woensdag 6 november 2013

De kracht van zelfbehoud


     De kracht van zelfbehoud



Sigmund Freud had al de theorie van het Ich, het zogenaamde ego.
Het ego is een deel van onze persoonlijkheid die zich vlak na de geboorte al gaat ontwikkelen. het ego staat in contact met de buitenwereld, het herinnert, plant en evalueert. Ons ego zorgt voor het zelfbehoud van de mens.

Ik heb een bewogen leven gehad en ik heb geleerd door mijn ervaringen dat er een enorme kracht uitgaat van het leven zelf. Jaren van verdriet, vervolging, angst en verlies, mensen gaan weg en verwijderen zich steeds verder van jou. Nooit te nimmer heb ik mijn kracht verloren en eigenlijk werd deze overlevingsdrang alleen maar sterker.

De kracht van zelfbehoud laat je blijven geloven in de goede dingen.
In jaren van tegenslag zie je niemand, je voelt je eenzaam en verlaten. Maar je komt andere mensen tegen die je niet kent en die r toch voor je zijn. Vroeger dacht je dat je dood zou gaan van de honger maar zo snel sterf je niet de hongerdood. Ergens gaat er een hekje of deur open en wordt er jou iets toegeschoven.

De kracht van het leven zit in de natuur, in een mooie zonsondergang of een bloem die in de herfst gaat bloeien. Daaraan ontdek je weer dat je deel uit maakt van iets wat groter is als je zelf. Je kan genieten van de vreugde van de schepping, van filosofieën en van gevoel.
Luister naar muziek omdat het jou goed doet. maak een schilderij voor je zelf zodat je jouw creativiteit kan uiten. Maak een beeld van klei of uit je emoties op een andere manier. Geloof in de eenvoud van dingen en niet in materialisme. Kunst creëer je zelf van vaak de dingen die door de schepping zijn gecreëerd.

Ondanks het wegblijven van vrienden geloof ik in vriendschappen.
Een vriendschap die je met iemand hebt die jouw leven zinvoller maakt, warmer en liefde voller. Ik geloof ook in liefde die gepaard gaat met offers en verdriet. Liefde is het allersterkste wat we als gave hebben meegekregen. Liefde tussen ouders, kinderen, broers, zussen, vrouw en man.

Zelfbehoud hebben we nodig om een duurzaam en vervuld leven te leiden.
Zelfbehoud helpt ons te beschermen tijdens de reis van ons leven. Zelfbehoud heeft alles te maken met goed voor je zelf zorgen. Je zal je zelf moeten beschermen en daar zijn een aantal goede manieren voor.

Bij zelf behoud komt achting. mensen moeten achting voor elkaar hebben, een soort vertrouwen imago. Onze eigen waarden zijn de hoeksteen van ons leven en onze motivatie laat ons dingen doen. We hebben talenten die we kunnen inzetten en onze discipline die samen met ons ons levenspad bewandelt. We hebben de controle over ons eigen leven en onze persoonlijkheid stelt ons in staat ons leven zelf in te delen. Ons eigen gedrag helpt ons bij onze groei en ontwikkeling zodat we in evenwicht blijven en in harmonie met ons zelf.

Het leven zelf verdient onze aandacht en niet de negatieve mensen die proberen ons weg te houden van ons zelf. Weer invloeden die niet goed voor je zijn af en concentreer je op je zelf.
Zorg met liefde voor de waarde van zelfbehoud.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten