maandag 2 december 2013

Schokkend – het misbruik van baby' s vastgelegd op video!

Schokkend – het misbruik van baby' s vastgelegd op video!

 
 
 

Ja, je hoort er vaak over. Een kinderoppas die zich ontpopt als een kinderbeul. Het komt ongelooflijk vaak en veel voor en wanneer de verborgen camera dergelijke praktijken eenmaal heeft vastgelegd kan men nog nauwelijks geloven in de goede bedoelingen van een medemens.

Al jaren worden kinderen misbruikt op kinderdagverblijven of door volwassenen die zich uitgeven voor kinderoppasser. Hoe wreed de beelden ook zijn, wreder is wellicht de straf die er tegenover staat. Onlangs nog verscheen er in de VS een vrouw voor de rechter die negen maanden eerder een kind letterlijk dwars door het kinderdagverblijf wierp. De uiteindelijke uitkomst: zes maanden gevangenisstraf.
Steeds vaker lijkt het systeem dan ook machteloos te staan tegen deze vormen van misbruik – de processen duren eindeloos lang, en als het al tot een straf komt dan is deze nog nauwelijks noemenswaardig.

Beelden als deze maken dan ook duidelijk dat de rechten van het kind alleen nog bestaan als u er zelf over blijft waken en op blijft toezien. Elders in de wereld zijn het deze rechten die niet alleen met voeten kunnen worden getreden, maar waarop maar nauwelijks straffen staan.

De camera cultuur waarin we zijn terechtkomen legt deze misdrijven natuurlijk in alle brute details vast, maar is deze technologie werkelijk een vorm van bescherming voor uw kind? Niet dus, want wereldwijd zijn we al jaren dat er voor kinderrechten in werkelijkheid maar nauwelijks wordt opgetreden en dat de wetgeving die uw kind zou moeten beschermen tegen gevaren van buitenaf in werkelijkheid niet werken.

Deze beelden zijn mogelijk niet geschikt voor gevoelige kijkers – maar onthoud vooral dat geweldplegers als deze, ookal zijn ze zich niet altijd bewust van het feit dat hun daden op de gevoelige plaat zijn vastgelegd en nu voor de hele wereld te zien zijn, vooral kunnen rekenen op een steeds milder strafrecht en een systeem dat niet langer functioneert. Stel uzelf tijden het bekijken van de beelden de vraag wat een wereld vol camera' s nu werkelijk toevoegt als daar tegenover staat dat het strafrecht niet langer toereikend is om een serieuze tegenprestatie neer te zetten en tot en strafmaat te komen die daders als deze kan afschrikken!

In Nederland alleen al worden jaarlijks meer dan 107.000 kinderen ernstig mishandeld. Ongeveer een kwart hiervan is jonger dan vijf jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten