woensdag 13 november 2013

Alle belangrijke Donald Duck personages op een rij


Alle belangrijke Donald Duck personages op een rij



Donald Duck



Donald Duck is een lieve eend met oranje gele benen voeten en snavel. Hij heeft meestal een matrozen pakje aan en draagt een blauwe pet. Donald staat bekend om zijn temperament en ook zijn onhandigheid.
Donald is geboren onder de handen van Walt Disney en een van de belangrijkste tekenaars van de Duck reeks was striptekenaar Carl Barks. Donald kreeg eerst bijrollen in de Mickey Mousse strip films en boeken en pas later kreeg hij zijn eigen reeks. Hij praat altijd de grootste onzin in zijn films, hij is lief, stout, nieuwsgierig en hij praat als een mens. Hij heeft drie neefjes Kwik, Kwek en Kwak waarmee hij zich altijd bemoeit. Donald Duck heeft meestal pech in zijn leven en hij is er nog niet achter dat hij dit meestal zelf veroorzaakt. Hij heeft talloze gezichtsuitdrukkingen waarom je ook vreselijk kan lachen. Hij begaat de ene blunder n de andere en maakt zaken soms alleen maar erger.

Dagobert Duck

Dagobert Duck is een vrek die alleen maar op zijn geld zit. Hij heeft al sinds zijn jeugd veel geld en woont in een kasteel wat hem door zijn ouders werd nagelaten. Het eerste dubbeltje wat hij verdiend heeft bewaard hij als goud en het staat voor zijn geluksdubbeltje. Hij was vroeger schoenen poetser en dat allemaal voor een dubbeltje. In 1885 ging hij op zoek naar goud en an tien jaar vond hij zijn eerste goudklomp. Hij werd de rijkste man van Duckstad en zijn zakenimperium werd alleen maar groter.

Katrien Duck




Katrien Duck is het vriendinnetje van Donald. Het en moment houdt ze van hem en het andere moment haat ze hem. Ze maakt Donald vaker jaloers door met andere mannen uit te gaan. Ze is wel jaloers vooral als Donald met andere dames uitgaat zoals met Donna. Katrien is ook getekend door Carl Barks en don Rosa. Katrien is lid van de elitaire dames club van Duckstad en ze heeft ook een alter ego, Super Katrien.

Guus Geluk




Guus geluk komt ook uit Duckstad en in het Engels heet hij Gladstone Gander. Zijn vader was een geluksvogel Fortunus en zijn moeder heette Trijntje Duck. Guus geluk is een rivaal van Donald Duck. Hij vindt altijd wel ergens iets van geluk of het nu een portemonnee op straat is of hij wint een loterij. Hij heeft al zijn geld veilig in een kluis en regelmatig heeft hij ruzies met Donald. Guus geluk is erg bijgelovig en als hij zijn klavertje vier verliest wordt hij helemaal wanhopig.

Kwik, kwek en Kwak




Kwik, Kwek en Kwak zijn de neefjes van Donald Duck. De zoontjes van zijn zus Dumbella Duck. In het begin droegen de neefjes allemaal dezelfde kleding maar later werden ze alle drie anders gekleed. Indien ze aan iemand iets willen vragen dan begint de een een zin, de ander doet het middenstuk en de derde maakt de zin af. Hun karakter is wel gewijzigd door de jaren heen van onschuldig tot streken uithalen. De neefjes hebben veel kennis, veel moed en veel vindingrijkheid.

Lizzy, Juultje en Babetje




Dit zijn ook stripfiguren uit de verhalen van Donald Duck Ze zijn weer de nichtjes van Katrien Duck en het is een rasechte drieling. Ze wonen meestal bij Katrien en ze zijn lid van de Roodkapje patrouille, soort padvinders groep. Ze lijken sprekend op elkaar en men kan ze alleen herkennen aan de strik. Een rode, een blauwe en een groene strik en soms wordt ook geel en paars gebruikt.

Buurman Bertus Bolderbast




Buurman Bolderbast maakt altijd ruzie over de mest uiteenlopende zaken. Hij probeert iedereen het leven zuur te maken via grapjes, vandalisme en via pesterijen. Hij veroorzaakt vaak ontploffingen, beschadigd de huizen van Donald en Katrien en probeert de neefjes en nichtjes in diskrediet te brengen.

Boris Boef




Boris is een grote boef die zelfs al bij Mickey Mouse werd ingezet. In de Ducktales komt hij ook voor en zo ook in A Christmas carol van Walt Disney. In de Goofy Movie was hij autoverkoper en vader van twee kinderen, Hij eheft alleen maar slechte eigenschappen en hij probeert regelmatig Goofy voor zijn karretje te spannen.

Goofy




ik vind Goofy heel er lief vanwege zijn klunzigheid en grappige kant. Hij is door Art Babbitt bedacht en deze stripfiguur is getekend naar een beeltenis van een dingo. Goofy vertaald uit het engels betekent mal of dwaas en dat is Goofy ook. Hij is een beetje slungelig typetje, lang en stuntelig. Goofy is ook vergeetachtig en zijn huis is altijd een puinhoop. Zijn geld zit in de suikerpot en de suiker zit in zijn spaarpot. Hij heeft heel veel geode kanten en maakt regelmatig domme opmerkingen.

Clarabella




Clarabella is een koe die vaak voorkwam in de oudere verhalen van Walt Disney. haar verloofde heette karel paardepoot die ook wel Rudy werd genoemd.

Mickey Mouse




Mickey Mouse´s zijn gezicht bestaat uit drie cirkels. Het gezicht is vriendelijk en hij loopt rond in een korte rode broek met grote knopen. verder draagt hij handschoenen die hij nooit uitdoet. Er is een fanclub opgericht voor Mickey. de vriendelijke, stoere muis die allerlei avonturen beleefd. Hij is verliefd op Minnie Mouse en hij brengt zich vaker in hachelijke situaties. Hij heeft soms geen controle over zijn humeur en hij heeft een opmerkelijk temperament. Hij kan concurrerend zijn, optimistisch maar ook neerbuigend.

Minnie Mouse




Minnie reist vaak mee met Mickey en samen kunnen ze de hele wereld aan. Ze zijn wel eens ontvoerd door Boris Boef maar met hun vrienden er bij komen ze altijd weer uit sensibele situaties. Ze houdt van lekker eten, film kijken en wil zoveel mogelijk tijd emt Mickey doorbrengen. Soms krijgt ze van die woede aanvallen om niks. Ze red vaker Mickey´s leven en als er stress is blijft ze heerlijk rustig en weet wat haar t doen staat. Ze help Mickey alles te onthouden en ze is helemaal gek van Pluto. Ze is de vriendin van Mickey en ze is een sterke vrouw die veel fans heeft over de gehele wereld. Ze draagt meestal een jurk, hoge hakken die bij de jurk passen en soms ook witte handschoenen.

Willie Wortel




Willie Wortel is een kraanvogel en is een gekke uitvinder. Hij doet de meest wonderbaarlijke ontdekkingen en een daarvan is lampje. Lampje is een buitengewone lamp die een eigen wil heeft en Willie´s grootste vriend is.

Lampje




Lampje hoort eigenlijk bij Willie Wortel Lampje was oorspronkelijk een gewone lamp van Donald Duck. Toen de lamp kapot was, moest Donald Duck naar Willie Wortel om zijn lamp te laten repareren. Door een ongeluk van Donald kreeg Willie een klap van de lamp. Daardoor kwam Willie in zijn uitvinding 'Denkdoos' terecht. De lamp werd door denkdoos verbonden. De lamp was geboren en had nog geen armen of voeten. Willie heeft de lamp tot mensachtige lamp omgebouwd. Hij is Willies grote vriend.

Loebas



Loebas is een luie Sint Bernhard hond die bij Donald in huis kwam in 1985. Samen beleven ze allerlei avonturen.

Oma Duck



Oma Duck houdt alles onder controle volgens haar. Ze heeft twee muizen genaamd Tom en Pieter en zorgt voor allerlei dieren zoals varkens en schapen. Knabbel en babbel zijn ook vaak op bezoek op haar boerderij. Ze rijdt rond in een oude auto en de neefjes komen vaak bij haar op bezoek.

Gijs Gans




Gijs Gans komt uit Ganzendorp en werd binnen gehaald in Duckstad. Zijn vader was de achterneef van Oma Duck. Oma Duck heeft al van alles geprobeerd om ervoor te zorgen dat Gijs niet zoveel luiert en wat meer werkt en meehelpt op de boerderij. Zelfs de uitvindingen van Willie Wortel helpen hierbij niet. Als Gijs al iets doet, doet hij dit bijna altijd fout. Een baantje waar hij echter ooit wel goed in was, was het in de etalage van een beddenzaak demonstreren van matrassen. Hierbij kon hij datgene doen waar hij het meest in uitblinkt: slapen. Gijs houdt van de taarten en al het andere dat Oma Duck bakt. Ondanks alles zal Oma Gijs niet graag willen missen.

De Zware Jongens




De Zware Jongens vormen een groep fictieve boeven uit de stripverhalen van Walt Disney. Ze zijn vooral bekend om het feit dat ze Dagobrt´s geld willen stelen.Daarnaast hebben de Zware Jongens ook drie kleine neefjes: De Zware Schoffies. Ze zijn gek op pruimen en hebben het vaak hoog in de bol als ze hun slag hebben geslagen. Baas boef heeft altijd de leiding, dan beuk Boef, Dan Bolle Boef die alles opeet en Bankroof Boef met zijn dikke kin.

Juffrouw Eugenia




Eugenia is de secretaresse van Dagobert Duck. Ze staat altijd voor hem klaar en ze is ook behulpzaam naar Donald Duck. verschillende tekenaars hebben haar getekend en daarom ziet ze er in al die tijd ook anders uit. Ze heeft ook de namen Juffrouw Annie gehad, Juffrouw Praatsma en Juffrouw Mima.

Klaartje Kip




Klaartje is een vriendin van Minnie Mouse en Katrien Duck, een kip die noten op haar zang heeft. Ze is een operazangeres maar de mesten van Duckstad houden de vingers in hun oren als zij eenmaal begint.

John Rockerduck




John Rockerduck is de rivaal van Dagobert Duck. Hij is op een na de rijkste eend van Duckstad en lijkt een beetje op Rockefeller. Hij is een beetje anders als Dagobert want hij heeft het geld wat hij bezit geworven van zijn vader. Hij heeft er nooit voor moeten werken en dat heeft Dagobert wel moeten doen.

Diederick Duck




Diederik is een neef van Donald Duck en kwam voor het eerst in de serie in 1963. Hij speelt altijd met de kat van Donald Tobber en bespreekt alles met hem. Diederik is onhandig en wil graag een superheld zijn. Hij werd getekend door een Italiaanse tekenaar. Hij is de zoon van Driekus Duck en Zwaantje Meerkoet en Guus geluk is zijn neef.

Otto van Drakenstein





Otto van Drakenstein is een oom van Donald Duck en de neefjes zeggen oomzegger tegen hem. Hij werd geboren in Wenen en is geïnteresseerd in wetenschap. Hij leeft als vrijgezel na een mislukt huwelijk met Doortje Duck.

De Zwarte Schim





De Zwarte Schim is een fictieve schurk en aartsvijand van Mickey Mouse. Ook is hij leider van het duistere "Bondgenootschap van de Nacht". Het is een schurk, geheel in het zwart gekleed, die doorgaans de wereld wil veroveren. Zijn teken is een inktvlek.Ook bedenkt de Schim plannen om van zijn aartsvijand af te komen. Dit is hem een paar keer bijna gelukt, maar ook hier stranden zijn plannen, of door pech, of door een detail waardoor Mickey doorheeft wat de Schim van plan is en het zo kan verijdelen.

Turbo Mc Kwek




Turbo is een piloot en iemand die iedereen helpt waar het maar kan. Hij was bij een piloten stuntteam en is een man die trots is op zijn familienaam. Hij werkt voor Dagobert Duck als piloot.


Karel Kraakei




Karel Kraakei heeft een alter ego namelijk Roboduck. Karel is niet dom soms wel een beetje onhandig, maar ziet in een oogopslag wat goed voor hem is. Hij kan tellen als de beste en hij verslaat zelfs een intelligente buitenaardse computer. Hij lijkt een beetje op Inspecteur gadget als je het mij vraagt.

Ma Mc Duck



Hortensia Duck




Hortensia is geboren in Schotland en verhuisde toen ze jong was naar Amerika om geld te verdienen.
In 1909 was ze samen met haar zus en broer in Afrika voor zaken. Daar stak haar broer een dorp van inboorlingen in brand om zo een stuk grond te kunnen kopen. De zussen waren daar zo boos over dat ze terug gingen naar Duckstad en Dagobert alleen achter lieten. Terug in Duckstad trouwde ze rond 1920 met Woerd en kreeg niet veel later een tweeling van hem.

In 1930 kwam Dagobert naar een lange omzwerving eindelijk terug in Duckstad en hadden zijn zussen een reünie georganiseerd om aan te geven dat ze Dagoberts misstappen vergeven hadden. Dagobert kwam boos binnen en gaf geen aandacht aan zijn zussen. Hortensia en Doortje waren daar zo verdrietig en boos over dat ze weg gingen en nooit meer terug kwamen.

Dumbella Duck




Dumbella Duck is de dochter van Woerd Snater Duck en Hortensia Duck, en de tweelingzus van Donald Duck. Ze is de moeder van Kwik, Kwek en Kwak. Wie de man van Dumbella is, is niet bekend. Ze heeft 'de neefjes' ooit bij Donald achtergelaten met de mededeling dat ze ze over een week weer zou komen ophalen, maar dat heeft ze nooit gedaan. Vandaar dat Donald sindsdien de hele opvoeding voor zijn rekening heeft moeten nemen.

Tobber




Geen opmerkingen:

Een reactie posten