donderdag 21 november 2013

De machtigste mensen van de wereld

De machtigste mensen van de wereld




Het blad Forbes doet jaarlijks altijd een onderzoek naar wie er nu het machtigste is van onze politieke leiders en andere grootmachten. Afgelopen jaar was het Vladimir Poetin, de Russische president, die Obama voorbij snelde. Poetin heeft de controle over Rusland terwijl Obama de shutdown van Amerika heeft bereikt. Amerika is een land van de puinhoop dat weet iedereen.
De machtigste mensen ter wereld, deze lijst is maar een momentopname van staatshoofden, financiers, filantropen en andere leiders.


 De Forbes directeuren nomineren mensen en maken zo de lijst. Ze kijken naar de invloed die iemand uit kan oefenen op een land of zelfs op de wereld en kijken naar ondernemers die zich echt een plek op de wereldmarkt hebben veroverd.

Er zijn dit jaar 17 staatshoofden die gezamenlijk borg staan voor 47 triljoen dollar, waaronder Obama, Poetin en de Chinese zakenman Xi Jinping. Te zwijgen over de zakenmensen die gezamenlijk een bedrag bij elkaar sprokkelen van 564 biljoen.





Er zijn ook nieuwkomers op deze lijst zoals de nieuwe Paus Francis, Volkswagen eigenaar Martin Winterkorn en Janet Yellen. Poetin staat bovenaan de lijst van machtigste en rijkste mensen ter wereld. Er zijn ook vrouwen die op deze lijst voorkomen, zoals Angela Merkel die op plaats nummer 5 staat. Dilma Roussef van Brazilië staat op nummer 20 en Sonia Ghandi op nummer 21. Christine Lagarde van het WMF fonds op plaats 35 en Margaret Chan die aan het hoofd staat van de Wereld Gezondheid organisatie op nummer 59.




Zie hier de lijst met de 72 machtigste en rijkste mensen ter wereld


Ik zag deze lijst end acht bij me zelf als al deze mensen het geld wat ze van het volk hebben gestolen nu eens inzetten om de wereld weer in orde te krijgen. Er zou voedsel voor de armen zijn, kleding en onderdak, nergens zou meer honger zijn, regeringsleiders kregen een schamel loontje en de rest ging naar het volk wereldwijd.

Overal ter wereld verwijst de praktijk naar het manipuleren van markten en activa. mensen worden gemanipuleerd om dingen te doen en beroepen worden gecreëerd om zonder werk toch rijkdom te vergaren. de rijken profiteren van overheidsprogramma´s zonder het volk een deel ervan af te staan. Frauduleuze praktijken wereldwijd zonder risico of verantwoordelijkheid.


Je moet al bang zijn dat jouw kinderen opgroeien in een wereld waar speculatieve ondernemingen opgericht wordt zonder de toevoeging van enige waarde. De wereld is bezaaid met netwerk marketing bureau´s door mensen die snel rijk willen worden. hebzucht wordt gecreëerd en snel rijk worden zonder al te veel werk. je moet er alleen iemand de centen voor uit de zak roven.
Ik denk dat hebzucht, materialisme, onvolwassenheid en egoïsme er altijd al is geweest.


Hoe krijg ik dit, hoe krijg ik dat en zal het mij gemakkelijk afgaan? geen gevoel van verantwoordelijkheid, geen geweten, geen empathie. Mensen leven onbaatzuchtig zonder gevoel en geen aansprakelijkheid en geen maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Hun eigen genoegens gaan voor anderen en alles wordt afgemeten in tijd en geld.
De reputatie die ze daarmee opbouwen beschadigen harten van velen.
Politici besteden miljoen dollars en euro´s voor hun eigen gewin. het zijn net een stelletje criminelen die de mensheid beroven van hun laatste stukje waarde. het volk wordt op klaarlichte dag overvallen in het bijzijn van getuigen en ze worden beroofd van eigenwaarde, geld en positie zonder enig eerlijk proces.



Ik bid vaak dat ik een visie krijg waarin ik de oplossing had voor dit wereldwijde probleem.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten