dinsdag 27 augustus 2013

De Meest Hilarische Propaganda Campagnes


De Meest Hilarische Propaganda Campagnes



Propaganda wordt gerund door de meest transparant manipulatieve mensen van de wereld, namelijk onze Politici. Sommige propaganda is gewoonweg dom, maar anderen daarentegen gaan veel verder als onze verwachtingen.

CHINA



In China wilden ze de bevolking overtuigen dat het communisme weer zou opwaaien.
Ze creëerden een enorm Internet leger die beter bekend staat als de 50 Cent partij.
De Guardian beweerd dat er meer dan 300.000 mensen werkzaam zijn in deze partij en ongeveer 50 Chinese cent krijgen voor elke opmerking die op internet door de overheid geplaatst wordt. Deze leden van de 50 cent partij, krijgen van te voren duidelijke opdrachten en doelstellingen.de zogenaamde regeerders' wroeten zich door websites, forums, face book en dergelijke, om daar onrust te stoken en door valse reacties te plaatsen. Ze werken meestal vanuit klaslokalen, waar ze met honderden tegelijk kunnen werken.

In 2009 werden twee hooggeplaatste Chinese functionarissen beschuldigd van corruptie. Ook hier waren de mensen uit de 50 cent Partij, van te voren aanwezig om bewijsmateriaal aan te leveren. Ook leveren ze zoveel mogelijk foto´s aan die ze op het internet kunnen vinden. China heeft een breed scala van wettelijk en bestuurs rechterlijke bepalingen betreffende het internet. Ze hebben meer dan 60 internet voorschriften die opgemaakt zijn door de Volksrepubliek China. Geen eenheid of individu kan gebruik maken van het internet om te creëren, te repliceren, op te halen of doorsturen van de volgende informatie:


  1. Uitlokking te weerstaan ​​of het breken van de Grondwet of wetten of de uitvoering van de administratieve regelgeving;
  2. Aanzetten tot de overheid of het socialistische systeem omver te werpen;
  3. Aanzetten tot deling van het land, te schaden nationale eenwording;
  4. Aanzetten tot haat of discriminatie tussen nationaliteiten of nadelige gevolgen voor de eenheid van de nationaliteiten;
  5. Het maken van onwaarheden of vervormen van de waarheid, het verspreiden van geruchten, het vernietigen van de maatschappelijke orde;
  6. Het bevorderen van feodale bijgeloof, seksueel suggestieve materiaal, gokken, geweld, moord;
  7. Terrorisme bij of aanzetten tot criminele activiteiten; openlijk beledigen van andere mensen of het verdraaien van de waarheid te belasteren mensen;
  8. Verwonding van de reputatie van de staat organisaties;
  9. Andere activiteiten tegen de Grondwet, wetten of bestuursrechtelijke bepalingen.

COLUMBIA




De F.A.R.C. rebellen zijn een gewelddadige afscheidsbeweging in Columbia.
Ze brengen enthousiast het communisme naar het land en provoceren dit door te moorden, mensen te ontvoeren en mensen op te blazen. Deze rebellen zijn een groot probleem voor Columbia en de regering kwam met een plan om de rebellen te dwingen tot overgave.
Ze lieten ze kerstbomen zien,......................lol.


Het werd een officiele militaire operatie die bestond uit het infiltreren in de F.A.R.C. gebieden, het opsporen van grote bomen in wandelroutes en deze dan aan te kleden met kerstverlichting. Het gebied rondom de bomen werd dan voorzien van bewegingssensors die ervoor zorgden dat het licht aansprong als de F.A.R.C. rebellen ´s nachts rondzwierven. ook hingen ze borden op met Merry Christmas en No Place Better Then Home. Deze operatie bevatte meer dan 200 Special Forces, drie Blackhawk helikopters en dan nog maar te zwijgen over de miljoenen die ze er in staken. Ongelooflijk maar waar, het plan heeft ook nog gewerkt, daar 331 guerrilla's' zich over gaven aan Kerstmis.

DUITSLAND



Tijdens de Tweede Wereldoorlog bedacht de Amerikaanse inlichtingendienst een ingenieus plan. Het doel was de Duitse propaganda elke morgen gewoon te krijgen en ze noemden het plan Operatie Cornflakes. Operatie Cornflakes was een Amerikaanse militaire operatie tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog, waarbij geallieerde propaganda in de vorm van brieven met correcte adressen in Postzakken in Duitsland en Oostenrijk werden gedropt in de nabijheid van gebombardeerde postauto's en posttreinen. Het was de bedoeling om de Duitse posterijen te misleiden, zodat deze postzakken in het postaal systeem terecht kwamen en de brieven "gewoon" zouden worden bezorgd.





Amerikaanse Nep Postzegel
Elke stap van het plan werd zorgvuldig uitgevoerd en gepland. De O.S.S. geproduceerde postzakken en enveloppen, leken precies op de die van de Nazi´s. Ook folders werden verspreid met Hitler Sucks, om mensen te demoraliseren. Hierboven zie je de nep postzegels die er extra voor gemaakt zijn.

Hitler is er op afgebeeld met de woorden:   Futsches reich? Vreemd nietwaar?


GROOT BRITTANNIË




Tijdens de Slag om Engeland hadden de Britten een geperfectioneerde radar, waarmee ze alle Duitse vliegtuigen zo uit het luchtruim schoten. Britse kranten publiceerden een verhaal over een R.A.F. piloot genaamd John Cat Eyes Cunningham, die een bovenmenselijk nachtzicht had en daarom zo 20 vijandelijke vleigtuigen in een daling kon neerschieten. Dit vermogen kreeg hij door:


Wortelen te eten........!!!!!






De regering publiceerde ook een bekendmaking dat wortels het nacht zicht verbeterde, wat natuurlijk volledig bullshit is. De piloten wonnen de oorlog, vanwege de nieuw radar technologie, en niet door het eten van wortels. Toch werkte deze wortel campagne want het Britse volk ging massaal wortels eten.Het was een geslaagde list om de Duitsers te misleiden en dat allemaal geslaagd door een propaganda campagne.

NOORD KOREA




Natuurlijk moet Noord Korea aan deze lijst toegevoegd worden. de lijst zou niet compleet zijn zonder hen. Noord Korea maakt een propaganda dat het haar van de bevolking in overeenstemming moest zijn met de Socialistische Lifestyle. Hiermee wilden ze de campagne wijden om het kwaad van lang haar te bestrijden. De Noord Koreaanse televisie wilden eigenlijk dat deze kapsels werden aangehouden:





Volgens de regering belichaamde lang haar kapitalisme, maar verminderde ook de intelligentie en beroofde de hersenen van essentiële voedingsstoffen. Men mocht nog maar een haarlengte hebben van 1 tot 5 centimeter en elke twee weken moest het bijgeknipt worden.

NEDERLANDSE PROPAGANDA


Nou mensen deze propaganda verspreid ik zelf wel via Plazilla, Facebook, Hyves, LinkedN, MSN...lol




Vandollum



Geen opmerkingen:

Een reactie posten