maandag 2 december 2013

Waarom de zorgpremies niet alleen zullen stijgen maar vooral blijven stijgen!

Waarom de zorgpremies niet alleen zullen stijgen

maar vooral blijven stijgen!


We kennen allemaal wel mensen uit onze directe omgeving die op de een of andere manier afhankelijk zijn geworden van een zorgbureau – ook weten we allemaal dat de kosten van de zorg zo onderhand de pan uitreizen, terwijl er tegelijkertijd een steeds kwaliteit armere zorg tegenover staat.
Maar dat mag de pret niet drukken, volgens de huidige bestuurders – want wat zei de burgemeester van Londen ook alweer? Juist: Hebzucht is essentieel voor het stimuleren van de economie!
En voor diegenen die menen dat de mening van een Engelse burgemeester niets van doen heeft met de hieronder beschreven situatie in Nederland: Amita Ramnarain, een meester oplichtster die talloze ouderen dupeerde via het zorgbureau SPV werd in Nederland in 2010 ook bekroond met de titel ‘zakenvrouw van het jaar!
Zie hier dat bewuste moment in het programma Avro Uitgesproken, 24 december 2010.
Een jaar voor de uitzending had haar man immers de leiding over het zorgbureau en waren er al vermoedens van fraude die sterk genoeg waren om voor de politie een inval te doen en een groot deel van de administratie in beslag te nemen. Over het waarheidsgehalte van de mainstream media gesproken dus, maar dit terzijde.

Hoe het ook zij, over deze zakenvrouw van het jaar lezen we vandaag dan ook onder andere: Directeur van het failliete zorgbureau SPV, Amita Ramnarain, is deze week aangehouden. De voormalig Twents zakenvrouw van het jaar wordt verdacht van een miljoenenfraude met haar zorgbureau. Het zou om circa twee miljoen gaan. Het bureau wierf de gedupeerde cliënten, die vaak de Nederlandse taal niet machtig waren, onder meer bij moskeeën.
 
 
Het bureau verleende huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging, verpleging en individuele en groepsbegeleiding in de omgeving van Almelo, Hengelo en Enschede. Het had ook vestigingen in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Volgens het OM wierf het personeel mensen vanuit moskeeën, via advertenties en via mond-tot-mondreclame. Het ging vaak om mensen van Turkse afkomst die de taal niet machtig waren.
 
Het bureau ging begin 2012 failliet, maar de directeur begon daarna een nieuwe zorgorganisatie.
De directeur is donderdag voorgeleid voor de rechter-commissaris in Almelo en moet twee weken in voorarrest blijven. De man had sinds 2009 de leiding over het zorgbureau. Twee zorgverzekeraars deden aangifte van hun vermoeden van fraude. In maart vorig jaar doorzocht de politie het kantoor al eens en nam toen een deel van de administratie in beslag.

Maar wees gerust, het wordt vast allemaal weer beter – verzuim niet om te blijven stemmen op nieuwe politieke weldoeners en aanstormend verbaal Haags talent – en blijf vooral uw rekeningen braaf betalen om erger te voorkom ….excuus, te stimuleren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten