maandag 9 december 2013

Het mysterie van de spookschepen voor de kust van Singapore!

Het mysterie van de spookschepen voor de kust van Singapore!
 
 
en dag die begon als alle anderen voor de havenautoriteiten van Singapore, maar zou eindigen in een groot raadsel waarvoor tot op heden geen verklaring bestaat.
Want voor de kust van Singapore was een vloot ontstaan die uit meer schepen bestond dan alle schepen van de Amerikaanse en Britse marine tezamen.
De fotograaf Richard Jones schoot een luchtfoto van de raadselachtige en enorme verzameling schepen, die op de een of andere manier voor de kust van Singapore waren terechtgekomen zonder een poging te ondernemen om de haven aan te doen.

Geen van de schepen reageerde op de signalen van de autoriteiten die vervolgens de vloot voorzichtig benaderden en tot hun verbijstering vaststelden dat alle schepen waren verlaten en geen van de schepen vracht vervoerde.
 
 
 
Hoewel ook de verslaggevers van The Daily Mail of Britain een kijkje kwamen nemen en het gebeuren onderzochten, slaagden ook zij er niet in een echte verklaring te vinden voor de aanwezigheid van de enorme vloot verlaten en lege vrachtschepen die in de wateren voor de kust van Singapore voor anker lagen! Als oorzaak en verklaring voor de enorme verzameling wezen zij derhalve de crisis aan, en onderbouwden de stelling met het feit dat een groot deel van de haven van Singapore niet al teveel werkzaamheden meer verrichte.

Vandaag de dag zijn er nog steeds menen dat de schepen werden achtergelaten door failliete scheepvaart-ondernemingen ten gevolge van de crisis, maar experts op het gebied van de scheepvaart spreken deze gang van zaken tegen tot op de dag van vandaag.
Een wellicht nog groter raadsel dan het plotselinge voor anker gaan van de spookvloot voor de kust van Singapore bestaat wellicht uit het feit dat de publieke berichtgevingen uiteindelijk niet verder strekten van het opmelden van dit raadselachtige gebeuren. Wat er uiteindelijk van de vloot geworden is is onbekend! Het vreemde is ook dat er geen enkele scheepvaart-onderneming is die tot dusver de verantwoording heeft genomen voor het achterlaten van de kostbare en in zeer goede staat verkerende schepen.

Een lokale visser genaamd Ah Wat vraagt zich dan ook af waar de vloot in werkelijkheid vandaan komt en waarom de schepen er liggen.
De vloot bouwde zich in korte tijd uit! Daarvoor was er niets, alleen de zee. Zolang ze hier liggen heb ik nog nooit een mens aan boord gezien. S' avonds springen automatisch de lichten aan en lijkt het alsof je naar een drijvende stad kijkt. Geen mens weet hier wat dit voor moet stellen!’


Geen opmerkingen:

Een reactie posten