maandag 26 augustus 2013

Onze Prachtige Paarse Wereld

Onze Prachtige Paarse Wereld




De kleur paars wordt geassocieerd met adel en spiritualiteit. Met magie en mysterie en is een combinatie tussen de kleuren rood en blauw.mensne herkennen de kleur paars in de kleuren violet en magenta. Er zijn ook andere kleuren van paars zoals lila, purper en roze.


In de Romeinse tijd was het dragen van paarse kleding alleen weggelegd voor de hogere standen. Paars is ook een rooms katholieke liturgische kleur en licht paars en roze staat voor vrouwelijkheid. In de politiek heb je een paars kabinet en de kleur paars is de kleur van de passie.

Het Purple hart wordt uitgereikt aan soldaten die gestorven zijn of gewond in de oorlog.
Paars is ook de kleur van aubergine´s en van de Cabernet Sauvignon uit Frankrijk. De pruimen zijn paars en zo ook de fuchsia. Paarse ogen schaduw creëert diepte en schilders gebruiken de kleur paars vaak in hun kleuren wiel.

Leonardo Da Vinci creëerde de mooiste effecten met de kleur paars en bij een zonsondergang in de bergen van Alaska lijken de bergen op de achtergrond paars. Deep Purple is een rock band en Purple Haze is een nummer van Jimi Hendrix.




Deze foto heb ik zelf genomen in Zuid Afrika toen een ritje maakte door de Vrijstaat.samen met mijn Zuid Afrikaanse Vriendin. De foto laat de Jacaranda boom zien en het mooie van deze boom is dat eer eerst paarse bloemen aan de boom komen en dan pas veranderen de bloemen in bladeren.



Het Washington Memorial in Washington Dc




















MAGENTA








LILA





ROZE


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten