dinsdag 27 augustus 2013

Acteur of actrice worden

Acteur of actrice worden



Het is de droom van veel jonge mensen om acteur of actrice te worden.

Wat komt er bij kijken en wat kan je zelf doen om gezien te worden.


De Hollywood sterren flitsen aan ons voorbij, in het nieuws, in shownieuws programma´s en zelfs op speciale zenders zoals M.T.V. en T.M.F. Iedereen kent wel de sterren die miljoenen per jaar verdienen en ontzettend populair zijn. Een acteur of actrice is iemand die een personage uitbeeldt in een verhaal of een rollenspel. Men kan werkzaam zijn in het theater, de film, de televisie of een personage spelen in tekenfilm of reclameboodschappen. Voor iedere genre is een bepaalde techniek vereist.

De ene acteur is goed in vecht films, terwijl de andere acteur weer beter is in thrillers of in een drama.
Jonge mensen zijn vaak al blij als ze een figuranten rol krijgen. Figuranten zijn vaak nodig om een productie een realistischer aanblik te geven. Men kan figureren in een film, een soap, een commercial of een toneelstuk. De verdiensten zijn in dit geval erg laag. de reiskosten worden vaak niet vergoed en soms zijn er geen toeslagen voor de lange aanwezigheid. Ook de eigen kleding en make-up moeten ze zelf verzorgen. De meest gegeven figuranten loon ligt rond de 40 euro.




Om door te breken als acteur of actrice moet je wel kunnen acteren. Sommige mensen hebben al een talent van zichzelf, maak gelukkig kan je het ook leren. je kan toneellessen nemen, workshops doen of naar de toneelschool gaan. In Nederland zijn verschillende scholen.
In Arnhem en Zwolle heb je de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten. Zij bieden een gedegen toneelopleiding aan. De Kleinkunst Academie in Amsterdam staat voor toneelopleiding hoog in het vaandel. Maastricht, Utrecht, Tilburg hebben ook verschillende opleidingen zoals, drama opleiding en opleidingen voor cabaretier. In België zijn er zelfs Bachelor opleidingen en academische master opleidingen. In Gent, Brussel, Leuven en Antwerpen.
Heel belangrijk is ervaring opdoen. je leert de kneepjes van het vak. je kan je inschrijven bij verschillende castingbureau´s. Wanner een filmproducent op zoek is naar een acteur of actrice, zal deze meestal een castingbureau opzoeken. Als acteur of actrice moet je goed in je vel zitten. Je moet lichamelijk en mentaal in top conditie zijn.
In Nederland zijn verschillende castingbureau´s. Op onderstaande pagina kan je alles vinden, wat betreft aanmelden bij een castingbureau.

http://casting.startpagina.nl/





Jongeren zijn helemaal weg van Goede Tijden Slechte Tijden. De soap is ontstaan in 1990 toen Joop van den Ende het idee kreeg om een dramaserie te maken. G.T.S.T. is gebaseerd op de Australische serie The Retsless Years. Van den Ende kocht de rechten en de soap werd een groot succes in Nederland. Zestien schrijvers schrijven de verhalen van deze dramaserie. Er kijken gemiddeld 3,5 miljoen mensen per dag naar deze serie. Decor bouwers, regisseurs, camera en geluid mensen zijn de hele dag bezig om een aflevering tot een succes te brengen. Indien je als jongere droomt over een rol in G.T.S.T., schrijf je in bij een castingbureau. Bijna alle acteurs komen daar vandaan.
In Nederland wordt er een publieksprijs uitgereikt voor films. In elke categorie gaat een prijs naar zowel Nederlandse als een buitenlandse filmster of productie. In 2012 werd Gooische Vrouwen verkozen tot Beste Nederlandse Film. Rutger Hauer werd verkozen tot beste acteur en Clarice van Houten tot Beste actrice.





De Nederlandse filmindustrie is razend populair. Wij kunnen ons nog niet meten aan de Hollywood films, maar hebben toch wel een naam gemaakt. Kijk naar Paul Verhoeven, de Aanslag en Karakter, de film die won in 1997. De meest bekeken films en best gewaardeerde zijn, Zwartboek, Simon, Spoorloos, Karakter, De Tweeling, Noorderlingen, Antonia, Turks Fruit en de Aanslag van Fons Rademakers.


Wij Nederlanders mogen best trots zijn op wat we tot nu toe op de film markt bereikt hebben. De acteurs en actrices houden er een goede boterham aan over, maar staat in het niets met de salarissen die in het buitenland betaald worden. Leonardo Di Caprio verdiende dit jaar 77 miljoen dollar. Johnny Depp een luttele 50 miljoen en Will Smith 75 miljoen dollar. De topper van het afgelopen jaar is Kristen Stewart. Zij verdiende 85 miljoen dollar met haar rol in de bioscoop film Twilight. de teller zal nog steeds verder oplopen.

Besluit je om de weg te bewandelen van actrice of acteur, dan is er een lange weg te gaan.


Bij alles wat je wilt telt, doorzettingsvermogen


Veel succes
Vandollum


Geen opmerkingen:

Een reactie posten