maandag 2 december 2013

Meer dan 20.000 kinderen sterven elke dag

Meer dan 20.000 kinderen sterven elke dag





Elke vier seconden sterft er een kind op de wereld
Er sterven elke minuut 14 kinderen
In Libië stijgt het dodental van kinderen
In Haïti zijn duizenden kinderen omgekomen
In Irak sterven er 50 kinderen per week
Per jaar sterven er wereldwijd 7,6 miljoen kinderen
Tussen 2000 en 2013 zijn er inmiddels al 95 miljoen kinderen overleden

Ik ben gaan zoeken naar cijfers omtrent kindersterfte en ziektes en deze cijfers zijn schrikbarend, beangstigend zelfs. Indien je ze zo voor je ziet voel ik heel erg schuldig en verdrietig
  • 2,5 miljoen kinderen hebben geen toegang tot sanitaire voorzieningen
  • 1 miljard kinderen kunnen moeilijk overleven en kunnen zich niet goed ontwikkelen
  • 148 miljoen kinderen onder de 5 jaar hebben ondergewicht
  • 101 miljoen kinderen kunnen niet naar school
  • 22 miljoen kinderen kunnen niet ingeënt worden
  • 7,6 miljoen kinderen sterven voor hun vijfde levensjaar
  • 4 miljoen pasgeborenen sterven in de eerste levensmaand
  • 2 miljoen kinderen hebben aids onder de 15 jaar
  • 500.000 vrouwen sterven door een zwangerschap of bevalling
Kinderen sterven ondanks de gave die we geven aan rampen in een afgelegen dorpje omdat het geld niet op de plek zelf terecht komt. De mens heeft er geen controle op wat instanties doen met onze gaven en dan praat je over miljoenen alleen vanuit ons land. De wereld heeft nog steeds niet in de gaten hoe groot de omvang is van kindersterfte wereldwijd.
De lage kwaliteit van de hulp die geboden wordt, de herhaaldelijk verbroken beloftes kennen we allemaal. De mainstream media zwijgt in alle talen en daar alleen al zouden wij mensen eens goed over na moeten denken. Mensen hebben geen zin meer in deprimerende verhalen en kijken liever naar The Voice Of Holland.
Van al die miljoenen kinderen die stierven vond de meerderheid plaats in slechts twee regio´s.





Ik hou deze cijfers en grafieken regelmatig in de gaten. Unicef beweerd dat de cijfers naar beneden gaan maar ik zie meer een stijging. De ene wereldcrisis na de andere kondigt zich aan en alleen al een half miljoen kinderen zullen er sterven als gevolg van de financiële crisis.
In Libië stierven er alleen al dit jaar in Februari 30.000 kinderen. In Haïti stierven er 217.000 na de laatste aardbeving alleen al. Meer dan 200.000 kinderen stierven na de tsunami´s en laten we maar zwijgen over Irak met een gemiddelde van 650.000 dode kinderen.

Al die miljoenen kinderen die sterven of ziek worden hebben geen kans om te leven gekregen.In de Congo sterven kinderen omdat het land geteisterd wordt door geweld en politieke instabiliteit. deze realiteit is weerzinwekkend vooral omdat we zeer zeker beschikken over betaalbare en gemakkelijke oplossingen. Klamboes, medicijnen, voedsel, natuurlijke voedingsupplementen, water irrigatie systemen om kindersterfte te voorkomen.



Hoe kan een mens hiermee omgaan op emotioneel vlak?




Ik vind de dood van een kind nog steeds schokkend en kan het moeilijk accepteren.Ik las onlangs een artikel over dit hoe mensen emotioneel met dit omgaan. Hoe meer kinderen er sterven hoe makkelijker het wordt voor de mensen. Vandaag de dag is het normaal dat ouders te horen krijgen dat hun kind leukemie heeft of weer een nieuwe ziekte. De ziekten worden normaal en acceptabel.
Anno 2013 praten we over een kind dood als het kind levensvatbaar is, dat staat in de wet. Indien een foetus geboren wordt en kan overleven dan is het pas een volwaardig mens, ze noemen het de sociale geboorte. mijn instelling is dat het een mens is, een kind zodra de eicel is bevrucht en niet anders.

Kinderen zijn een essentieel deel van deze wereld. Ze zijn de toekomst van onze planeet. De tools die de wereld bezit worden niet ingezet om kindersterfte tegen te gaan. de elite wordt steeds rijker en alleen al het geld van Rockefeller alleen kan kindersterfte elimineren en alle hongerige kinderen eten geven. Alle daklozen een dak boven hun hoofd geven en scholing voor elk kind op de wereld.
Geen enkel kind zou naar mijn inzicht moeten lijden, zoals de ervaring vane en lege maag. Mededogen voor het leed van de kinderen moet er zijn, kinderen die dood gaan van de honger, die sterven door ziekte of die vermoord worden door volwassenen.
Kinderen moeten een warme zomerdag doorbrengen met spetteren in water met een ijslolly die smelt in hun hand. Ze moeten verstoppertje spelen tot het donker wordt en ouders moeten hen verhalen voorlezen voor ze gaan slapen in hun bed.

Kinderen dienen beschermd te worden no matter what!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten