maandag 2 december 2013

Hebzucht is essentieel voor het stimuleren van de economie! Het volk is hiervoor te dom!

Hebzucht is essentieel voor het stimuleren van de economie!

Het volk is hiervoor te dom!




Een ieder die mij hier op Plazilla van tijd tot tijd volgt weet dat ik reeds meerdere artikelen heb gewijd aan de burgemeesters die hun boekje verre te buiten zijn gegaan.
Vandaag is het weer de beurt aan een burgemeester, ditmaal Boris Johnson, de burgemeester van Londen die zichzelf de publieke woede op de hals heeft gehaald met zijn stelling dat het volk de elite haar absurde rijkdommen niet mag verwijten omdat het zelf nu eenmaal te dom is om rijk te worden!

Ja, ook in Engeland verklaren de volksvertegenwoordigers hun kiezers voor dom. Ditmaal leidden de uitspraken van de burgemeester echter tot een storm van verontwaardiging, niet alleen onder de laagstbetaalde gelederen van de maatschappij, maar ook onder zijn collega-politici.
Zijn eigen partij deed er maar liever het zwijgen toe, nadat Johnson een toespraak afstak waarin hij de filosofieën van Margaret Thatcher omarmde die immers al eerder ‘ons soort’ had beschuldigd van een laag IQ en stelde dat de meesten van ons hun problemen dankten aan een IQ van onder de 85. Johnson ging echter een stap verder en stelde dat hij meer heil ziet in het beschermen van de 2 procent van de bevolking die een IQ van boven de 130 bezitten!

Voorts stelde Johnson zonder blikken of blozen dat maatschappelijke ongelijkheid essentieel was om ‘de geest van afgunst te bevorderen’ en dat hebzucht ‘gezien moet worden als een maatschappelijk zeer waardevolle stimulans voor de economische activiteit.’
Voorts beweerde hij dat het schudden van een doos cornflakes nu eenmaal maakt dat sommige cornflakes boven komen te liggen! (Denkt u vooral eens over deze laatste uitspraak na, en zeg dan nog eens ‘crisis’).

Vice Premier Nick Clegg opende de tegenaanval en verweet Johnson dat hij sprak over mensen alsof het honden waren!
Voorts verweet Clegg burgemeester Johnson een uiterst ‘onaangenaam en onzorgvuldig elitarisme’ te hanteren.
Maar Glegg deed ook een uitspraak die ons allen zou moeten waarschuwen: ‘Dit elitarisme suggereert op de een of andere manier dat we een groot deel van de bevolking maar moeten opgeven!’, liet hij via LBC 97.3 Radio weten!
 
 
 
 
Om dan ook nog eens de hebzucht te verheerlijken die wereldwijd reeds heeft geleid tot de ineenstorting van de banken, het merendeel van de Londenaren met lege handen heeft achtergelaten en heeft gemaakt dat jongeren op de huizenmarkt al helemaal geen kans meer maken, is meer dan verbale onhandigheid. Het is waarschijnlijk de ware aard van de nieuwe politiek!’



Geen opmerkingen:

Een reactie posten