dinsdag 27 augustus 2013

Seriemoordenaar B.T.K.

DENNIS RADER

Bind Torture And Kill

Dennis Rader is een Amerikaanse Seriemoordenaar, die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor het vermoorden van tenminste 10 mensen. Hij was de oudste zoon van vier zonen van William Elvin en Dorothea Mae Rader. Zijn vader was bij de US Marine Corps. Toen hij nog een jonge jongen was, verhuisde het gezin naar Wichita Kansas.

Als kind ontwikkelde hij zich normaal en had een passie voor de padvinderij. Hij ging later actief deelnemen aan de padvinderij en ging actief deelnemen aan een kerk jeugd groep. naar zijn eigen zeggen ontwikkelde hij al op jong leeftijd, fantasieën over bondage, controle en foltering en marteling. Toen hij seksueel actief begon te worden, droomde hij van meisjes vastbinden en alles met ze te kunnen doen wat hij wilde. Hij heeft ook toe dat hij veel katten en honden vermoord heeft en dan meestal eerst martelen en dan daarna ophangen. Hij wist ook dat hij de fantasieën die hij had, niet in het openbaar kon tonen en goed verstopt moest houden.





De mensen die hem persoonlijk gekend hebben, zeggen dat hij een rustige man was, beleefd en leefde zijn eigen leven. Op de middelbare school was hij niet iemand die in de spotlights kwam, hij bleef liever op de achtergrond. Vrienden van hem van die tijd zeggen dat hij ook niet participeerde met de muziek van die tijd. terwijl anderen naar dansavonden gingen, ging hij naar zijn bijbelgroep.
Nadat hij in 1963 afgestudeerd was, ging hij in een kruidenierswinkel werken. In 1966 ging hij bij de US Aire Force, omdat hij anders moest deelnemen aan de Vietnam oorlog. Hij werd geplaatst op een basis in San Antonio Texas voor de basis training en daarna overgeplaatst naar een afgelegener basis Okinawa in het westen van het land.Hij bracht ook tijd door in Japan, Korea, Griekenland en Turkije.
Indien je zijn gegevens inkijkt, heeft hij een vlekkeloos dossier. Hij had zich opgewerkt als sergeant. Twee jaar na zijn terugkeer uit het buitenland trouwde hij met Paula Dietz en wel op 22 Mei 1971. Dennis was toen 26 en Paula 23 jaar oud. Paula was boekhoudster en Dennis ging werken voor een supermarkt. Hij raakte werkloos in 1974 begon het moorden van Dennis Raider.

Hij ontwikkelde zijn eigen HIT KIT, wat inhield een pistool, touw, messen en werktuig om in te breken.





Zijn eerste slachtoffers waren Joe, Julie, Josephine en Joey Otero. Op 15 Januari 1974 vermoorde hij het hele gezin. De vader Jozef werd gevonden met zijn gezicht op de grond en zijn voeten vastgebonden met een snoer. Julie, de moeder, werd in de slaapkamer gevonden en ze bleek te zijn gewurgd met een koord wat van de jaloezieën was afgesneden. De 9 jarige Joseph had hij verstikt met een plastic zak over zijn hoofd en de 11 jarige Josephine had hij in de kelder opgehangen aan een waterleiding pijp.


De weken na de moord kreeg de Wichita Eagle krant, brieven en uitdagingen van de moordenaar die allen ondertekend waren met BTK, Binden Marteling en Dood. Hij vertelde dat hij spijt had van de moorden en wenste de politie veel succes met de klopjacht op de moordenaar. Op 4 augustus werd het lichaam gevonden van Kathryn Bright in haar huis. Ze was vastgebonden, gewurgd en verschillende keren gestoken met een mes. Bij het plaats delict werd de B.T.K Hit Kit gevonden en er was tevens een getuige. De broer van Kathryn was thuis toen de moord plaats vond. Hij heeft zelf met B.T.K gevochten, werd gewurgd en in zijn hoofd geschoten.Heel opmerkelijk dat de broer Kevin dit nog overleefd heeft. Toen de moordenaar zijn aandacht even van hem afleidde, vluchtte hij naar buiten om hulp te zoeken.





In 1977 vermoorde B.T.K de 25 jarige Nancy Jo Fox en daarna was het een aantal jaren stil.
 De politie nam aan dat de moordenaar misschien zou zijn gestorven of ergens opgesloten zat. Normaliter is het zo dat seriemoordenaars nooit stoppen en al helemaal geen pauze inlassen. In 194 zette de politie een heel team op de zaak. Ze kwamen er achter dat alle moorden waren gepleegd binnen de afstand van een paar kilometer. Ze moesten dus concluderen dat de moordenaar ergens in de directe omgeving woonde. De brieven die de seriemoordenaar aan de krant en de politie stuurde, bleken gekopieerd te zijn op een kopieermachine, waardoor het onmogelijk was ze te traceren.
In april 1985 werd het lichaam van Marine Hedge dood aangetroffen.

Hij had het lichaam van de plaats delict verwijderd en dat behoorde niet tot zijn normale routine.
Op 16 september 1986 vond Bill Wegerle zijn 28 jarige vrouw Vicky, gewurgd op hun slaapkamer vloer. De omstandigheden waren dezelfde als bij de B.T.K moordenaar, maar dat leek haast onwaarschijnlijk vanwege de 7 jaar er tussenin. in januari 1991 werd het lichaam gevonden van Delores Davis inde buurt van het platteland van Sedgewick County. Voor de politie was B.T.K de enige verdachte in deze zaak. Bijna 20 jaar na de eerste moord was hij dus nog steeds niet uitgemoord.


Op 19 maart 2004, meer dan 30 jaar na de eerste moord, kreeg de krant een vreemde brief. In de envelop zaten drie foto´s van het lichaam van Vicky Wegerle. De drie foto´s verschilden van elkaar, daar de kleding van het slachtoffer elke keer op een andere plek naast haar lichaam lag. Op 5 mei 2004 kreeg het televisie kanaal ABC, een puzzel en twee fotokopieën van identiteitsbewijzen.

Een ID van een werknemer van Southwestern Bell een van een student van de Wichita Public school, die zelf niet wisten hoe hun kopieën verkregen hadden worden door een derde partij. Eind 2004 kwamen weer nieuw bewijzen. De Wichita politie hield een openbare persconferentie waar details werden vrijgegeven van de B.T.K moordenaar.

De politie was bijna zo ver om de zaak op te geven daar er geen bewijzen binnen kwamen, toen in 2004 een diskette naar de lokale krant werd gestuurd. Hij schreef ook brieven aan de media en de politie over deze moorden en het leek er bijna op dat hij gepakt wilde worden.
in een Word bestand op deze diskette, was een link zichtbaar naar de Lutherse kerk en naar dennis Rader. De val voor B.T.K. klapte dicht. Op 25 februari 2005 arresteerde de politie de toen 59 jarige Dennis L. Rader. Rader´s huis werd doorzocht en computerapparatuur werd in beslag genomen. Hij werd in staat van beschuldiging gesteld voor het plegen van tien moorden. Dennis Rader huisvader van middelbare leeftijd, scouting leider, conciërge en ouderling van de lutherse kerk.


Maar achter deze façade schuilde een duivel.


Dennis Rader zelf zegt dat hij bezeten was door een demon, die op jonge leeftijd al hem had bezeten. Hij zegt dat de demon hem gecontroleerd heeft in alle opzichten. In een telefonisch interview vertelde hij, dat hij het erg jammer vond voor zijn familie, dat ze dit alles moesten ondergaan. Voor de slachtoffers had hij geen medelijden, maar hij wilde niet dat de dingen door hem aangedaan aan anderen, met zijn gezin zouden gebeuren.
In 2005 is Dennis Rader schuldig verklaard aan alle tien de moorden. Het Hoge Gerechtshof veroordeelde hem tot 175 jaar gevangenisstraf. Voordat hij veroordeeld kon worden, moest Rader eerst zelf bekennen dat hij de moorden had gepleegd. Rader heeft een gruwelijke, precieze omschrijving gegeven van alle moorden, zonder daarbij enige emotie of schuld te laten zien.





Op 27 juli 2005 gaf de rechter Eric Yost toestemming voor de onmiddellijke scheiding aan Paula Rader. haar mentale conditie was in gevaar.
Haar ex-man, seriemoordenaar Dennis Rader, vocht de scheiding niet aan, waarmee een huwelijk van 34 jaar te einde kwam.

Hier onder twee koppelingen, waar de duivel Dennis Rader een aantal van zijn moorden bekent

http://www.youtube.com/watch?v=DDl6ZhiEqkY

Ook een koppeling waar de slachtoffers hun woordje doen voor de rechtbank

http://www.youtube.com/watch?v=Qm56F-xlPGI



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten