dinsdag 27 augustus 2013

Doden Club 27

                     Doden Club 27


Club 27 is een term die gebruikt wordt om te verwijzen naar populaire muzikanten die zijn gestorven op 27 jarige leeftijd. Jim Morrison, Brian Jones, Janis Joplin, Kurt Cobain, Amy Winehouse en Jimmi Hendrix stierven allemaal op de leeftijd van 27 jaar.
Het bestaan van de club is herhaalde malen aangehaald in muziekbladen, tijdschriften en dagbladen. Ook verschillenden tentoonstellingen, producten, romans, films en toneelstukken halen het bestaan van deze club aan. Er zijn verschillende bands met Club 27 in hun naam, waaronder een Britse groep The 27 Club. Op Broadway loopt een toneelstuk met de titel 27 Heaven. Hoewel de officiele doodsoorzaak verschilt van de verschillende muzikanten, de meesten komen om door verstikking, door zelfmoord, of door een overdosis slaappillen of drugs.


Robert Johnson



Robert Johnson, een blues zanger, gaf zijn ziel over aan de muziek. hij was een arme afro Amerikaanse man, geboren in Mississippi in 1911. Hij kreeg de naam de Koning van de delta Blues en s een geweldige gitarist. Robert Johnson was de eerste die aan de lijst van Club 27 werd toegevoegd. Hij overleed op 27 jarige leeftijd in de buurt van Greenwood Amerika. Hij zou teveel whiskey hebben gedronken, waarvan later vastgesteld werd dat deze met strychnine was vergiftigd. Er is niet bekend waar Johnson is begraven.



Jim Morrison




James Douglas Morrison werd geboren op 8 December 1943 in Parijs. Hij was een Amerikaanse zanger, dichter en tekstschrijver en werd leadzanger van de band The Doors. In maart 1971 verhuisde hij naar Parijs om zich op zijn schrijven te concentreren. Hij was fel tegen de Vietnam oorlog en de regering Nixon wilde hem gevangen zetten als voorbeeld tegen subversief verzet. Hij leefde anoniem in Parijs onder de naam James Douglas. Hij overleed op 27 jarige leeftijd onder omstandigheden die nooit zijn opgehelderd. waarschijnlijk zou zijn dood het gevolg zijn zijn van een overdosis drugs. Op zijn officiele overlijdensakte staat: Overleden aan een hartaanval. Jim Morrison werd dood aangetroffen in zijn badkuip.


Dave Alexander





Dave Alexander was een Amerikaanse bassist die deel uitmaakte van de Stooges, wat voorheen Iggy Pop was. Hij heeft er maar een paar jaar bij gezeten, want in 1975 overleed hij.
Hij overleed op 27 jarige op 7 Februari 1975.


Janis Joplin




Janis Joplin was een Amerikaanse zangeres, die vooral bekend werd met haar nummer Me and Bobby McGee. Haar laatste opnames waren het lied Mercedes Benz en een verjaardagswens voor John Lennon. Zij overleed op 27 jarige leeftijd aan een overdosis drugs. Joplin is een van de leden van de 27 Club en na haar overlijden, overleden binnen vier maanden vier bekende artiesten. Joplin was een van de bekendste en invloedrijkste blues zangeressen van de jaren 60. Haar teksten weerspiegelen een gevoel van pijn een eenzaamheid van een vrouw die een laag zelfbeeld had en gekweld werd door een gebrek aan zelfvertrouwen.



Richey Edwards



Richey James Edwards verdween op 27 jarige leeftijd onder verdachte omstandigheden.
Hij was een Welshe gitarist en lyricus van de alternatieve rockband Manic Street Preachers.
Hij werd voor het laatst gezien op 1 februari 1995. Van te voren haalde hij nog regelmatig geld van zijn rekening en hij is nog een keer gesignaleerd in Newport.

Op 14 Februari 1995 werd zijn auto verlaten gevonden bij een brug over de rivier de Severn. Men claimt dat Edwards zelfmoord heeft gepleegd door van de brug te springen. Op 23 November 2008 werd Edwards pas officieel dood verklaard.


Jimmy Hendrix



Wie kent hem niet, Jimmy Hendrix de invloedrijke Amerikaanse gitarist en singer song writer. Zijn gitaarspel is overal op de wereld bekend, het gebruik van zijn akkoorden en opname technieken. Zijn muziekstijl wa een samenspel van rock, blues en jazz. Jimmy Hendrix stierf op 27 jarige leeftijd in het Samarkand Hotel in Londen. Hij zou een overdosis slaappillen genomen hebben. na zijn overlijden werd bekend gemaakt na een autopsie, dat Jimmy Hendrix nooit verslaafd is geweest aan slaappillen of heroïne. Er was bekend gemaakt dat Hendrix gestikt was in zijn eigen braaksel na een cocktail van wijn en pillen. Ook Jimmy Hendrix is maar 27 jaar geworden.



Brian Jones



Brian Jones, de oprichter van de Rolling Stones, leefde in het tijdperk van marihuana, hallucinogeen, vrije seks, luide muziek, de flower power tijd. Seks, drugs en rock en roll, was de mantra van dit tijdperk. Hij overleed in de nacht van 2 juli 1969, en werd begraven op 10 juli 1969. Hij verdronk in het zembad van zijn huis in de buurt van Hartfield in Sussex Engeland. Volgens vrienden had Brian Jones geen enkele reden om zichzelf het leven te ontnemen. Hij zat nog boordevol plannen omtrent nieuw muziekprojecten die hij wilde opzetten. Volgens de lijkschouwer was het dood door fout, maar enkele maanden later kwamen de geruchten dat Brian Jones was vermoord. Ook frappant was dat Mick Jagger en Keith Richards, beiden afwezig waren op de begrafenis.


Kurt Cobain



Kurt Cobain was een Amerikaanse rock muzikant die speelde bij de band Nirvana, de band waarvoor hij merendeel alle nummers schreef. Hij overleed in 1994 op 27 jarige leeftijd. Op 4 Maart 1994 weer Cobain in een bewusteloze toestand aangetroffen op de vloer van een hotelkamer in Rome. Hij zou 50 slaap tabletten gemengd hebben met een grote hoeveelheid champagne. Een dag later ontwaakte hij uit zijn coma en de zaak werd bestempeld als een zelfmoordpoging. Op 8 April 1994 werd het levenloze lichaam va Kurt Cobain aangetroffen door een elektricien die bezig was een beveiligingssysteem te installeren. de patholoog anatoom stelde vast dat Cobain drie dagen eerder al was overleden. hij zou zichzelf een fatale hoofdwond hebben aangebracht. Veel mensen zijn er van overtuigd dat Kurt Cobain vermoord is.


Kristen Pfaff



Kirsten Pfaff was een Amerikaanse muzikant en bassist van de grunge band The Hole. In 1993 nam ze nog deel aan een rehabilitaite van drugsverslaafden en raakte bevriend met Kurt Cobain. Haar vriend overleed en zij werd door zijn dood zwaar getroffen. Ze besloot om haar band te verlaten en terug te keren naar Minneapolis. Op de ochtend van 16 Juni 1994 werd zij dood aangetroffen door een vriend van haar, naakt liggend in een bad. naast het bad stonden spullen, zoals drugs en spuiten. Bekend werd gemaakt dat Kirsten Pfaff stierf aan een overdosis heroïne.



Amy Winehouse



Amy Winehouse was een Britse jazz en soul zangeres. Ze werd bekend met haar soul album Frank, wereldwijd bekend met haar album Back tot Back en Rehab. Zij overleed op 27 jarige leeftijd op 23 Juli 2011 en kwam ook op de lijst te staan van Club 27. Op zaterdag 23 Juli 2011 werd zij dood aangetroffen door haar lijfwacht in de slaapkamer van haar appartement in Londen. De autopsie wees uit dat er geen duidelijke doodsoorzaak aan te tonen was. Weken later werd bekend gemaakt dat Amy Winehouse gestorven was aan een alcoholvergiftiging, alhoewel de toxicologische rapporten daar geen uitsluitsel over konden geven.

Vandollum











Geen opmerkingen:

Een reactie posten