vrijdag 20 december 2013

De Wereldwijde Ramp van DEMENTIE

De Wereldwijde Ramp van DEMENTIE




Dementie is de grootste ramp die op de mensheid afkomt. Elke vier seconden wordt er iemand gediagnosticeerd met dementie en rond 2050 zullen er 44 miljoen mensen lijden aan deze ziekte.
Wereldwijd kost de ziekte nu al 370 biljoen euro.
De groep van de G( kwamen afgelopen maand in Londen bij elkaar en bespraken volgens de agenda deze vreselijke ziekte.


Maar wat als wetenschappers een enorme pot met geld kregen wat zou er dan gebeuren?
Volgens mij is een vroege diagnose de sleutel tot de aanpak van dementie. Het duurt namelijk tien tot vijftien jaar voordat hersencellen sterven. Voordat er geheugenproblemen ontstaan die merkbaar worden. Men kan van te voren geheugentesten doen en al eerdere tot een diagnose komen. Als de diagnose dementie is gesteld, is namelijk een vijfde deel van het geheugen in de hersenen al dood.


Professor Nick Vos van de neurochirurgie te Londen zegt dat een eerdere behandeling in deze ziekte cruciaal is. Het is nu mogelijk een van de eiwitten die verantwoordelijk is voor de ziekte Alzheimer te zien op hersenscans. Dus het is mogelijk om deze ziekte te voorspellen. Een andere methode is het vinden van stoffen in het bloed die dementie kunnen voorspellen. Er zijn enorme ontwikkelingen gaande wat betreft deze ziekte.


Ziekte van Alzheimer, dementie. Hebben dezelfde symptomen maar hebben verschillende behandeling nodig. Er is nog geen geneesmiddel uitgevonden die deze twee ziekten kan helen. Er zijn dementie drugs, zoals memantine, die helpen ter ondersteuning bij dementie en Alzheimer.


Er zijn 44 miljoen mensen die deze ziekte hebben en we zullen snel een remedie moeten vinden. De ontwikkeling van geneesmiddelen, zowel om de symptomen te bestrijden als de ziekte vertragen, hebben wij echt dringend nodig.



Overal hebben we wel een geneesmiddel voor behalve voor deze ziekte.
Dementie brengt enorme kosten met zich teweeg en de medische rekeningen betreffen maar een klein deel van deze kosten. Er zal onderzoek nodig zijn om te kijken naar manieren hoe we deze pandemie van dementie tegen kunnen gaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten