dinsdag 27 augustus 2013

De Zes Gekste Begraafplaatsen Ter Wereld

De Zes Gekste Begraafplaatsen Ter Wereld

Kerkhof


We komen er niet onderuit en sterven allemaal. Indien we overleden zijn kunnen we begraven worden op een begraafplaats, in een urn of op de bodem van de oceaan. Maar hoe zit het eigenlijk met onze materiële bezittingen? Waar komen onze spullen terecht? Gaan ze naar een schroothoop, de stortplaats of misschien wel in een containerpark.

over de hele wereld verspreid liggen begraafplaatsen die niet lijken op een normale begraafplaats. Het zijn begraafplaatsen voor telefooncellen, toiletten, auto´s en zelfs tandenborstels.


De taxi begraafplaats in Chongqing in China
The Yellow Taxi Graveyard (Chongqing, China)


De stad Chongqing heeft ongeveer 8 miljoen inwoners, in de stadsprovincie wonen meer dan 31 miljoen mensen, waarmee de stad de grootste van China, zelfs ter wereld is. vroeger werden consumptiegoederen zoals persoonlijke voertuigen en televisies alleen gereserveerd door de rijken. De normale man had geen enkele andere kus om maar elke keer een taxi te nemen als ze ergens naar toe wilden. China was toen een land met duizenden gele taxi´s. In 1978 toen de Chinese economie begon te groeien werden persoonlijke voertuigen meer toegankelijk ook voor de gewone mens. De overheid moest dus de overbodige taxi´s kwijt en vandaar het gele taxi kerkhof.


Het Poppen Eiland in Mexico

The Island of Abandoned Dolls (Mexico City, Mexico)


Bij het horen van die naam denk je aan lieftallige poppen maar dit eiland doet denken aan een horror eiland. An bomen hangen duizenden verminkte poppen die daar hangen om een verdronken meisje in het kanaal gerust te stellen. Het verhaal hier achter is vreemd. Don Julian Santana verliet zijn familie en leefde als kluizenaar op het eiland. Hij vond het levenloze lichaam van het meisje en legde poppen bij haar om haar gezelschap te houden. Hij heeft dit 50 jaar gedaan tot aan zijn dood. Bezoekers van het eiland zeggen wel eens dat ze de poppen horen fluisteren.


Anker begraafplaats Portugal
Cemiterio das Ancoras (Tavira Island, Portugal)


Deze anker begraafplaats ligt op het Portugese eiland Tavira. Hodnerden verroestte ankers liggen tussen de duinen. Elk anker werd gebruikt door de vissers die op tonijn visten. Deze begraafplaats dient als ode aan alle vissers die toen visten voor de tonijnvisserij. de lokale bevolking noemt het de Cemitério das Âncoras, en de traditie wordt doorgegeven van generatie op generatie.



Een Tandenborstel Begraafplaats
The Toothbrush Fence (Te Pahu, New Zealand)


Gelegen aan een landelijke weg in een klein dorpje in Nieuw Zeeland, bevindt zich een hek met tandenborsteld opgestuurd van mensen over de hele wereld. In hun verscheidenheid hangen ze aan het hek na maandenlange trouwe dienst. Beroemde mensen hebben zelfs hun tandenborstel opgestuurd. De Tandenborstel Fence is gelegen op 294 kalkbranderijen Loop Road, Te Pahu, RD 5,
Hamilton, New Zealand. Hamilton, Nieuw-Zeeland. U kunt uw tandenborstel naar dit adres sturend an wordt hij opgehangen aan het hek.


De Toiletten Begraafplaats in Guangdong China
Look At This! De WC Waterval van Shiwan Park


Kunstenaars in China hebben een waterval gemaakt van meer dan honderd toiletten en wastafels. Sommige toiletten kwamen uit huishoudens en sommigen werden geschonken door bedrijven. De waterval is 328 meter lang en 16,4 meter hoog. De waterval is ontworpen door de Chinese kunstenaar Shy Yong. Laten we maar zeggen dat elke toiletpot zijn eigen geschiedenis heeft.



De Telefooncellen Begraafplaats in Newark-on-Trent in Engeland.
The Phone Booth Graveyard (Newark-on-Trent, UK)


Dit ongewone kerkhof ligt op een verlaten industrieterrein. Verspreid over dit terrein staan rode telefooncellen die soms wel meer dan 85 jaar oud zijn. Indien je langs het industrieterrein rijdt kan je je ogen niet geloven. de omgeving wordt vaak gebruikt voor fotoshoots met fotomodellen.



Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten