woensdag 6 november 2013

Het internet is absoluut niet veilig voor kinderen

Het internet is absoluut niet veilig voor kinderen

Al snel na het lanceren van het internet begonnen de problemen in chat rooms en werd het een voedingsbodem voor kinderseks roofdieren. Kinderen worden anno 2013 naar hun kamer gestuurd waar ze ongestoord kunnen internetten, op hun tablet bezig kunnen zijn of met hun Blackberry inloggen op het net. Naïeve ouders vertrouwen op hun kinderen, op de gevaarlijke wereld die via een internet lijn je huiskamer of slaapkamer binnenkomt. Kinderen moeten leren dat het Internet helemaal niet veilig is en hoe ze met dit medium moeten omgaan.




Neem nu Nicole die gewoon een face book account had aangemaakt zoals vele tieners dat doen.
Ze was een 15 jarig meisje die door face book werd ontvoerd en fysiek werd aangevallen. Gelukkig kwam ze vrij en kon ze hulp zoeken maar het had ook slechter af kunnen lopen. Nicole geloofd in de alter ego figuur achter een face book account . Een oudere man die na haar gegevens los gekregen te hebben haar zelfs stalke bij school en haar eigen huis.

Hij bood haar alcohol aan en drugs.
Jonge meiden zijn zo naïef ze weten niet waar ze zich aan begeven. herhaal continue wat ze wel en niet mogen doen en check ze na. Criminelen doen er alles aan om jou kind naar zich toe te trekken en zijn slim genoeg om hun plannen werkelijk ten uitvoer te brengen.
In Amerika is een tiener vermoord na een face book ruzie. face book draait om volgen en gevolgd worden, een gevaarlijk spel. Een jongen werd neergestoken bij zijn huis omdat een ruzie zich op Facebook escaleerde.

De moeder is furieus over het cyberpesten waarvan haar zoon last had en waar de politie niets aan deed.Leg aan je kinderen de gevaren uit van cyberpesten. laat kinderen weten dat ze meteen een bedreiging op het internet aan de ouders moeten vertellen en laat ze zo min mogelijk bezig zijn met sociale media. Leg je kind uit dat het geven van persoonlijke informatie op het net grote gevaren met zich mee brengt.

De 12 jaar oude Rebecca ging om met de verkeerde vriendinnen. Ze zat op Facebook en Twitter. Ze werd een slachtoffer van cyberpesten en pleegde zelfmoord op 12 jarige leeftijd.




Ouder zijn gaat gepaard met verantwoordelijkheden en in deze eeuw wordt het steeds moeilijker om de veiligheid van je kind te handhaven. Je hebt geen keuze als ouder om echt de gevaren van het internet met je kind te bespreken voordat het te laat is. Kinderen praten over alles van hun privéleven op het internet, voetbalwedstrijden, buiten spelen, alleen thuis zijn, telefoonnummer uitwisselen en email adressen geven.

Ouders moeten zichzelf onderwijzen welke gevaren zich op het internet verschuilen. Er worden cursussen voor gegeven en op het internet is veel te vinden over Veilig Surfen voor Kinderen. Verdiep je als ouder zelf in sexting, Cyberpesten, Chatrooms, Platforms, privézaken, de criminele activiteiten op het net en vooral naar informatie over kindermisbruikers en pedofielen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten