maandag 26 augustus 2013

Functionele Schoonheid

Functionele Schoonheid




Schoonheid is een van de oudste en krachtigste concepten in de menselijke geschiedenis. Kunstenaars, filosofische debatten en zelfs wetenschappelijk belang. Schoonheid is het kenmerk van het product schoonheid wat verkocht wordt met alle keuze er om heen. De aard van schoonheid is nog steeds een mysterie. De laatste jaren ontwikkelt zich de virtuele esthetiek, de architectuur en schoonheid wordt toegankelijker door allerlei moderne technologieën. Socrates geloofde dat alle dingen goed zijn en in verhouding staan met waarvoor ze geschapen zijn. Een object is gemaakt voor een bepaald doel, maar het kan er niet uit zien. Software designer´s ontwikkelden de eerste mobiele telefoons en de eerste besturingssystemen.


Er kwamen lelijke producten uit maar kijk nu anno 2013. Apple staat bekend om zijn design en heeft continue nieuwe innovatie technieken. Functionele schoonheid creëren is een simpele maar intelligente design strategie. Kunstenaars en filosofen ontcijferen het en designer´s creëren de functionele schoonheid. Consumenten willen er grof voor betalen als ze maar een mooi en unieke gadget hebben. Het moet mooi zijn, bruikbaar en functioneel. Ontwerpers spelen hierop in.
Unieke ideeën verkopen zich vaker zelf. Vindingrijkheid van het ontwerp is een krachtig en emotioneel instrument omdat dit de gebruiker prikkelt en de nieuwsgierigheid opwekt. Schoonheid kan vluchtig zijn in de ogen van de toeschouwer mar functionele schoonheid is een ongrijpbare eigenschap. Schoonheid komt tot leven an een langdurig proces en resulteert in een prachtig product.


Hieronder een paar voorbeelden van functionele schoonheid




                                                             

Apple I Mac 27 Inch 











Een comfortabele Relax Chair







Een Horloge met led Verlichting



Carbon Fiber Design´s




Geen opmerkingen:

Een reactie posten