maandag 9 december 2013

De duurste en lekkerste whiskey´s die je maar kunt drinken

De duurste en lekkerste whiskey´s die je maar kunt drinken


Er zijn heel veel verschillende whisky's' op de wereld. Whiskey die gemaakt wordt van gerst, rogge, tarwe en mais. Whiskey wordt typisch gerijpt in houten vaten die meestal gemaakt zijn van blank eikenhout. Elk land heeft wel zijn specifieke whiskey met de daarbij verschillende soorten.
Single malt whiskey, Malt whiskey, grain whiskey, blended malt whiskey, blended whisky's of single cask.Je hebt Amerikaanse whiskey, Ierse whiskey, Australische whiskey en ook Denemarken, Engeland, Schotland en Japan maken deze drank soort.

De echte whiskey liefhebbers willen altijd wel weer een nieuwe soort uitproberen. 
 
De oude drank is nu wereldwijd bekend en liefhebbers van whiskey hebben een grote keuze.
Talloze opties zijn mogelijk, van een stroperige malt whiskey tot een zachte bourbon.
Net las bier komt whiskey van gefermenteerde granen. Deze granen worden vervolgens gedestilleerd om er een aromatische drank van te maken met een hoog percentage aan alcohol.

Elke whiskey liefhebber zou moeten weten dat er heel veel factoren bijdragen aan een goede whiskey. dat bepaalt het unieke karakter van de drank.


Jefferson 17


Dit is een van de lekkerste en zachtste whiskey die er is. het is een exclusieve whiskey waar een whiskey liefhebber alleen maar van kan dromen.
Deze drank is in 2009 gemaakt in beperkte oplage en is steeds moeilijker te verkrijgen. De drank heeft een koper kleur en de geuren van amber en mahonie mengen zich.
Het is een Amerikaanse bourbon die uit Kentucky komt met een zoet boekt van kokos, geroosterde noten en noga. de echte fijn proevers proeven ook nog de vanille, karamel en de appel.











Kavalan Single Malt Whiskey

De Kavalan heeft in zeven jaar een goede naam opgebouwd. Deze whiskey wordt ook van uiver bronwater gemaakt en heeft een strakke, elegante smaak.
Je ruikt de geur van mango sap met een pittige geur van bloemen.
Het is een Taiwanese whiskey die zelfs bekroond is geworden. je kan de whiskey verkrijgen in allerlei prijs categorieën en de goedkoopste ligt rond de 40 euro.
Hij heeft een bloemige smaak van vanille, kokos en ander fruit en wordt gerijpt in Amerikaanse bourbon vaten. Hij heeft een volle smaak en voor de whiskey liefhebbers een echte aanrader.














Nikka Single Malt Whiskey


Massaka Taketsuru reisde in 1918 naar Schotland als jonge jongen om te leren whiskey te maken. Hij werd de eerste Japanse leerling en van hem komt de Nikka whiskey. Hij richtte een bedrijf op in 1934 en maakte zijn whiskey wereldwijd bekend. deze drank wordt nog op traditionele wijze gemaakt in potten met fijn gemalen steenkool die de pot verwarmd. deze ouderwetse manier van destilleren zorgt ervoor dat de whiskey zijn bijzonder smaak krijgt.




Green Spot Toch Ierse Whiskey





Dit is een Ierse whiskey die de geuren afgeeft van pepermunt, mout, gerst, vanille en papaja. Het is een heerlijke whiskey et een pittige toch zachte smaak. Green Spot is een van de betere whisky's ter wereld en wordt geproduceerd door Jameson. Er worden per jaar maar 500 flessen van gemaakt. Hij heeft een boeket van karamel, honing, allerlei granen en een beetje menthol noot. Hij voelt zacht aan in de mond en de appel smaak komt pas op het laatst naar boven.


Macallan Whiskey






Dit is een single malt whiskey uit Schotland. Na de Glenfiddich de best verkochte whiskey ter wereld, hij is veel duurder dan Glenfiddich dat is duidelijk. Het is een single malt whiskey die je bij de betere slijterijen kunt verkrijgen. In 2010 werd er een fles Macallan verkocht voor 54.000 euro op een veiling bij Christie´s Engeland. Een 64 jaar oude fles van deze whiskey werd in 2010 voor 460.000 euro verkocht in Sotheby´s New York.



Midleton Whiskey


De Middleton whiskey is een zeldzame Ierse whiskey een aanrader voor de whiskey liefhebbers. Een whiskey voor speciale gelegenheden , uitzonderlijk glad die de zintuigen streelt. de whiskey heeft een perfecte balans tussen rijkdom en frisheid. je krijgt een sensatie van verschillende smaken in je mond en een whiskey liefhebber weet dit wel te waarderen.

John Walker en Sons Diamond






Deze whiskey is een van de duurste ter wereld en je betaalt voor een fles 150.000 dollar. Bestemd voor koninklijke families of families met veel geld. De whiskey wordt gemaakt door de distillateurs van koningin Elisabeth van Engeland. Hij werd speciaal gemaakt voor haar 60 jarige jubileum. Hij wordt gepresenteerd in een karaf set met een diamant er in verwerkt. je zal er een behoorlijk prijskaartje aan moeten hangen wil je deze whiskey kunnen proeven.

High West Whiskey



deze wordt gemaakt in de Rocky Mountains van Utah en bestaat sinds 2007. het is een unieke whiskey, een beetje mysterieus met een smaak van amandel en noten.

Drambuie Whiskey




Dit is een premium likeur whiskey die uit Schotland komt. het is een magische elixer die heerlijk smaakt met een paar klontjes ijs. je ruikt honing, allerlei kruiden en specerijen als je de whiskey ruikt. Hij heeft een zachte smaak met name gecreëerd door de honing die erin verwerkt is. Wereldwijd wordt deze whiskey verkocht van cafés tot slijterijen. Hij wordt geproduceerd in West lothian Schotland en bevat 40 procent alcohol.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten