woensdag 13 november 2013

De Biografie van Michael Jackson voor mij een fenomeen




De Biografie van Michael Jackson voor mij een fenomeen


Michael Jackson werd geboren op 29 augustus 1958 in Gary Indiana in de Verenigde Staten van Amerika. Hij was het zevende kind uit een gezin van negen kinderen, de broers, Jackie, Tito, Jermaine, Marlon, Randy en de zussen Rebbie, Janet en Latoya Jackson.
Michael Jackson was 1.78 lang, had bruine ogen en had zwart haar.

Hij droeg schoenmaat 42 en had in zijn leven wel een High School diploma behaald.
Als hobby´s had hij lezen, schilderen, vechtsporten, dansen, acteren, tekenen, hij had een voorliefde voor dieren en een onvoorwaardelijke liefde voor kinderen. Hij speelde graag monopoly en hield van de kunstwerken van Michelangelo. Hij hield van de boeken van Ernest Hemmingway en rood en zwart waren zijn lievelingskleuren.

Hij dronk graag sinaasappelsap en fruitsappen en dan vooral de tropische vruchtensappen.
Hij hield van muziek van Jacky brown en The Temptations, Smokey Robinson, Diana Ross en Sammy Davis Junior.




Hij begon al in de muziekindustrie op 5 jarige leeftijd en werd de jongste zanger van The Jackson 5, een groep die in 1964 werd gevormd. Als leadzanger an de band moest Michael al optreden in kelder bars en op podiums. In 1968 werd de groep ontdekt door Motown records en de Jackson Five tekende een contract en verhuisden naar Californië. Deze groep heeft 14 albums op hun naam staan en maakte 4 solo albums alleen al met Motown records.

In 1978 verschijnt Destiny van The Jacksons. Voornamelijk geschreven en geproduceerd door Michael Jackson. Hij besluit zijn solocarriere weer op te pakken, neemt afscheid van zijn vader als manager en neemt samen met Quincy Jones Off the Wall op. Een ongelooflijk kunstje vakmanschap. Funky disco-pop, zwoele soul en melancholische popballads.

Van Off the Wall verschijnen 4 top 10 singles waarvan twee nummer 1 hits.Van Off the Wall werden 7 miljoen exemplaren verkocht. Niemand had verwacht dat hij dat nog eens zou overtreffen, maar toen verscheen in 1982 Thriller. Een verfijning van de stijl op Off the Wall. De dance en rock nummers waren opzwepender en de ballads bevatten nog meer soul.


Tot 1976 bleef de groep bij Motown Records en maakte nog verschillende albums. Toen leerde Michael Jackson Quincey Jones kennen en hij maakte zijn eerste solo album: Off The Wall. met dit album brak Michael wereldwijd door en had met dit album 4 keer een nummer een hit.
In 1977 deed hij mee aan de musical The Wiz waarin hij samen met Diana Ross de hoofdrol vertolkte.




In 1982 produceerde Michael Jackson het beste album aller tijden: Triller



Hier een you tube clip van Thriller

http://www.youtube.com/watch?v=rCeZYRzXyHM

Het album Thriller produceerde weer allerlei nummer een hits, zeven stuks en er werden wereldwijd 50 miljoen exemplaren van verkocht. Vanaf die dag ging Michael zich meer verdiepen in videoclip´s en muziek video´s ter bevordering van zijn singles. Hij zocht wereldwijd de beste producenten en filmmakers en ging op zoek naar de beste technologieën die hij voor zijn muziek kon gebruiken. Deze effecten gebruikte hij voor Billie Jean, Thriller en ook andere clips. De lange versie van Thriller duurt zelfs 14 minuten met een begin, een midden en een einde. In 1984 kreeg hij een Grammy Award voor Thriller.

Daarna produceerde en regisseerde hij het album Bad in 1987. Met dit album ging hij de wereld rond en gaf het ene concert na het andere. Op 9 December scheidde hij officieel van de Jackson Five en begon aan zijn eigen carrière. Van Bad werden 8 miljoen exemplaren verkocht. Michael Jackson ging op een langdurige wereldtournee. Het werd de meest succesvolle toernee aller tijden. In 1991 kroonde hij zichzelf tot King of Pop.Tegelijkertijd verscheen opvolger Dangerous. Ook dit album kwam binnen op 1 net als de 1e single Black or White. Gevolgd door top 10 noteringen voor Remember the Time en In the Closet.

Vanaf dat moment werd hij de artiest van de eeuw genoemd en naar mijn mening terecht.
In 1995 kwam het album History, een dubbel album. Het album Blood On The Dance Floor kwam in 1997 en in Oktober 2001 Invincible. Blood On The Dance Floor clip was verweven met speciale video effecten een waar kunstenaarschap. Michael combineerde dit met muziek en dans en ook dit werd eer een wereldwijd succes. In 2001 vierde hij zijn dertigste verjaardag groot in new York en Michael werd in de stad herenigd met zijn broers. Het album Invincible bevatte de hit You Rock My World wat wereldwijd een groot succes werd.

Michael´s beste vriend was Elisabeth Taylor al vanaf zijn jeugd. Hij was zanger, songwriter, producer, danser, choreograaf, acteur en entrepreneur. Zijn idolen waren Charlie Chaplin, Fred Atstaire, Gene Kelley, Quincy Jones en natuurlijk alles wat met Disney te maken had. Zijn favoriete actrices waren Shirley Temple, Elisabeth taylor, Katherine Hepburn, Morgan Freeman en Marlon Brando. Zijn favoriete film was de Disney film peter pan, E.T. en Star wars. Op televisie is hij opgegroeid met The Brady Bunch net zoals ik en The Simpsons en Road Runner.


Michael Jackson groeide op in een gezin waar veel problemen heersten. Vader Jackson wilde dat zijn kinderen succes kregen in de muziekindustrie. Michael´s hele leven draaide om zang en muziek met alle gevolgen van dien. vader nam meedogenloze maatregelen om de nog jonge kinderen in bedwang te houden en hij controleerde elk aspect van de loopbaan van zijn kroost. Michael´s leven heeft alleen maar uit onrust bestaan. Moeder Jackson leerde haar kinderen volksliedjes en spirituele liedjes. het moest allemaal in harmonie met elkaar en als dat niet gebeurde hielpen klappen wel.




In 1993 werd Michael Jackson het slachtoffer van een groot schandaal. Een 13 jarige jongen beschuldigde hem van seksueel misbruik wat schijnbaar gebeurd zou zijn op de Neverland Ranch. Zijn seksuele voorkeur werd betwijfeld en al snel kreeg hij de stempel kindermisbruiker. De vader van deze jongen perste Michael Jackson af en Michael deed een fout en kocht deze vader f. Alles werd onderhands geregeld.




In mei 1994 trouwde hij met Lisa Marie Presley de dochter van de legendarische Elvis op de Dominicaanse Republiek. Hij ging dit huwelijk aan om zijn imago te verbeteren maar ook dit huwelijk liep op de klippen. In 1996 kondigde hij aan vader te worden en de moeder zou ene zekere Debbie Row zijn Op 13 februari 1997 werd zijn zoon Prince Michael Jackson geboren in een ziekenhuis in los Angeles.





Ondanks het vaderschap zorgde Michael goed voor zijn zoon en hij nam hem zelfs onder begeleiding van een babysitter mee naar concerten die hij gaf. Er kwamen nog twee kinderen van Debbie Row, Paris Michael Katherine en Prins Michael Jackson de tweede.

Michael Jackson leefde in isolement op zijn ranch Neverland.




De druk van het ster zijn werd hem te groot en hij begon te leven als een kluizenaar. Allerlei verhalen kwamen in de roddelbladen dat hij zou slapen in een zuurstoftank en dat hij zijn huis zou hebben laten bleken om blank te zijn. Hij maakte daarop bekend dat hij aan een huidziekte leidde die vitiligo heet. Weer kwamen er beschuldigingen naar Michael´s hoofd en weer werd hij beschuldigd van seksueel misbruik. Jackson ontkende alle aanklachten en er kwam een rechtszaak.





Michael werd ondervraagd waarom er jonge jongens in zijn bed wel eens sliepen en dat hij ook seksuele handelingen met hen verrichtte. Op 13 juli, na maanden procederen werd Michael Jackson vrij gesproken op alle aanklachten. Alle partijen mochten publiekelijk nergens over praten de zogenaamde zwijgplicht.

Michael´s bijdrage aan de muziek, dans en mode samen met zijn persoon maakt hem voor mij onvergetelijk, een fenomeen die vier decennia de wereld regeerde. Michael Jackson is ontegenzeggelijk een van de succesvolste en invloedrijkste artiesten van de afgelopen eeuw. Als zanger, componist, producer, arrangeur en muzikant heeft hij de hedendaagse popmuziek vormgegeven en meer albums verkocht dan welke solo artiest ook.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn live-shows die bol staan van de energie en verbluffende show elementen. Michael Jackson was een getalenteerde kunstenaar, een gedisciplineerd iemand die er alles aan gaf om perfectie naar te streven in zijn muziek.
Zijn eigen song teksten sloegen altijd in als een bom en werden een voor een nummer een hits wereldwijd.

Michael Jackson is met recht de King Of Pop.



  • Got to Be There , Motown, 1972.
  • Ben , Motown, 1972.
  • Music and Me , Motown, 1973.
  • Altijd, Michael , Motown, 1975.
  • Het beste van Michael Jackson , Motown, 1975.
  • Off the Wall , Epic, 1979.
  • Thriller , Epic, 1982.
  • Slecht , Epic, 1987.
  • Gevaarlijk , Epic, 1991.
  • HIStory: Past, Present en Future Book I , Epic, 1995.
  • Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix , Epic, 1997.
  • Onoverwinnelijk , Epic, 2001.
  • Michael Jackson: The Complete Collection , Epic, 2004.
Albums, met de Jackson 5
  • Diana Ross Presents de Jackson 5 , Motown, 1969.
  • ABC , Motown, 1970.
  • Derde album , Motown, 1970.
  • The Jackson 5 Christmas Album , Motown, 1970.
  • Misschien morgen, Motown, 1971.
  • Goin 'Back to Indiana , Motown, 1971.
  • De Jackson 5's Greatest Hits , Motown, 1971.
  • Looking Through Windows , Motown, 1972.
  • Skywriter , Motown, 1973.
  • Get It Together , Motown, 1973.
  • Dancing Machine , Motown, 1974.
  • Moving Overtreding , Motown, 1975.
  • Joyful Jukebox Muziek , Motown, 1976.
  • The Jackson 5 Anthology , Motown, 1976.
  • The Jacksons , Epic, 1976.
  • Goin 'Places , Epic, 1977.
  • Destiny , Epic, 1978.
  • Off the Wall , Epic, 1979.
  • Boogie , Motown, 1980.
  • Triumph , Epic, 1980.
  • The Jacksons Leef , Epic, 1981.
  • Farewell My Summer Love , Motown, 1984 (geregistreerd 1973, niet eerder uitgebrachte).
  • Victory , Epic, 1984.
Boeken
  • Moonwalk , Doubleday, 1988.
Films
  • The Wiz , 1978.


Michael Jackson had door zijn moeilijke jeugd heel wat trauma´s te verwerken. Hij was zelf ook misbruikt geworden en werd regelmatig geslagen door zijn strenge, brute vader..Toch had hij ook een zakelijke carrière, bij bijvoorbeeld Pepsi Cola. Hij schonk miljoenen aan goede doelen en kreeg zelfs een prijs uit de handen van president Ronald Reagan. Hij schreef het prachtige lied We Are The World waar ik nog regelmatig naar luister, een lied met heel veel betekenis.

Jackson begon zijn uiterlijk te veranderen en liet zich eerst opereren aan zijn neus. Hij kreeg de ziekte vitiligo en lupus er bij wat zijn huid lichter maakte met allerlei vlekken er op. Hij verdunde zijn lippen, deed weer een neus correctie en begon met anorexia problemen te kampen.

Michael Jackson leefde merendeels op de Neverland Ranch en velen weten wel dat inhoudt.




Op 25 Juni 2009 stierf Michael Jackson in zijn villa in Hollywood. Alle pogingen om hem te ruïneren waren vergeefs en zijn persoonlijke arts kon hem niet meer reanimeren. het alarmnummer werd gebeld. Michael Jackson leefde nog maar onderweg naar het ziekenhuis stopte zijn hart. Om kwart over een nachts werd hij officieel dood verklaard. het nieuws verspreidde zich snel en het internet sloeg op tilt door de dood van hun idool.
Zijn uitvaart werd gehouden op 7 juli 2009 in het Staples center in los Angeles.


Deze herdenking van Michael Jackson werd door 31 miljoen mensen bekeken. Allerlei bekende strren waren aanwezig waaronder zijn vrienden Mariah carey, Lionel Richie, Maya Angelou.



Ook zijn kinderen waren er bij en zijn dochtertje zei nog :

Je was de liefste papa die je maar wensen kon




Vele fans kwamen afscheid nemen van hun idool Michael Jackson. Hij verkocht alleen in de VS 8,2 miljoen platen en wereldwijd 35 miljoen na zijn dood. Zijn muziek wordt nu nog volop gedraaid en gedownload en vele jonge mensen worden na zijn dood fan. Hij heeft kunstenaars en andere musici geïnspireerd en vele mensen verblijd met zijn unieke muziek.


Zijn naam staat gegraveerd in The Hollywood Walk Of Fame, hij ontving de American Music Award, De Bambi, hij kwam in het Guiness Book of records en in 1999 kwam hij in The Songwriters Hall Of Fame. Menige Grammy´s, Music Awards en een Lifetime Achievement Award. Hij verdiende ongeveer met zijn muziek alleen 750 miljoen dollar. Zijn business leverde jaarlijks ook nog zo´n 30 miljoen op en de concerten 400 miljoen.


1972Got To be There
1972Ben
1973Music and Me
1975Forever Michael
1979Off The Wall
1982Thriller
1987Bad
1991Dangerous
1997Blood On The Dance Floor
2001Invincible
2009This Is It

 
2010Michael

De omstreden dood van Michael Jackson is voor mij gruwelijk. er zijn veel feiten waaruit blijkt dat Michael jackson geen natuurlijke dood is gestorven. TJ Jackson zegt dat de dood van zijn broer onrechtmatig is, de broer die nu het voogdijschap over de kinderen heeft. Volgens hem hield Michael onvoorwaardelijk van kinderen en zou ze nooit op enige wijze misbruiken.
Ook Latoya Jackson geloofd dat haar broer is vermoord en dat zijn dood bewerkstelligd is door de Illuminatie om de wereld af te leiden van de wereldproblematiek. Zij maakte bekend dat zij niet zou rusten totdat de ware toedracht achterhaald is. Volgens haar heeft de Elitaire Wereldregering de vinger in de pap bij de muziekindustrie en vind haar broers dood een rituele afslachting.








Michael Jackson zou nog een Engelse tour maken genaamd THIS IS IT, hij was er in volle voorbereiding naar toe aan het werken en bruiste van de energie.
Je zag hem zelfs nog de middag en vroege avond samen met zijn cast repeteren.











The King Of Pop is er niet meer en dit artikel is speciaal door mij voor hem gemaakt. Als tiener danste ik op mijn kamer op de platen van The Jackson Five. het liedje Ben bezorgde mij kippenvel en beat it was het eerste nummer waarop ik in de disco danste. Thriller was een elpee die ik nog steeds in mijn bezit heb, trouwens alle platen van Michael heb ik nog. Een man die bij mij de gevoelige snaar raakte en waarvan ik altijd heb geloofd dat hij onschuldig was. Ik was zo blij toen hij vrijgesproken werd want deze man, even oud als ik, met een moeilijke jeugd, een zwaar leven als artiest waarvan hij de rijkdom deelde met de gehele wereld. Hij gaf kinderen de gelegenheid om op Neverland te spelen en tot rust te komen en wordt dan meteen als misbruiker gebombardeerd.

VOOR MIJ BLIJFT HIJ THE KING OF POP




























Jadagrace sings "Mr. Magic" her tribute to Michael Jackson


SWEET DREAMS MICHAEL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten