dinsdag 27 augustus 2013

De 20 beste Film Regisseurs

De 20 beste Film Regisseurs



1, Martin Scorsese
Martin Scorsese is een Amerikaanse filmregisseur van Siciliaanse afkomst. Hij is filmproducent, documentairemaker en scriptschrijver. Main Streets was zijn eerste film met Robert de Niro en deze film werd een groot succes. In 1976 Kwam de film Taxi Driver uit met Jodie Foster, een van de meest gewelddadige film van het leven in New York City. Scorsese maakte de hitfilm over rockmuziek The Last Walz in 1978. De film leidde tot een jarenlange samenwerking met ex Bandlid Robbie Robertson, die voorr veel van Scorsese´s films de muziek verzorgde. Raging Bull van 1980, met Robert de Niro, werd tot beste film gekozen van de jaren tachtig en Scorsese werd gekozen tot beste filmregisseur. Mijn favoriet is Goodfellas, een maffia film, die een van zijn grootste kask rakers werd. Andere bekende films van Martin Scorsese zijn The Departed, Gangs of New York, Raging Bull, Cape Fear, The Aviator, Shutter Island en Hugo.
2. Steven Spielberg
Steven Allen Spielberg is een Amerikaanse regisseur en producent. Hij werd bekend door zijn mainstream media films die spectaculair werden door zijn special effects. Jaws, Close Encounters of The Third Kind, E.T. Indiana Jones en Jurassic Park staan op zijn naam. Hij groeide op in de suburbs en was vroeger een verlegen jongetje dat het liefste televisie keek. Hij heeft een fascinatie voor de tweede Wereldoorlog en buitenaardse wezens. Hij is getrouwd geweest met Amy Irving en zij ontving na de scheiding 100 miljoen dollar. daarna kreeg hij een relatie emt kate Capshaw, die ook speelde in Indiana Jones and The Temple of Doom. Steven Spielberg heeft vier mansions in Pacific Palisades, Californie, New York en Florida. Zijn bekendste films zijn Munich, Indiana Jones, Schindlers List, Jurassic Park, The Color Purple, War of the Worlds en War Horse uit 2011. Steven Spielberg heeft al vele grote prijzen in de wacht gesleept zoals de Acadamy Award voor beste Film en Regie, drie Oscars, de Liberty Medal en in België is hij onderscheiden in de kroonorde voor the Adventures of Tintin.
3. Alfred Hitchcock

Alfred Joseph Hitchcock werd geboren op 13 Augustus 1899 in London.Hij wordt gezien als een van de beste regisseurs ooit. Hitchcock had succes met stomme films en geluidsfilms en had succes over meer dan 50 jaar. In Engeland moest hij op een gegeven moment invallen voor een regisseur die ziek werd, en van daaraf begon zijn carrière. hij was een perfectionist en zijn expertise lag in het maken van thrillers. In de jaren twintig produceerde hij in een snel tempo Blackmail, The 39 Steps, The Men Who Now Too Much en the Foreighn Correspondent. De Foreighn Correspondent was de eerste film die gemaakt werd over de Tweede Wereldoorlog. Zijn film Rebecca won een Oscar en was een groot commercieel succes. Spellbound vin ik zelf een hele goede film. Een psychologische film die uit inspiratie van Sigmund Fraud ontstond. Hitchcock richtte zijn eigen productiemaatschappij op in 1948 en produceerde ook zelf. Hitchcock overleed in 1980 op 80 jarige leeftijd aan nierfalen. De meest bekendste films van Hitchcock zijn Psycho, Vertigo, The Birds, Marnie, Frenzy en Rear Window.
4. Francis Ford Coppola


Francis Ford Coppola wer op 7 April 1939 in Detroit geboren. Hij is een Amerikaans regisseur, scenarioschrijver en wijnboer. Hij is voornamelijk bekend geworden door zijn Godfather Trilogie en de film Apocalypse Now. Hij is van Italiaanse afkomst en ook de oom van Nicholas Cage. Hij studeerde theaterwetenschappen aan de Hofstra University, waar hij teksten schreef voor school musicals. daarna volgde hij een opleiding aan de UCLA in Los Angeles, waar hij in de klas zat bij Jim Morisson. In 1969 richtte hij zijn eigen maatschappij op, the American Zoetrope in een pakhuis te San Fransisco. In 1971 won hij zijn eerste Oscar met The Godfather. Daarna kwam de Great Gatsby, American Graffitti, The Conversation en het tweede deel van de Godfather. Hij won de Academy Award voor de beste Film, en Golden Globe voor zijn script en een Oscar voor Beste regisseur. Zijn laatste films zijn Twixt, marie Antoinette, Jeepers Creepers en Youth Without Mouth.


5. Stanley Kubrick

Stanley Kubrick werd op 26 juli 1928 geboren in de Bronx te New York. Hij is een Amerikaanse filmregisseur die bekend staat als een van de onvloedrijkste filmregisseurs aller tijden. Hij was een genie in wiskunde en had een passie voor schaken en fotografie. Kubrick kreeg een MGM contract aangeboden en hij vertrok naar Hollywood. The Killing, Paths of Glory en Spartacus waren echte spektakelfilms. In 45 jaar tijd maakte Kubrick 45 speelfilms die zich kenmerken door een pessimistische wereld visie en emotionele afstandelijkheid. Hij verfilmd onderwerpen zoals, wraak, hebzucht, lust, zinloosheid, krankzinnigheid, geweld, expliciete seks en racisme. Zijn film Paths of Glory werd in Frankrijk verboden vanwege de kritiek op de Franse krijgsraad tijdens de Tweede Wereldoorlog. bekende werken zijn The Killing, Paths of Glory, Spartacus, Lilita, Barry Lyndon, Full Metal jacket en Eyes Whide Shut.

6. Quentin Tarantino

Quentin Tarantino is geboren op 27 Maart 1963. Zijn bekendste films zijn Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Jacky Brown, Kill Bil en Inglorious Bastards. Zijn filmstijl wordt ook wel Nouvelle Violence genoemd, vanwege de expliciete geweldscenes. Tarantino verwijst met zijn films altijd naar andere films. In Pulp Fiction met John Travolta maakt hij namelijk ook een evrwijzing naar Travolta´s dansfilms. Tarantino speelt zelf ook vaker mee in zijn eigen films en dat zie je in Reservoir Dogs en Pulp Fiction. Met Pulp Fiction won hij de Gouden Palm en de film werd 7 keer genomineerd voor een Oscar. Quentin Tarantino gebruikt altijd nederlandse elementen in zijn films. Het openingslied van Pulp Fiction werd gezongen door George Baker. Freddy Newandyke is een directe vertaling van Nieuwendijk.Er wordt Nederlandse tabak gerookt en onze mayonaise komt ook op tafel. Personages vertellen vaker dat ze in Nederland hebben gewoond en de naam van de bruid in Jackie Brown is Beatrix.



7. Christhoper Nolan



Christopher Jonathan James Nolan werd op 30 juli 1970 geboren. Hij is een Engels Amerikaanse regisseur en scenarioschrijver. Op zevenjarige leeftijd maakte hij al filpjes over zijn actiefiguren emt een Super 8 millimeter camera. Hij studeerde Engelse literatuur aan de University College in London. Bekende films van deze regisseur zijn memento, The Prestige, Inception en de bekende Batman bioscoopfilms.
Hij werkte samen met sterren, zoals Ribon Wiiliams, Al Pacino, Jim Carrey, Liam Neeson en Hilary Swank.


8. Clint Eastwood


Ik ben helemaal fan van deze acteur, filmproducent en filmregisseur. Clint Eastwood is vooral bekend van western films. De eerste was A Fistfull Of Dollars en daarna kwam de kaskraker The Good The Bad and the Ugly. Mijn favoriet is Once Upon a Time in The West, waar Sergio Leone de prachtige muziek voor componeerde. De Dirty Harry films werdene en groot succes, waar Clint liet zien hoe een keiharde politieagent uit New York zijn beroep uitoefende. Clint Eastwood maakt ook prachtige muziek en in de film City Heat laat hij zien, hoe goed hij de piano kan spelen. Deze geweldige acteur heeft al een Oscar binnengesleept voor Beste Film en Beste Regie. Zijn meesterwerken zijn J.Edgar Hoover, Hereafter, Invictus en Changeling. Mijn favoriete film is Gran Torino. Een pracht performance, vergezeld met zijn eigen prachtige muziek en stem.

http://www.youtube.com/watch?v=vLkBUix_D3U


9. James Cameron



James Cameron werd geboren op 16 Augustus 1954 in Kapuskasing in Canada. In 1971 verhuisde hij emt zijn familie naar Amerika en studeerde natuurkunde aan de California State University. Zijn doorbraak kwam met Arnold Schwarzenegger The Terminator. daarna scoorde hij hits met Rambo met Sylvester Stallone. Hij werd aangesteld als scriptschrijver voor Aliens van Ridely Scott en ook dat werd een groot succes. Deze film kreeg zelfs een Oscar. James Cameron behaalde zijn grootste triomf met de Titanic die in 1997 uitkwam. Leonardo Di Caprio speelde de hoofdrol en hij won maar liefst 11 Oscars voor deze film. na de Titanic regisseerde hij documentaires, zoals de Ghosts of the Abyss en Aliens of the Deep.
In 2009 produceerde hij Avatar, een fictiefilm, die totaal meer dan 2,7 miljard opbracht.James Cameron won twee Golden Globes. Zijn bekendste werken zijn The Terminator, Aliens, Dark Angel en Avatar.


10. Peter Jackson


Sir Peter Robert Jackson werd op 31 oktober 1963 geboren in Nieuw Zeeland. Hij werd vooral bekend van de bioscoop serie Lord of The Rings. Hij kreeg als klein kind een filmcamera cadeau en vanaf daar begon hij al snel korte films te maken. Na enkele jaren gewerkt te hebben voor M.G.M. nam hij in 2010 de productie over van de Hobbit films. deze nieuwe films van Jackson gaan eind 2012, december 2013 en juli 2014 in première. Sinds 2009 mag hij Sir voor zijn naam zetten, door de orde van Verdienste van Nieuw Zeeland.


11. Akira Kurosawa


Akira Kurosawa werd in Tokio geboren op 23 Maart 1910. Hij is de bekendste regisseur van Japan en heeft vele generaties filmmakers sterk beïnvloed. Hij gelooft in het goede van de mens en de dienstbaarheid van de mens. Hij is inmiddels overleden, maar laat grote meesterwerken achter. The Seven Samurai is een van de invloedrijkste films ooit. de film betreft een groep helden die wordt samengesteld om een bepaald doel te bereiken, de zeven samoerai´s. Hurosawa won de Zilveren Leeuw, de Gouden leeuw, Award voor beste Film en is vaker genomineerd voor een Oscar. Al met al een groot talent onder de film regisseurs en zeker waard om genoemd te worden.
12. Woody Allen

Woody Allen´s echte naam is Allen Stewart Konigsberg. Hij is op 1 Decemer 1935 geboren in Brooklyn New York. Hij is acteur, auteur, muzikant en filmregisseur. Hij begon als stand-up comedian en speelde later neurotische rollen. Deze man heeft van zijn grootste zwakte zijn succes gemaakt. Bekende films van hem zijn Annie Hall, The Purple Rose of Cairo, The Imposters, Match point, Cassandrá Dream en de in 2012 gemaakte To Rome With Love.


13. Orson Welles


Orson Welles werd geboren op 6 Mei 1915 in Chicago. Hij was acteur, filmregisseur en toneelregisseur. Zijn filmcarrière begon met zijn eerste film Heart of Darkness van Joseph Conrad. Hij kreeg een contract bij R,K.O.- filmmaatschappij en bracht Citizen kane uit in 1941. De techniek die hij gebruikte in deze film was Deep Focus, een nog onbekende techniek gebruikt in films. Hij trouwde met Rita Hayworth, de seksbom uit die jaren. Eind jaren vijftig kwam hij onder contract bij Universal en an daaraf kwamen er alleen maar kaskraker´s. The Trial,Jane Eyre, The Stranger, Moby Dick, Touch of Evil, Casino Royale en de Transformers staan op zijn naam. Hij won een aantal Acadeny Awards, de Gouden pal, was beste buitenlandse acteur en kreeg een Ere Oscar voor zijn veelzijdigheid en kunstenaarschap.


14. Ridley Scott



Ridley Scott werd geboren op 30 November 1937 in de Verenigde Staten. Hij is vooral bekend om zijn visueel overweldigende en groots opgezette actie films. Hij kreeg zelfs driemaal een Oscar Nominatie, maar viste net altijd achter het net. In de vroege jaren werkte hij voor de BBC. Zijn eerste grote hitfilm was Alien, waar hij zijn talent liet zien voor vormgeving, camerawerk en speciale effecten. De allergrootste Hollywoodfilm die hij maakte was Hannibal in 2001, die opgevolgd werd door Silence of the Lambs. Andere bekende werken van hem zijn Gladiator, The Duellists, Legend, Thelma en Louise en Blade Runner. The Gladiator kreeg de Oscar voor de beste film van het jaar 2000.



15. David Fincher


David Fincher werd op 28 Augustus 1962 geboren in Amerika. Hij is begonnen met video clips en groeide uit tot een van de bekendste regisseren van deze tijd. Hij maakte dure clips voor Madonna en andere sterren. Zijn film Seven is een van de beste films ooit gemaakt. Hij kreeg er een Saturn Award voor. Brad Pitt en Morgan Freeman vertolkten erin de hoofdrollen. Andere toppers zijn Panic Room, The Girl With The Dragon Tattoo, Zodiac Killer, Fight Club en The Game.


16. Sergio Leone



Sergio Leone werd geboren op 3 Januari 1929 in Italië. Hij regisseerde klassiekers zoals The Good, the Bad and The Ugly en Once Upon a Time in the West. Hij begon met het schrijven van screenplays en ging later werken voor de Cinecitta Studio´s In Rome. In die tijd produceerde hij ook Ben Hur. Zijn grote doorbraak was A Fistfull Of Dollars met Clint Eastwood, waarbij hij een aparte manier van filmen en monteren gebruikte. My Name Is Nobody, de komische western volgde al snel hierop. Leone wordt de vader van de spaghettiwestern genoemd. De spanningsopbouw in de films en de opvallende aanwezigheid van muziek kenmerkte zijn films.



17. The Coen Brothers



Joe en Ethan Coen is een Amerikaans film duo, die bekend zijn van eigenzinnige en postmoderne misdaad komedies. The Big lebowski, O Brother Where Are You, Burn After Reading zijn daar een goed voorbeeld voor. Zij monteren en produceren bijna al hun films zelf en ze gaan beiden onder de schuilnaam Roderick Jaines. Zij werkten emt Jeff Bridges, Nicholas Cage, John Goodman, Billie Bob Thornton, George Clooney en Catherine Zeta Jones.


18. Federico Fellini



Federico Fellini werd geboren in Italië, Rome, op 20 Januari 1920. Hij was en Italiaanse filmregisseur en filmmaker, Zijn films waren psychologische dram´s of sociale drama´s die gekenmerkt werden door herinneringen, dromen, fantasieën en obsessies. La Dolce Vita en Amarcord uit 1973 zijn daar een goed voorbeeld van.Zijn eigen dromen en zijn eigen leven vormden de inspiratie voor zijn grootste successen. Frederico Fellini mag aan deze lijst niet ontbreken. Zijn film Otto e Mezzo, Acht en een Half, kreeg een Oscar voor beste buitenlandse film. Ook Amarcord mocht een Oscar ontvangen en la Dolce Vita kreeg een Oscar voor beste Kostuums.


19. Roman Polanski



Roman Polanski is geboren als Rajmund Roman Liebling op 18 Augustus 1933 in Polen. Hij is van Joodse afkomst en is vooral bekend geworden van films zoals Repulsion, Rosemary´s baby, Chinatown en The Pianist. Hij is een meester in het maken van psychologische thrillers, die zich kenmerken door een extreem pessimistische wereld visie, zwarte humor en absurdisme. China Town, The Tenant, Frantic, Olliver Twist en The Ghost Writer behoren tot zijn producties. in 2009 werd Polanski gearresteerd op de luchthaven van Zurich, vanwege het misbruik van een minderjarige.
Roman Polanski won een Academy Award voor beste Film, Beste Regisseur, Golden Globe Award en een Zilveren Beer voor de Ghost Writer.


20. Billy Wilder



Billy Wilder werd geboren op 22 Juni 1906 in Los Angeles. Hij was een Amerikaanse filmmaker van Joods Oostenrijkse afkomst. hij begon zijn carrière als verslaggever en daarna werd hij scenarioschrijver. Hij kwam terecht in Parijs en later in de Verenigde Staten. In 1945 kreeg hij zijn eerste Oscar voor The Lost Weekend, een verhaal over een auteur emt een drankprobleem. Zijn werk werd gekenmerkt door cynisme, humor en een originele verhaallijn. In 2002 stierf Wilder op 95 jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking.
Zijn bekendste werken zijn, Five Graves To Cairo, The Emperor Waltz, Sabrina, The Seven year Itch, Iram La Douche, Fedora en Buddy Buddy.

Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten