dinsdag 27 augustus 2013

Kracht In Moeilijke Tijden

Kracht In Moeilijke Tijden




Voor de meeste mensen staat kracht gelijk aan sterk zijn en onkwetsbaar zijn.Je wilt je krachtig voelen, je sterk voordoen dus verman je jezelf. Vaker krijgen we ook te horen:

Stel je niet zo aan. laat je niet zo hangen.

Mensen zeggen dit uit gewoonten en weten vaak niet wat ze moeten zeggen. Ik zeg maar altijd: Als je niet weet wat je moet zeggen, hou dan gewoon je mond.

Innerlijke kracht komt voort uit levendigheid, jou gevoel, je pit, je expressie, je temperament waarmee je bent gezegend. Het is het wezen van je bestaan wat als een rivier door je aderen stroomt.


Soms moet je een beetje sterven aan de binnenkant, om weer herboren te worden als een slimmere en sterkere versie van jezelf.



Niemand van ons gaat door het leven zonder verlies van íemand die je liefhebt, iemand die je nodig hebt, of iets wat we dachten wat bedoelt was om er te zijn. Het verliezen maakt ons sterker en verplaatst ons eindelijk in de richting van toekomstige mogelijkheden voor groei en geluk.
Het maakt niet uit wat er met je gebeurd is in het verleden en hoe chaotisch je verleden is geweest. J

ij bent niet je verleden. De toekomst staat voor je open en jij bent jij, op dit moment in je leven.
Het maakt niet uit wat anderen van je denken, want dat zijn gewoonten.

Focus jezelf op wat je wel hebt en niet op wat je niet hebt. Concentreer je op positieve gedachten die inspireren en je vooruit helpen. Mensen worstelen met problemen en dat is een natuurlijk proces. Iedereen van ons worstelt met de onverwachte problemen van het leven.

Wanneer je jong bent, kan je de dingen vrij goed aan en moeten we vaak getemperd worden in onze reacties. We moeten als we ouder worden uitkijken voor emotionele woede, want dat maakt de zaak alleen maar erger. Achteraf zijn de grootste tragedies, als we er op teug kijken, lang niet zo slecht als ze lijken of als ze zijn. Ze gaven je een kans om sterker te worden en te groeien.



                 
We hoeven niet altijd sterk te zijn, we mogen rustig wel eens vallen. Gewoon loslaten wat andere mensen denken, huilen als je dat nodig hebt en je tranen laten stromen. Hoe eerder je dat doet, hoe sneller je in staat bent op opnieuw te lachen. Een glimlach betekent niet altijd dat een mens gelukkig is, maar soms betekent het gewoon dat ze sterk genoeg zijn om hun problemen onder ogen te komen.
Het leven is soms korter dan het lijkt. Er is misschien geen morgen, niet voor iedereen. Op dit moment dat ik dit artikel schrijf, is er iemand op aarde die voor morgen iets plant en vandaag sterft. Besteed dus je tijd verstandig en neem eens een pauze lang genoeg om het leven te waarderen. Elk moment dat je krijgt is weer een geschenk. Verspil geen tijd aan ongelukkige dingen en blijf staan bij de momenten en mensen die je wel geluk brengen. Gevoelens veranderen, mensen veranderen en de tijd draaft maar door. Je kan vasthouden aan het verleden of je kan je eigen geluk creëren.

Een glimlach is een keuze niet een wonder!




Jij als uniek mens bent veel groter en betekent veel meer dan je problemen. Je leeft, je ademt, je bent uniek. Hoe donker de wereld ook lijkt, ergens komt er altijd wel een zonnestraal naar binnen.
Mensen die je zo maar tegenkomt en iets voor je gaan betekenen. Ze zijn de leerervaring van je leven. We leren door groei, om los te laten, sterker te worden, anders te communiceren, meer vertrouwen te kweken en ook onze liefde te uiten. En te vergeven, heel belangrijk. Het moment komt er dat je moe gestreden bent en moe bent van het achtervolgen van iedereen. Elke keer als je probeert positiviteit in je leven te brengen, laat je je negatieve aftreksels los. Negatieve mensen zijn de grootste vernietigers van zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde. Omring je zelf met mensen die het beste met je voor hebben.
Vertel diegene die je liefhebt dat je hem of haar liefhebt. Vertel hen waarom ze zo speciaal zijn, hoe je over ze denkt en hoe je jezelf voelt in het leven. Vergeef de mensen en ga verder met je leven, want wrok is een verspilling van geluk. Haal die onnodige stress uit je leven, vooral op momenten dat je het moeilijk hebt. Ook ik ben wel eens bang om stappen te ondernemen, maar ik realiseer me ook dat ik niet alleen ben. Met mij zoveel anderen en als we elkaar erdoor heen helpen in moeilijke tijden, is het leed wat beter te dragen. Er lopen zoveel dappere mensen rond op deze wereld, mensen die overwinnen.


Lach eens wat vaker want humor en optimisme werkt als een magneet op geluk. Positiviteit trekt positieve mensen aan en mensen zullen aangetrokken worden door jou. Leren doen we allemaal van onze fouten die we hebben gemaakt. We hebben mensen van ons laten profiteren of misbruik van ons laten maken.
Toch komt er een les uit voort en dat is dat we sterker zijn geworden, dat we ervan hebben geleerd en gewezen zijn op onze slechte keuzes. Fouten kunnen we nooit meer herstellen. maar de volgende keer zullen we het wel anders doen. Fouten maken geven ons de macht om onze toekomst vorm te geven zodat dingen beter op hun plek vallen.
Alles heeft twee kanten. Vreugde zonder verdriet. Vertrouwen zonder ooit angst gevoeld te hebben. Rustig zijn en zich rusteloos voelen. Hoop hebben zonder ooit het gevoel van wanhoop gekend te hebben.

ER IS GEEN EENZIJDIGE MUNT IN HET LEVEN


Er zijn twee opties. je kan het innerlijke licht vinden of je kan in het donker blijven zitten.

ELK EINDE IS EEN NIEUW BEGIN


Zeg elke dag tegen je zelf, dag verleden, bedankt voor de lessen die je mij hebt geleerd.

Hallo toekomst, ik ben er klaar voor!


Een geweldig begin, begint altijd op het punt, dat u dacht dat het einde van alles zou zijn.

Ik wens jullie allemaal een KRACHTIG 2013


Vandollum
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten