zondag 10 november 2013

Anders Petersen en Jacob Aue Sobol twee Zweedse fotografen

Anders Petersen en Jacob Aue Sobol twee Zweedse fotografen



Deze twee fotografen verstaan de kunst om intieme menselijke portretten te creëren.
Met hoog contrast in zwart-wit geven ze inde portretten sensibiliteit weer en intimiteit.
Ze maken close-ups van gerimpelde lichamen, angst hazen en identieke tweelingen.



De indringende menselijke portretten spreken tot de verbeelding en sommige portretten laten pooiers zien, prostituees, trans seksuele of gepiercete mensen.
Anders Petersen is een magnifieke straatfotograaf geweest die de mensen op de gevoelige plaat vastlegde. Als fotograaf projecteert hij zijn gedachten en gevoelens in de foto´s die hij maakt.



Hij is van mening dat fotografen hun hart moeten gebruiken als ze een fotoserie willen vastleggen. de meeste fotografen gebruiken alleen maar hun hersenen volgens hem end an kan je emoties zoals haat en liefde of angst en vertrouwen niet vastleggen.



Hij beweerd van zichzelf dat hij alleen maar foto´s maakt vanuit zijn hart en egdachten en dat hij van te voren het voorbeeld van wat hij wil uitbeelden al voor zijn ogen ziet verschijnen. Hij voelt de emotie die bij de foto hoort of hij voelt de gedachte van de kiek nog te nemen.




Deze twee fotografen maken alleen maar zwart-wit foto´s. Ze zijn van mening dat kleur een foto teveel beïnvloedt en dat de kijker met zwart-wit foto´s zich meer an concentreren op de boodschap. Zwart-wit voegt meer spanning toe aan het plaatje en spreekt meer aan voor de toeschouwers.




Deze twee fotografen zijn voortdurend op zoek naar mensen die ze op de plaat kunnen vastleggen in allerlei verschillende omstandigheden. Ze leren mensen kennen over de gehele wereld en zijn interactief met hen, luisteren naar hun verhalen en pakken dat speciale moment om vast te leggen.Ze willen niet kijken naar verschillen maar naar het feit dat iedere mens gewoon mens is. Met alles wat daarbij hoort.




Volgens de fotografen weerspiegelen alle foto´s die ze gemaakt hebben wie ze zelf zijn.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten