elkaar vallen. papa of mama is er niet meer, ik wil niks meer zien of horen.

Het leven is hard en oneerlijk en je gaat een leven tegemoet van spijt. na verloop van tijd begin je aan een nieuwe relatie, misschien wel een nieuw gezin.
Jje gaat nieuwe uitdagingen aan en wil weer leven.

Ouder zijn is een van de moeilijkste dingen die er is.
Opvoeden, regels, normen en waarden bijbrengen, je kind leiden, levenslessen meegeven. ben je een stiefouder dan hoop ik dat ze respect voor jou hebben, zo niet kom je terecht in een hel.

Ik vraag me ook wel af of ik het goed gedaan heb als ouder. Familie en dan vooral onze eigen familie moeten we in ere houden in ons hart. De moraal van de ouderen in deze maatschappij, daar kunnen wij nog veel van leren. het ouderwetse teamwork tussen partners, de saamhorigheid in de maatschappij, empathie tussen het volk.









Kinderen nu, zitten meer achter de computer, app, laptop, als dat ze communiceren met hun ouders. Ze brengen meer tijd door in hun slaapkamer of buiten dan dat ze daadwerkelijk deel uit maken van een gezin.Computers zijn een geweldige uitvinding , zo ook Facebook en andere sociale media sites.maar ze zorgen er wel voor dat onze kinderen steeds verder wegglijden in de maatschappij en moeilijker normale relaties kunnen opbouwen.


Wij met zijn allen zullen meer respect moeten gaan opbrengen tegenover onze kinderen die wij met liefde moeten opvoeden, als een team van ouders, met empathie en in alle eerlijkheid.
We moeten gaan begrijpen waarom we zo zijn geworden zoals we zijn.
Ooit een dag in de toekomst kan het leven weer veranderen, het leven zal terugkeren indien we gaan leven uit respect, eerlijkheid en met familie waarden, in plaats van boosheid, verdriet of ruzie maken.


Ik hoop dat 2014 een jaar wordt waar we samen weer gaan leven. Samen gaan leven met uitdagingen die op ons pad komen.je moet allen maar die stap durven te zetten. Het leven si de moeite waard mensen, zeker deze generatie. We zullen een volgende generatie moeten creëren die leeft via de ouderwetse normen en waarden. Een volk zal er dan zijn die empathie heeft, liefde voor elkaar, steun heeft aan elkaar en elkaar weet te waarderen.






We moeten weer gaan geven om mensen, want wij zijn allemaal de moeite waard



Geen opmerkingen:

Een reactie posten