donderdag 21 november 2013

Canada het land van de Kerstverlichting

Canada het land van de Kerstverlichting




Canada is een land wat veel aandacht spendeert aan kerstmis. In deze tijd ligt er een dik pak sneeuw over het land en de vakantie tradities vinden plaats.



De Niagara Falls is een van de mooiste natuurgebieden van Canada en met kerstmis wordt de schoonheid van de waterval nog eens extra versterkt. Ze noemen het de Winter Festival of Lights.

Dit jaar wordt het festival gehouden van 9 November tot 31 Januari 2014.

Tijdens dit festival verandert de Niagara Falls in winter wonder land met meer dan 3 miljoen schitterende lichten. Er worden grote evenementen gehouden zoals een kerstconcert, vuurwerk, water parken worden geopend en het casino opent zijn deuren. Er zijn duizenden verlichte displays met geanimeerde verlichting en ook het Disney Team maakt zich klaar. Driehonderd miljoen bomen rondom de watervallen in het Niagara Parc veranderen in een lichtzee. De Horseshoe Falls krijgen alle kleuren van de regenboog en men kan ijs schaatsen bij nacht boven de waterval onder prachtig vuurwerk.




Alle hoofdsteden in Canada worden tijdens de December maand Er is een officiele opening van het kerst seizoen op Parlement Hill in Ottawa Ontario. Het einde van dit verlichte seizoen is met allerlei muzikale optredens en een vuurwerk.



De Cavalcade Of Lights bevat vuurwerk, gratis concerten en schaats partijen. het begint op het Nathan Philips Plein vanaf waar de stad compleet verlicht wordt. Er is een officiele kerstboom en allerlei displays verlichten de stad. De kerst ceremonie eindigt met muzikale live optredens en een knallend vuurwerk.
Dit evenement heeft al een geschiedenis van 46 jaar in Toronto. Het evenement vindt plaats in het laatste weekend van November waarmee het kerst seizoen wordt ingeluid en tevens de kerstvakantie van de kinderen. In de kerstboom op het plein zitten meer dan 30.000 led lichtjes.






De Carol Ships Parade of Lights is een kerst traditie die al bestaat sinds 1960. De parade vindt plaats in Vancouver waar een vloot van fel verlichte schepen zich in de haven bevindt. Het zijn zakelijke en publieke schepen die felverlicht zijn aan de buitenkant en waar kerstmis ook het hoofdthema is aan de binnenkant.







De deelnemende schepen ontmoeten elkaar om 19.00 uur en leggen een bepaalde vaar route af. Je kan gewoon op een boot meedoen of je neemt een cruise tijdens deze parade. Je kan heerlijk dineren of zelfs een dansavond is mogelijk.
Wat dacht je van de Noordpool waar de Kerstman woont. In de Botanische Tuinen VanDusen vind ook jaarlijks een lichtfeest plats. Drie weken lang is deze normaal zo rustige plek veranderd in een lichtgevende botanische oase. Winter wonder land ontstaat met miljoenen fonkelende lichten. Hoogtepunt van het festival is de Candy Cane Lane met het dansende licht.







Het festival vindt plaats van 11 December tot en met 4 Januari. Het is vooral voor kinderen een magische ervaring om deze miljoenen fonkelende lampjes te zien. Er zijn shows te bezichtigen, je kan op de foto met de Kerstman en er is ook een geheime hut van de Elven. Er treden allerlei koren op, je hebt een wens dag en je kan er je sok van te voren ophangen die je gevuld kan terug krijgen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten