dinsdag 27 augustus 2013

Fascinerende Feiten Over Kleur

Fascinerende Feiten Over Kleur                    




Om kleur te kunnen zien heb je licht nodig. Onze ogen zien alleen de kleuren die weerkaatst worden of gereflecteerd worden met licht. Alles om ons heen heeft een kleur. Iedere kleur heeft zijn eigen frequentie en energie. Daarom kunnen bepaalde kleuren ook effect hebben op de energie rondom ons heen. Er zijn allerlei kleuren weetjes die interessant zijn om te weten.

Kleuren kan je emoties aanspreken, je lichaam on zelfs je ziel. Kijk bijvoorbeeld naar rode vruchten, rode sportauto of de rode aarde van Spanje. Rood is de kleur van vitaliteit en kracht. Rood is ook de kleur van bloed en zet aan tot actie. Rood vraagt o onze aandacht kijk maar naar een stoplicht of spoorwegovergang. Blauw, e kleur van de oceanen en zeeen en oo een blauwe hemel. De kleur blauw werkt ontspannend, geeft rust en oneindigheid. Indien de lucht grijs verkleurt geeft dit een sombere uitstraling. De impact van kleur is soms groter als dat we denken.


Kijk bijvoorbeeld eens in jou garderobekast en kijk welke kleur het meeste voorkomt. Waarom draag je bepaalde kleuren wel en bepaalde kleuren niet? Door bewust gebruik van kleuren te maken kan je ej stemming beïnvloeden. Wanneer je vermoeid bent of sterker wilt overkomen dan kan de kleur rood een goede vriend zijn. Rood maakt machtiger en maakt je sterker. Wanner je moet bemiddelen in situaties dan is wit een goede kleur. Probeer het maar eens uit en bekijk dan de reacties van mensen. Er zijn heel veel spreekwoorden over kleur, denk maar bijvoorbeeld aan : met het schaamrood op de kaken of het staat bloedmooi. De rode draad in het verhaal zo blauw als de hemel.


Mannen zien kleuren anders dan vrouwen



Mannen hebben vaker last van kleurenblindheid dan vrouwen. Uit onderzoek door wetenschappers is gebleken dat mannen kleur herkennen op een andere golflengte dan vrouwen. mannen houden meer van warme kleuren dan vrouwen. Een elektricien die met verschillende kleuren draden moet werken kan wel eens in de knoei komen te zitten met het onderscheiden van kleur. Mannen trekken vaker gekleurde kleding aan die totaal niet bij elkaar past. Het schijnt ook dat het zien van kleuren bij mannen beïnvloed wordt door het testosteron gehalte in het lichaam.


Zilver kan uw leven redden


Bij de aanschaf van een nieuwe auto moet je altijd rekening houden met de kleur.
Het blijkt dat zilverkleurige auto´s het minst betrokken raken bij ongelukken. ik heb zelf een rode Escort gehad en dat was op het laatst een blikken doos mensen. Aanrijdingen zonder mijn schuld maar ze zeggen ja, rood trekt ongeluk aan. Zilverkleurige auto´s leven het langst.

Een zwarte auto zal bijvoorbeeld niet zo opvallen en is daardoor eerder bij een ongeluk betrokken doordat hij over het hoofd wordt gezien. Auto's met een lichte kleur vangen veel licht en zijn dus gemakkelijker te zien. Anderen zijn van mening dat het rijgedrag en de ervaring van de bestuurder van een auto doorslaggevend is voor de gelopen risico op een ongeluk. Zo zouden jonge, onervaren mannen bijvoorbeeld graag voor een rode auto kiezen. In dit geval zouden rode auto's dus vaker bij een ongeluk betrokken zijn. Het is nog niet bewezen wat de feitelijke oorzaak van het fenomeen is. Het is echter wel een feit dat auto's met bepaalde kleuren vaker bij een ongeluk betrokken zijn.


Rosé kalmeert de zenuwen



Rosé is een palliatieve kleur en wordt vaak gebruikt in gevangenissen en psychiatrische instellingen. deze kleur straalt vreugde uit en heeft twee tegenpolen. de eerste staat voor zorgeloosheid en de andere voor onschuld. indien je meer liefde en warmte in je leven wilt dan moet je de kleur roze gaan dragen. indien je een muur in je huis rosé schildert krijgt die kamer een rustgevende werking. Rosé staat symbool voor vriendschap, partnerschap en schoonheid.


Blauw is de meest favoriete kleur



Blauwe is de meest favoriete kleur ter wereld, gevolgd door paars. Veertig procent van de wereldbevolking zou kiezen voor de kleur blauw. Het kernbegrip voor de kleur blauw is, acceptatie, bestaan en lotsverbondenheid. het bewaren van het bestaande en het bewaren van het verleden. Blauw geeft behoefte aan zekerheid en werkt op het geweten.

Blauw is de kleur van de hemel, het onwerkelijke. Het is een verkoelende kleur, die vrede en rust geeft, en geloof in uzelf en anderen. Blauw bevordert communicatie en zelfexpressie, en het opent onze geest voor andere. Iemand met een evenwichtige hoeveelheid blauw in zijn of haar kleurenkaart, zal zich geïnspireerd en kalm voelen, is in vrede met alles en iedereen. Maar als blauw overactief is, komen negatieve karaktertrekken zoals arrogantie, egoïsme, zelfgenoegzaamheid en dogmatiek naar voren. Een tekort aan blauw kan ervoor zorgen dat iemand zich terugtrekt uit de wereld en bang, verlegen en onbetrouwbaar wordt. Ook stimuleert het ons gevoel voor muziek en kunst, en het trekt ons uit de sleur van alledag. Te veel maakt ons dogmatisch, negatief en egocentrisch. Te weinig resulteert in koppigheid en angst voor verandering. De complementaire kleur van blauw is oranje, dus als uw combinatie te veel melancholiek blauw bevat, kunt u overwegen wat meer oranje in uw leven te brengen.


De kleur geel maakt hongerig


Geel en oranje zijn niet aanbevolen in keukens. Ze bevorderen de eetlust. daarom hebben restaurants vaker de kleur geel in hun zaak verwerkt of op hun servies, servetten of accessoires.


Een evenwichtige hoeveelheid geel wordt geassocieerd met vrolijkheid, naar buiten gericht zijn en motivatie. Het naar buiten gericht zijn werkt positief op het losmaken van geblokkeerde psychische energie of remmingen; het confronteert ons met onze verborgen angsten en verbetert onze persoonlijke ontwikkeling. Maar als geel overactief is, kunnen bepaalde negatieve kanten naar voren komen: slechte concentratie, een kritische houding en een neiging tot geestelijk tiranniseren. Een tekort aan gele energie kan ervoor zorgen dat we ons geïsoleerd en weinig gewaardeerd voelen.
 
 
De kleur wit



Wit betekent zuiverheid, orde, gemak en perfectie. Wit is de som van alle kleuren, het is de perfecte kleur. Witte dieren zijn Goddelijk kijk maar naar de Witte koeien in India. de zilverreigers in China en de ibissen het symbool van de onsterfelijkheid. In Egypte is wit de kleur van geluk en vreugde. Sneeuw is zuiver en licht is zuiver wit. In de magie wordt de kleur wit gebruikt voor allerlei spirituele verlichting, helderziendheid en wit dient als waarheid.


Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten