maandag 26 augustus 2013

Mannen en vrouwen zien de wereld totaal anders

Mannen en vrouwen zien de wereld totaal anders


      
De ogen van mannen zijn gevoeliger voor details en bewegende objecten, terwijl de ogen van de vrouw meer kleur zien. Vrouwen kunnen geuren beter onderscheiden en ruiken ook anders dan mannen. Er zijn twee standpunten, twee geslachten. Eeuwenlang worden de verschillen tussen deze twee seksen bestudeerd. Ik heb zo mijn eigen visie op de verschillen.

Zien
Mannen hebben een groter bereik in het midden van hun spectrum dan vrouwen, waardoor zij minder in staat zijn om kleuren te onderscheiden. Terwijl een man naar een mooie Porsche kijkt die voorbij rijdt ziet de vrouw alleen de blondine achter het stuur. Mannen detecteren sneller bewegingen. Mannen fixeren zich vaker op de mond of ander delen van het lichaam als ze met een vrouw praten. Dit komt doordat de testosteron ook op hun hersenen werkt, zeggen wetenschappers.

Praten
Mannen geloven dat praten altijd een doel moet hebben. Ieder gesprek wat je voert moet gaan over een probleem wat opgelost moet worden en het moet ook door middel van praten opgelost worden. Mannen willen een probleem efficiënt aanpakken en wel zo snel mogelijk. Vrouwen maken echter gebruik van een andere vorm van communicatie. Ze praat over wat ze voelt en wat ze denkt en zegt wat ze te zeggen heeft. Vrouwen zien praten als een vorm van alles delen in en relatie.

Ze wil alles delen met de man waar ze van houdt. Indien een man een verhaal vertelt heeft hij al lang bepaald wat belangrijk is om naar voren te brengen. Hij deelt alleen zaken die essentieel zijn. Hij zal ook vaker de vrouw onderbreken als zij haar verhaal aan het vertellen is. Zij daarentegen organiseert haar gedachten om juist een verhaal te bedenken. Voor haar hoeft de oplossing zo nodig niet, ze is alleen op zoek naar iemand om haar gedachten mee te delen.

Indien een vrouw in de gaten heeft dat er niet wordt geluisterd dan is zij gekwetst.
Zij heeft dit delen nodig om zich emotioneel verbonden te voelen. Hij daarentegen zal zich dan vaker terugtrekken om haar negatieve emoties niet te ondergaan. Een man gaat zich vaker concentreren op televisie,, de krant lezen of hij gaat een spelletje doen. Hij zal er alles aan doen om communicatie met zijn vrouw te vermijden. Vrouwen praten met elkaar over allerlei onderwerpen en kunnen zo weer overschakelen naar een ander onderwerp. Mannen daarentegen verliezen dan weer de draad en weten niet meer waarover het gaat. Het is en blijft een puzzel maar die puzzel kan welke een geheel worden. Zo lang je maar in alle openheid met elkaar communiceert.





Mannen zijn gemiddeld een aantal kilo´s zwaarder dan vrouwen en ook zijn ze groter.
Ze zijn gespierder en er wordt vak van uitgegaan vanwege deze feiten dat ze ook een beter brein hebben. Het mannelijke brein werkt totaal anders als die van een vrouw.

Het zit allemaal in de genen zeggen ze vaak en alles stamt af van de oertijd. Mannen zijn jagers en storten zich in het gevaar van het leven. De vrouw is voor het nageslacht en dat wordt ook als sinds generaties beweerd.De traditionele rolpatronen zijn verouderd naar mijn mening.

Mannen hebben gewoon een totaal andere bedrading als vrouwen.
Mannen hebben langer nodig om emoties te verwerken en hun gevoelens te identificeren.
Ze missen de vaardigheid om er makkelijk over te praten. Dat maakt hen niet slechter als de vrouw, alleen maar anders. Mannen gedijen het beste als je ze laat merken dat je ze vertrouwt.
Dat je hen bewondert en dat je vooral in hen gelooft. Ze worden gedreven door respect.
Zowel in privé als in het openbaar willen mannen een vrouw bij zich hebben die hem respecteert. Doe je dit niet dan is dit voor hem vernederend.



Mannen zijn ook onzeker over hun prestaties bij het werk of over relaties. Ze zijn stiekem kwetsbaar en zoeken naar bevestiging.

Mannen zijn in mijn ogen veroveraars en aanbieders. Seks is voor mannen de diepste emotie die ze hebben om de liefde te betuigen aan hun vrouw.

Indien een man zich seksueel afgewezen voelt dan tast dit zijn leven aan, zijn hele zijn. Mannen zijn niet romantisch omdat ze denken dat ze vernederd worden als ze het doen of dat hun poging mislukt.











Ik heb het vaak genoeg zien gebeuren dat er een poging ondernomen werd en dat de vrouw begon te lachen of meteen commentaar gaf hoe stom ze het vond. het gaat om de poging niet om het resultaat. Mannen waarderen het als hun vrouw er goed verzorgd uit ziet. Hij waardeert dit enorm en het maakt hem trots.Mannen uiten hun liefde heel anders als vrouwen. Hij heeft haar lief en zorgt voor en mooi huis, auto, geld voorde rekeningen, enz. Hij doet er alles aan om haar te behagen.
Mannen weten ook vaak niet wat ze aan vrouwen hebben. De ene keer vinden vrouwen de bad boys aantrekkelijk en de andere keer de meet verzorgde macho types. Mannen hunkeren ook naar fysieke intimiteit, naar geborgenheid en liefde. Een man verafschuwt vaak kritiek en manipulatief gedrag. Een paar zachte worden van zijn vrouw doen al vaak wonderen.

Mannen denken dat het vrouwelijke geslacht niet weet wat ze nodig hebben. Als vrouwelijke partner heb je toch een magische kracht.
Een gelukkige vrouw aan de zijde van een man die een stralende glimlach op haar gezicht tovert als hij binnenkomt doet wonderen.
Jou vrolijke persoonlijkheid laten zijn ogen oplichten.
Mannen houden van flirten en verleiden en wij als geen ander weten dit om te toveren tot iets moois.
De flirtige verleiding is een kunst die wij vrouwen van nature bezitten. Ook als we een verleidelijke stem opzetten zijn ze meteen alert.
De verleidelijke blik die we allemaal tevoorschijn kunnen toveren smelt ieders mannen hart.


Indien een man echt van een vrouw houdt, dan wil hij ook bij haar zijn. Hij zal haar niet vermijden hij zal haar juist opzoeken. Indien ze hun liefde hebben gevonden staan ze open voor elke vorm van communicatie.





Ze willen hun maatje voor het leven en geven de voorkeur aan een eerlijke en een te vertrouwen partner. Ze houden van een huiselijke maaltijd en huiselijke sfeer en ze raken spontaan weer verliefd als je een lekker gerecht tevoorschijn tovert. Ze willen dat hun vrouw in hun gelooft en dat ze helpen de mannelijke dromen te bewerkstelligen.

Eigenlijk moeten we een soort cheerleader zijn die altijd ergens aan de kant staat om hem aan te moedigen.

Mannen hebben tijd nodig om mannen dingen te doen ent zoals wij onze vrouwen dingen kunnen doen. Geef ze daar de ruimte voor. Jaloezie houden mannen niet van over het algemeen, dus begin er niet aan, werkt negatief in een relatie, altijd. Mannen willen intimiteit, kussen, knuffelen en genegenheid.

Uiteindelijk gaat het om samenwerking van man en vrouw en niks anders. Beide partners willen stabiliteit, vertrouwen, intimiteit en liefde.

Samen er voor gaan dat je beiden een thuis creëert voor elkaar, een huis waar geleefd wordt, war gelachen wordt, waar je samen leeft en samen aan een gezamenlijk leven werkt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten