maandag 9 december 2013

De meest spectaculaire trappen ter wereld

De meest spectaculaire trappen ter wereld


Een trap is een verbinding tussen twee op verschillende niveaus gelegen vlakken, zoals een vloer of een terrein. Via deze trap kan men zich verplaatsen lopend zowel horizontaal als verticaal. Er zijn draai trappen, roltrappen, vlizo trappen en vele andere soorten.
De trappen waar ik het over ga hebben zijn de trappen die iets vertegenwoordigen of symboliseren of een spirituele klim zijn naar kennis. Door de eeuwen heen is er een diversiteit aan trappen ontworpen wereldwijd. de trappen bij de Maya piramides, renaissance trappen of de moderne trappen van tegenwoordig.

Laten we maar eerst beginnen met de trappen die ik zelf heb beklommen

Santorini


In 1715 werd er een trap gebouwd die op een steile helling een verbinding maakt tussen de kust en de bewoonde wereld boven op de berg.
De trap heeft een lengte van 1300 meter en is heel erg steil. ik heb er een dik half uur over gedaan voordat ik boven was en mijn adem stokte in mij keel.
Niet iedereen kan hem beklimmen want je hebt er wel conditie voor nodig. de treden zijn hoog en moeilijk te beklimmen. de trap wordt merendeel gebruikt voor vracht te vervoeren op ezels en passagiers van de boten naar de stad te brengen. het heeft wel iets op een ezel zitten en die hoogten beklimmen










Bangkok






De tempels van Bangkok zijn betoverend maar sommigen hebben een moeilijke weg om ze te bereiken. De Tempel van de dageraad, de Wat Arun, is een bezienswaardigheid in Bangkok. Doordat je de trappen van de tempel beklimt, zet je steeds een stapje verder in het universum. Ik kan me nog herinneren dat de tredes zo hoog waren dat mijn meniscus flink begon op te spelen. je rokers longen helpen ook niet echt mee. de toren is 79 meter hoog met keramische kegels en porseleinen versieringen. het gebouw zit onder de prachtigste mozaïek en wordt beschermd door een paar mythische reuzen.





De trap van Castelugache Spanje





Op een Spaanse heuveltop ligt een pittoreske trap van 237 treden. hij werd gebouwd in de 17e eeuw en de trap leidde naar een hut van een kluizenaar. Dit soort dingen interesseren me heel erg en ik zou graag eens naar dit gebeid gaan om de trap te beklimmen en al dat moois te zien.

Paleizo dei Senatori Rome



Dit is een foto van de trappen die leiden naar Saint Maria Aracouli, terazza delle Quadrighe. Deze twee monumenten panden liggen een beetje geïsoleerd van de stad vanwege een paar vernielingen. het grote gebouw is het stadsarchief van het Oude Rome. de muren zijn van blokken tufsteen gemaakt. Aan het eind van de Middeleeuwen was het een paleis voor de Senaat en in 1538 bewoonde paus Paulus de derde dit pand.







Chateau de Chambord loire





Dit is het koninklijk kasteel van Chambord. het is van Franse renaissance architectuur en ligt in de Loire vallei. Het diende als ajchthuis voor Francois de eerste en had gedurende de Franse geschiedenis een belangrijke rol. Het kasteel is omgeven met een groot park van 52 kilometer en er staat ook een muur omheen van 32 kilometer.






Het kasteel heeft 440 kamers, heeft vier torens en vleugels en vier verdiepingen. de begane grond heeft een salon, op de eerste de derde verdieping zijn koninklijke appartementen en een jacht museum en op het dak heb je een adembenemend uitzicht. je moet heel wat trappen beklimmen voordat je op het dak bent.

Hermitage Sint Petersburg

DeJordanië trap van het winter paleis in Sint Petersburg is wereldberoemd. De trap wordt zo genoemd omdat de tsaar deze keizerlijke trap afdaalde tijdens een ceremonie. In 1837 werd deze trap zwaar beschadigd en de architect Vasily Stasov werd belast met de renovatie van de trap. De trappenhal bezit albasten beelden, de beelden van wijsheid en rechtvaardigheid. De trap werd bewaakt door Kozakken zodat ambassadeurs het paleis binnen konden treden.

















Guggenheim Museum Frank Lloyd





In 1959, mijn geboortejaar, werd het gebouw van Frank Lloyd officieel geopend. Een schuine helling loopt helemaal door het gebouw heen in een spiraal vorm. Het gebouw wordt afgesloten met een grote koepel die een zee van licht doorlaat. Het museum was eerst voor de privé collectie van Solomon Guggenheim, een museum van wel tien verdiepingen.
Nu worden er kunstwerken tentoongesteld van kunstenaars van het impressionisme, dadaïsme, surrealisme,, zoals De Blonde Vrouw van Picasso, de Zwarte lijnen van Wassily Kandinsky en anderen.





Tyayhan China



In China is een wenteltrap gebouwd langs een helling in Tyayhan in Linchzhou.
Voordat je de klim begint moet je je eerst bedenken of je die hoogte wel wilt bestijgen.
Bovenaan de trap aangekomen heb je natuurlijk een geweldig uitzicht.
Indien je naar beneden wilt zal je een papier moeten ondertekenen dat je gezond bent, je geen har of long problemen hebt alles voor een veilige afdaling.

















Ecuador de Paillon del Diablo


In Ecuador ligt een hele beroemde trap midden in de canyon omgeven van watervallen. het is een bezienswaardigheid indien je dit land ooit gaat bezoeken. In het Nederlands betekent de naam de Keten van de Duivel.
Deze trappen liggen dertig kilometer van Banos af in de parochie Rio Verde.
Je ziet de meest indrukwekkende watervallen, tunnels en prachtige landschappen als je de trappen beklimt. Adembenemende flora en faun, bromelia´s, vlinders, orchideeën en andere exotische diersoorten.













De trappen van Kasteel Schlossberg Graz


De Oostenrijkse stad Graz heeft een kasteel met de oude toren van Schlossberg.
De trap is uitgehouwen in een rots en leidt direct nar het indrukwekkende kasteel.
Er is ook een lift wil je de trappen niet beklimmen maar het is wel een uitdaging om het te proberen.
Je hebt vanaf de top een adembenemend uitzicht op de stad Graz.














Haiku Celestal Trappen Hawaii





Deze trappen werden gebouwd in 1942. de trappen werden gebouwd om een on doorbroken lijn te vormen naar het station wat boven aan de trappen ligt. meer dan 800 meter hoog ligt het station en het kostte de overheid van Hawaï 875 duizend dollar om de trappen te restaureren.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten