maandag 26 augustus 2013

Hoe de Wereld is veranderd

Hoe de Wereld is veranderd



Onze wereld lijkt oneindig groot, afstanden lijken enorm, nieuwe wegen worden bewandeld.
Door de techniek krijgen we beelden te zien van exotische volkeren, afgelegen landen rijk aan natuur en schoonheid. Anno 2013 lijkt de aarde helemaal veranderd. Moderne vormen van communicatie hebben de wereld ineen laten krimpen, we communiceren, we consumeren, we verhandelen over de hele wereld zonder ook maar een seconde na te denken.

De laatste eeuw heeft de wereld zich drastisch veranderd.
De bevolking is bijna verviervoudigd, woestijnen en bossen verdwijnen en in de lucht zweven stoffen geen natuurlijke stoffen meer. Boeren hebben zes keer zoveel de ruimte als voorheen en werken met moderne technologieën. Meer dan 230 miljoen mensen zijn adequaat voorzien van water.

Meer dan 5 miljoen mensen sterven elk jaar door besmet drinkwater of door gebrek aan schoon drinkwater. de rivieren op deze planeet bevatten meer chemicaliën dan voorheen en vissen sterven bij de vleet door grote olie rampen. jaarlijks verdwijnen meer dan dan 1000 diersoorten en dat is een op de tien.

De visvangst wereldwijd wordt bedreigd en de oceanen worden uit hun natuurlijke grenzen geduwd. Elf procent van onze diersoorten wordt bedreigd en 14 procent van onze plantensoorten door vernietiging van het leefgebied. Tussen 1980 en 2010 werd er 200 miljoen hectare bos vernietigd.
In Europa, Japan en de VS gebruiken we geproduceerd papier. Dampen van verkeer, industrie en landbouw beschadigen onze natuur. De temperaturen van oceanen en rivieren stijgen door het broeikas effect. In deze eeuw blazen wij als mens meer dan 800 miljard vaten olie door onze schoorsteen en door de uitlaat van onze auto. Ons energieverbruik is vertienvoudigd. Globale opwarming, overbegrazing, ontbossing en irrigatie lat landbouwgrond verloren gaan. Meer dan 900 miljoen mensen worden getroffen door armoede en ze worden verdreven in hun eigen land.
Sinds de uitvinding van de camera zegt een beeld meer dan duizend woorden. Door foto´s kunnen we de realiteit van de wereld niet ontkennen. Of het nu de verschrikking van de oorlog is, de schoonheid van de aarde of de ondergang van de wereld. Deze momenten staan op mijn netvlies gegrift.



De tragedie die plaats vond op 11 September 2001 wordt bekrachtigd door de moed van mensen en de pure ware menselijke geest.

Deze man sprong zijn dood tegemoet door van het World Trade Center te springen en te ontsnappen aan vlammen en rook.

De meeste zeggen wat een gruwelijke foto je mag hem niet gebruiken, maar ik vind dat deze man niet moet worden vergeten.

Daarom is het goed dat deze Vallende man, die ontsnapt aan een regeringsdaad, diep in onze herinneringen blijft.










De volgende foto zie je een gier die ast op een uitgehongerd kind in Soedan. Een vervreemde en meeslepende foto, een blik van hulpeloosheid en hopeloosheid van het kind in contract met de roofzucht van de gier. Deze momentopname belichaamt de wreedheden van de hongersnood.



Luchtbombardementen tegen burgers blokkeren de humanitaire hulp en leiden tot de grootste moordenaar

HONGERSNOOD


De leiders van onze wereld willen maar dat mannen, vaders, ooms, neven,
broers en zonen zich overgeven aan oorlog. Soldaten strijden tegen andere
soldaten en worden in de steek gelaten door hun eigen regering.

 Het toppunt van menselijke gruwel en domheid om kind soldaten als strijders
de oorlog in te sturen. Soldaten worden gedwongen deel te nemen aan oorlogen
 die zo uit het niets gecreëerd worden. het zijn geen rechtvaardige oorlogen meer
 en schijnbaar kunnen regeringen maar doen waar ze zin in hebben.

Alles mag en alles kan in tijden van oorlogen.

Alles in strijd met onze rechten van de mens.




China schendt op dagelijkse voet de mensenrechten. Ze spugen op censuur en folteringen gebeuren dagelijks. Ultieme controle, schaamteloze propaganda en het overheersen van burgers. China foltert gevangenen, pleegt ernstige mishandelingen en sluit verdachten levenslang op.

De Tibetanen worden onderdrukt en verboden hun politieke en religieuze overtuigingen na te leven. Ze onderwerpen Boeddhistische nonnen en randen ze aan. verkrachten ze en vermoorden ze. geweld tegen vrouwen is gangbaar en sociaal geaccepteerd. Vrouwen kunnen uit China niet ontsnappen behalve in een doodskist.




Deze foto met grimmige graffiti waarschuwt voor een dood lichaam en smeekt om hulp.
De belichaming van de orkaan Katrina. Zelfs de machtigste naties kunnen het geweld van de natuur niet stoppen. Het menselijk lijden negeert grenzen en het falen van de Amerikaanse overheid ha deen ernstig dodelijk effect.

Mensen werden blootgesteld aan verstikking, verdrinking, uithongering en dakloosheid. de overheid zei gewoon zorg maar voor je zelf en liet duizenden mensen in de steek. Foto´s werden gemaakt van vrouwen en kinderen bij elkaar gekropen, huilend zoekend naar hulp.

Televisiecamera´s filmden dat mensen verdronken in besmet water. Dode lichamen op verlaten straten, massa´s mensen die langzaam stierven van honger en uitdroging. Al weer deed de rijkste regering van de wereld hun burgers stikken met een racistische inslag.





Afghanistan de donker vlek op onze wereldkaart. Gevangenen moeten martelingen ondergaan en vaak worden gedetineerden opgehangen en gefolterd. Op Amerikaanse orders worden burgers verkracht, gemarteld en gedood. Vrouwenhaat is aan de dag en Afghaanse vrouwen vechten voor hun vrijheid. verkrachting, verminking en andere vormen van gender gerelateerd geweld.

Tiener meisjes worden de oren afgesneden omdat ze niet willen trouwen met de aangewezen man. Honderden vrouwen worden gevangen gezet of gedood door ze in brand te steken met een kan benzine. de slachtoffers door al weer Amerikaanse militairen stijgt met de dag.

Amerikaanse mensenrechtenschendingen zijn gruweldaden tegen de mensheid vooral in Afghanistan.Munite verrijkt met uranium wordt gebruikt wat rampzalige gevolgen heeft voor de burgers van dit land.




Amerikaanse martelingen in de Abu Ghrib gevangenis in Irak werden door foto´s over de gehele wereld verspreid. Het Amerikaanse bedrijf Engility Holdings hield 71 mensen aan vanwege het schenden van mensenrechten.

Amerika schikte in deze strafzaak door zwijggeld te betalen van 5 miljoen dollar. Tijdens het Saddam Hoessein tijdperk werden vele gevangenen gemarteld en misbruikt.

De folteringen bestonden ook uit seksuele vernedering en het toebrengen van verwondingen. mensen naakt over de vloer laten kruipen of naakt laten poseren als menselijke piramide.

Vernedering die te walgelijk is voor woorden. Foto´s van Iraakse mannen met kappen over hun hoofd, naakt, met sadistisch en crimineel misbruik.






Burgers in Pakistan werden door de CIA in geheime detentie gehouden en werden buiten de wet om ondervraagd. Pakistanen werden gemarteld, ondervraagd en als individu misbruikt. Pakistan heeft geen wetgeving wat betreft foltering. Marteling technieken toegebracht aan slachtoffers, zweepslagen met een stok of ijzeren staaf, hete pepers door de ogen wrijven, de nagels verwijderen met een tang, slachtoffers ophangen en de schouders ontwrichten en bezemstelen gebruiken voor seksuele penetratie.

De Pakistaanse inlichtingendienst en de Amerikaanse CIA zijn de grootste criminelen ever.
Wereldwijd zouden rechten moeten gelden van gerechtigheid, vrede en vrijheid. Zestig jaar na de Universele verklaring Van De rechten Van De Mens worden mensenrechten dagelijks geschonden. Ondanks internationale inspanningen om massamoord, marteling, slavernij, seksueel geweld en andere schendingen tegen te gaan, worden ze alleen maar erger. Regeringen die door wraak, haat, blinde gehoorzaamheid volkeren verminken. Regeringen nemen nucleaire wapens en dreigen de wereld te vernietigen. Chemische massavernietingswapens, terrorisme en onderdrukking.




Binnen de democratische regeringen voeren overheden daden van agressie en crimineel gedrag uit. Invasies in andere landen, doodstraf, marteling, schendingen van internationale verdragen, schendingen van mensenrechten, politie of militair geweld op eigen burgers. Ze volgen een kwaadaardige koers naar resultaten wat de wereldbevolking eigenlijk helemaal niet willen. Er zijn meer dan 25.000 kernwapens op de wereld en 5000 zijn gericht op grote steden. In een fractie van een seconde is de wereld weg.


Ondanks alle verdragen, ondanks wereldwijd verzet, gaan de machten en elite gewoon door.
Meer dan 2,5 miljoen mensen zijn slachtoffer van mensenhandel. tachtig procent hiervan zijn vrouwen en kinderen. Meer dan 320 triljard dollar gaat om in de seksindustrie waar vrouwen en kinderen worden misbruikt en gefolterd. Prostitutie is tegenwoordig een beroepskeuze en pedofilie wordt zelfs in een politieke partij vertegenwoordigd.



Ongelijkheid in de toegang naar voedsel en huisvesting zijn de achtergrond geworden van onze wereld van overvloed. Geen gelijkheid voor toegang van gezondheidszorg of onderwijs en de fragiele middenklasse knijpt de beurs dicht. Steeds meer C.E.O.´s en andere multinational bedrijven genieten flinke winsten, jaarsalarissen stijgen, bonussen worden hoger en dan nog de andere extra´s.
Armoede is onze grootste bedreiging en het meest ontwrichtende.

Armoede treft de gehele wereldbevolking met inbegrip van 1 miljard kinderen.
Menselijke wezens zijn veerkrachtig in het aangezicht van tegenspoed.
De traumatische gevolgen echter van kindermishandeling, pedofilie, seksueel geweld, slavernij, oorlog zijn echter niet te verwerken. Trauma is een van de wreedheden van oorlog en onder drukkende regimes. Kinderen zijn getuige van onderdrukking, vernedering, dood en worden geworpen in de mangel van landmijnen en de chaos van dodelijke vuurgevechten. Ze zien hun moeders verkracht worden voor hun ogen en zijn voor het leven gedramatiseerd.


De Global War of Terror wordt gecreëerd door elite en regeringsleiders.
Overheden beschermen burgers niet meer dat zie j wel na 9/11 en Hurricane Katrina.
De terreur aanslagen zijn wereldwijd gestegen waardoor maatschappelijke problemen op de achtergrond worden geschoven. de kernwaarden van de democratie zijn weg.

Globale welvaart neemt toe en de verschillen tussen rijkdom en armoede wordt alleen maar groter. Massamoord, marteling geweld, onderdrukking en geen vrijheid meer van meningsuiting. Psychologische processen initiëren, onderhouden en legitimeren overtredingen. De geestelijke en lichamelijke gezondheid van de wereldbevolking neemt af.





Het wordt tijd voor sociale genezing, verzoening en de opbouw van landen wordt urgent. Weg met de belemmering van gelijke rechten, kansen en toegang tot hulpbronnen. We moeten armoede, vooroordelen en discriminatie uitroeien.

We moeten de deur dichtdoen voor

profiteurs van chaos, angst en geweld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten