dinsdag 27 augustus 2013

Meest Bizarre Pretparken

Meest Bizarre Pretparken

Een pretpark is een attractiepark met een toegangsprijs, waar grote attracties te zien zijn, uiteenlopend van een sprookjestuin tot een geavanceerde achtbaan. We gaan er allemaal nar toe voor vermaak en eten een suikerspin als we staan te wachten bij een attractie en we staan in rijden dik om maar in die super achtbaan te komen. Maar er zijn op de wereld ook attractieparken waar ik liever niet heen zou gaan.


Alien Thema Park in Roswell New Mexico



Roswell is een klein stadje ten zuidoosten van New Mexico. Dit stadje trekt jaarlijks duizenden bezoekers vanwege het beroemde Roswell incident. Het Roswell incident gebeurde op 8 juli 1947 en het was groots nieuws in de Verenigde Staten. Een vliegende schotel zou er zijn geland en getuigen verklaren bij hoog en laag dat er in Roswell een Ufo schip ligt met zelfs de alien lijken er nog in. Er is in Roswell een ufo museum en een research centrum dat een miljoen bezoekers per jaar trekt. Het ufo park wat daar opgericht is beschikt over allerlei attracties en bezienswaardigheden waaronder een tentoonstellingshal met informatie over wetenschappelijk experimenten van het heelal. Het is een sciencefiction park en voor de gelovigen van van ufo´s een must om te zien.


Dracula land



Jaarlijks stromen er duizenden toeristen naar Dracula land in Transsylvanie op zoek naar sporen van Dracula. Dracula heeft qua uiterlijk model gestaan voor vele vampiers uit andere verhalen. Mensen zijn hoe dan ook er in geïnteresseerd hoe hij heeft geleefd en wat zijna achtergronden zijn. Het schijnt dat in Transsylvanie de sterkste magnetische kracht is ter wereld. Mensen hebbene er buitenzintuiglijke waarnemingen en er schijnen vampieren rond te hangen die midden in de nacht naar buiten komen. De thuishaven van Dracula ligt in een dicht, donker oud bos die je over bergpassen kunt bereiken. Dracula woonde zijn hele leven in Walachia en had de bijnaam Vlad de spietser. Bezoekers van Draculaland kunnen eten zoals dracula en zelfs slapen in het Dracula kasteel.



Republiek van de kinderen
Republic of Children


Kinderen zijn dol op pretparken. In Argentinië echter is er de Republiek voor kinderen, een soort attractiepark waar kinderen geleerd krijgen over de republikeinse ethiek. De republiek werd opgericht door Eva Peron. Het is beter bekend als de stad van kinderen, een themapark ten westen van la Plata in Argentinië. Het parlement, de kerk, havens, theater, luchthavens, restaurant sen hotels zijn in het park aanwezig. Het park is speciaal ontworpen voor kinderrecreatie. Een keer per jaar wordt er een echte verkiezing gehouden op de verjaardag van de republiek. Met de hoge torens ziet het park er uit als Dinsey land. Het park is erop gebaseerd dat ze kinderen willen laten zien en laten meemaken hoe de wereld van de volwassene er eigenlijk zou moeten uitzien. Kinderen krijgen er geleerd over hun rechten, hun plichten in een creatieve en leuke sfeer. Je hebt er een gouvernementshuis, sportterreinen, musea, klokkentorens en kapellen.

Amora Sekspark
Amora


Het Amora Sekspark is in London, en Londen is al een stad van de gekte. Britten staan echter niet bekend om hun geweldige seksleven, dus een beetje vreemd dat ze dit park hebben geopend. Londen schijnt een wereldprimeur te hebben met dit park, een park waar het om gaat je flirtkunsten te verbeteren, hoe je je Gspot kan vinden, alles over seksspeelgoed en gediplomeerde seksadviseurs die je met raad en daad bijstaan. Er zijn tal van tentoonstellingen over seksuele technieken en seksspeelgoed. Amora behandeld mensen die met seksuele problemen zitten zonder schaamte.


Heilige land
Holy Land Experience

Op nog geen tweehonderd meter afstand van Disney Orlando ligt het Holy Land Experience.
Het park is geopend voor mensen die meer willen weten over het christendom en is de thuisbasis van religieuze voorwerpen en manuscripten die door de bezoekers gezien kunnen worden.

Het park herschept de architectuur en thema´s van de oude stad Jeruzalem.
Er zijn ongeveer 40 exposities in het park. De poort van Damasacus, de Jaffa Poort,
Tabernakel en de Ark van het verbond. De Olijfberg in Jeruzalem is nagebouwd en
zelfs de Dode Zee kan men aanschouwen. Er worden drama´s en musicals opgevoerd waaronder ook de kruisiging van Jezus. Het Scriptorium herbergt de Bijbel met authentieke en artefacten uit de hele wereld.


Abashiri gevangenis
Abashiri Prison


Gevangenissen in Japan worden voor andere doeleinden gebruikt als in Nederland. Er is ee gevangenis die als attractie dient en die ligt in Abashiri Japan. De gevangenis is omgedoopt als toeristische attractie. Ze laten de helse omstandigheden zien van gevangenen net zoals op Alcatraz. Japanners houden niet van sombere treurige dingen en daarom maken ze de gruwelijke gevangenis tot een attractiepark. Er staan wassenbeelden in dit park, groenvoorzieningen zijn schitterend en van tijd tot tijd worden er shows opgevoerd. De gevangenis houdt zich bezig met akkerbouw, veeteelt, bosbouw, kleine ambachten en het maken van poppen. Het is een toeristische trekplaats voor veel Japanners en het keramische kunstwerk van de gevangen wordt veel gekocht.


Dwarf Empire
Dwarf Empire


Het dwergen rijk in China heeft een scala aan shows waarbij het gaat om acrobatiek, sport, zand en dans. Kleine dwergen wonen in dit park en nemen alle shows voor hun rekening. Elke dag voeren zij shows op en leven in paddenstoelachtige woningen. Veel mensen denken dat het uitbuiting van de dwergen is, maar daar zijn ze het zelf niet mee eens. Het zijn professionele artiesten die graag hier werken en onvoorstelbare shows neerzetten. Dwergen verkleed als middeleeuwse soldaat, als vlinders, als koks of als hiphoppers. Het is een wereld van kleine mensen


Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten