maandag 26 augustus 2013

Gevaarlijke Kloosters op Aarde

Gevaarlijke Kloosters op Aarde



We horen vaker om ons heen dat religie wankelend op de rand van een afgrond staat, maar in de volgende gevallen is dat zo. De architect van deze kloosters is of dronken geweest of hij wil ons geloof testen. Het zijn super gevaarlijke plekken waar deze kloosters op gebouwd zijn .Je moet al bergbeklimmer worden wil je er een bezoekje aan afleggen


Taktsang Palphun Klooster in Bhutan


Dit klooster is een prominente heilige boeddhistische tempel die op een klif ligt op de hoger gelegen Paro Vallei in Bhutan. Bhutan is de beschermgod van het land en de tempel is gebouwd rond 1692. Vanaf de 17e eeuw tot nu toe is het een modern klooster. Het klooster heeft een grote verzameling aan waardevolle schilderijen, kunst voorwerpen en beelden. Het gebouw bestaat uit vier tempels die neergezet zijn op de richels van een rots. Er wordt gezegd dat het klooster zich letterlijk vastgrijpt aan de rand van de rots. Alle gebouwen zijn met elkaar verbonden door stijle trappen in de rotsen. Vanaf het klooster heb je een fantastisch uitzicht over de Paro vallei. Men zegt dat het paleis vier gezichten heeft, in het oosten heeft een paleis een witte kleur, zuiden een gele kleur, westen en rode kleur en het noorden heeft een groen kleur. Er zijn fonteinen van leven, talloze religieuze symbolen en volop lotusbloemen. het klooster ligt vaak verhuld in een dikke laag mist n ligt op een duizelingwekkende hoogte van boven de 3000 meter.


Xuan Kong Klooster in China


Het klooster is werkelijk in de rotsen ingebouwd en heeft een prachtig uitzicht op de canyon in de buurt van Mount Heng in de provincie Shanxi in China. Hij wordt ook wel de hangende tempel genoemd omdat hij echt hangt aan de wand van de rotsen. De tempel wordt ook wel de Ophanging Tempel genoemd. Lange houten balken strekken zich uit voer de rotswand en het klooster is een van de meest aparte structuren van de wereld. Het klooster bestaat al 1400 jaar en ligt hoog en droog op ene rustige plek. je kan er mediteren en een weg naar God zoeken en de Taoïstische priesters zijn vaker op een religieuze zoektocht. Het klooster bestaat uit 40 kamers, allerlei zalen en paviljoenen en 87 standbeelden van het confucianisme en taoïsme. De hoogte van het gebouw beschermt het klooster al vele jaren voor allerlei weersomstandigheden.


Sumela Klooster Turkije



Het Sumela klooster is een Grieks Orthodox klooster op de Mela Berg in de Trabzon provincie van Turkije. Het klooster ligt op 1200 meter hoogte en het is een plek van historische en culturele betekenis. Het klooster is gebouwd in de 13e eeuw. je kan als toerist dit klooster bezoeken en de belangrijkste dingen om te zien zijn dan wel de kapellen, de Roch Church en de bibliotheek. De ingang van eht klooster bereik je door ene stijle trap op te klimmen. je komt dan in een soort guard kamer met verschillende klooster gebouwen en de ingang van een grot. De binnen en buitenmuren zijn versierd met fresco´s die bijbelse taferelen vertellen over het verhaal van Christus en de maagd Maria.


Popa Taungkalat Klooster in Myanmar



Popa Taung Kalat Klooster in Myanmar ligt op 1518 meter hoogte in het centrum van Birma in de Pepun Range. Het klooster kan alleen gezien worden bij helder weer. Veel toeristen en pelgrim zoekers bezoeken dit klooster of de berg bij volle maan. Er wordt jaarlijks een festival gehouden het zogenaamde Thingyan festival. Dit is een Boeddhistisch festival wat vier tot vijf dagen duurt en wat vaak samenvalt met Pasen. Dit gebied is nu een nationaal park en natuurgebied. Rondom het klooster zijn er boomgaarden met papaja's', mango's' en bananen. het klooster is een heilige plek voor de Birmezen. Ze geloven in de geesten die diep verankerd zitten in de vulkaan waarop het klooster gebouwd is.


St.George Klooster Israël



Het St. George Klooster in Israël klampt zich vast aan de kloof. Het klooster werd gebouwd in 420 CE en ligt op 5 kilometer van de stad Jericho. De weg naar beneden naar het klooster biedt een spectaculair uitzicht op het klooster en op de bron. Het is een van de oudste kloosters van het land waar veel profeten op weg naar Sinaï in verbleven.



Het Klooster van Meteora Griekenland.



Het klooster is neergestreken op de natuurlijke zandsteen rots op de vlakte van Thessalië in centraal Griekenland. Meteora kloosters worden beschermt door UNESCO. Over alle rotsen hebben zich in de afgelopen eeuw 24 kloosters verspreid. De Rousanou, Agia Triada, Agios Stefanos en nog meerdere kloosters. het klooster wat hier op de foto is afgebeeld noemen ze ook wel het Drievuldigheidsklooster. Het klooster werd vermoedelijk gesticht rond 1438 en er werd een hele gemeenschap omheen gebouwd. De schatkamer van het klooster werd in de Tweede Wereldoorlog leeggeroofd door de Duitse soldaten. het klooster werd gebruikt voor film opnames van de Bond Film For Your Eyes Only.
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten