maandag 26 augustus 2013

Het paradijs Aarde is overal om ons heen

Het paradijs Aarde is overal om ons heen


Elke dag horen we weer om ons heen dat er oorlog is of dat de aarde zich opwarmt, smeltende ijskappen en ontbossing. Als we niet beter wisten dan zouden we ontmoedigd raken van al deze ellende en zouden we ons overweldigen met deze negatieve beelden. Velen van ons staan machteloos omdat ze zelf deel uit maken van deze ellende dor allerlei redenen. Zolang we maar nooit gaan denken dat EEN geen verschil kan maken. We creëren namelijk onze eigen ervaring van de werkelijkheid en we kunnen ons erop focussen en concentreren.

Dus waarom creëren we geen paradijs?

Het paradijs is overal om ons heen. Het enige wat we hoeven te doen is om ons heen kijken en het zien. We kunnen dan ook nog onze fantasie gebruiken want verbeelding is een soort kracht wat we afgeven aan het universum.

Wat zou ik doen om een paradijs te creëren?

Wat in ieder geval niet werkt is je gedachten naar buiten brengen en iedereen vertellen dat jij de wereld gaat veranderen. ik was ook zo iemand en schreeuwde het bijna van de daken. Als kind al wilde ik naar India om de armoede te bestrijden en onlangs nog zette ik een centrum op voor seksueel misbruikte kinderen. Van jongs af aan is alle hulp de grond ingetrapt en mijn centrum is door de staat met de grond gelijk gestampt. Ik heb van alles geprobeerd om mijn deel af te dragen aan de mensheid met alle gevolgen van dien. Op dit moment in mij leven gebruik ik andere methodes om toch mij eigen steentje bij te dragen aan het redden van de mensheid.

Naar mijn mening genereert vertrouwen respect, eigenwaarde genereert eigenwaarde en vreugde genereert liefde en leven. Iedereen op deze wereld heeft een geboorterecht . Een geboorterecht van vreugde, liefde, harmonie, vrede en gezondheid. je kan een nieuwe droom dromen, een droom waarin de wereld omgetoverd gaat worden tot een paradijs. Fundamentele thema´s leven in mij geest en hart.
Een nieuw politiek systeem wereldwijd, een globale spiritualiteit, het waarborgen van welzijn aan alle wezens op deze planeet en het behoudt van moeder aarde. Indien we met zijn alleen gaan geloven dat dit mogelijk is, dan pas zal de wereld gaan veranderen.


Alles wat we kunnen doen is onze aandacht richten op wat we willen ervaren. Positieve gedachten trekken positiviteit aan.
Ons focussen op schoonheid in plaats van op verderf. Inspiratie krijgen we uit alle schoonheid om ons heen.
De schoonheid van de natuur bijvoorbeeld.








Kinderen op deze wereld moeten bovenaan staan. Ze moeten opgroeien in en veilige en liefdevolle wereld en kinderen moeten ook bewust worden gemaakt hoe mooi de aarde eigenlijk is.


We vergeten vaak door onze angsten en zorgen de verbazingwekkende schoonheid van het kind.


Leer kinderen van jongs af aan om zich op de goede dingen te focussen want zij zijn diegenen die de werkelijkheid later moeten creëren.



Kijk naar buiten en zie het betoverende spel van licht en schaduw, de stilte en de zang van de vogels en voel de warmte of kou om je heen. Weelderige bossen geven zuurstof aan de lucht en de wolken brengen regen om onze dorst te lessen. maak contact met die dierenwereld en planten de belangrijkste elementen van leven om ons heen. Om ons heen gebeuren dingen die het evenwicht van de natuur willen blijven behouden en natuur geesten ondersteunen d wereld. Vanaf boven is er zicht op het paradijs van de aarde nu moeten wij alleen het nog met onze eigen ogen gaan zien.








De aarde floreert doordat ijsberen spelen op het ijs samen met pinguïns en met alle kracht waken over hun jongen.

De regen blijft er vallen en het vriezen gaat door, maar moeder aarde houdt het allemaal in evenwicht.







Wat zijn we toch gezegend met allerlei smaken, kleuren, textuur en geuren om ons heen de bramen en bessen die zo aan de struik groeien of de bloemen waar we aan kunnen ruiken gratis in de weide.
Zaadjes die zo uit het niets komen en de prachtigste bloemen creëren zoals de klaproos. Ruik de rozen en de kamperfoelie of de tijm op je balkon, geef aandacht aan de schoonheid om je heen en breng vreugde en vrede in je hart.

Geef je dromen nooit op, ik doe het ook niet.
Focus op schoonheid
Focus op liefde
Focus op vreugde
Focus op mededogen
Focus op geloof
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten