dinsdag 27 augustus 2013

Durf je met mij?

Durf je met mij?





ik was een beetje aan het Googelen en kwam toen de website  http://www.durfjijmetmij.nl tegen.


de website is opgezet als ontmoetingsplaats voor personen in verschillende zorginstellingen. je kan er door middel van een profiel een vriendschap opbouwen of zelfs een relatie beginnen. Psychiatrische patiënten krijgen zo een kans om een beetje kleur aan hun leven te geven. Ze kunnen misschien door de site een date krijgen of een mooie vriendschap ontwikkelen. Het streven van de site is om binnen afzienbare tijd ook de G.G.Z. instellingen erbij te betrekken, daar ze zo meer inschrijvingen en kans sop succes hebben.

Geïnteresseerden maken een profiel aan. In je eigen profiel maak je jou interesses duidelijk, kan je jezelf omschrijven en je passies en dromen weergeven en delen. mensen die niet in de zorg zitten kunnen geen profiel aanmaken dus ook niet in jou profiel kijken. Psychiatrische patiënten die op zoek zijn naar lotgenoten of een maatje hebben misschien wat aan deze site. De leefwereld van zulke patiënten is sowieso al klein, dus een beetje kleur aan hun leven is goed. Den Haag heeft het initiatief genomen en misschien volgen er dadelijk wel meer grote plaatsen. Er zijn ondertussen al driehonderd aanmeldingen in een korte tijd. Zelfs Rotterdam is enthousiast over dit initiatief en wil zelf ook een project beginnen. Uiteindelijk draait het er om dat psychiatrische patiënten ook recht hebben op een volwaardig en gelukkig leven.







Na deze site heb ik er nog een gevonden die dating aanbiedt voor psychiatrische patiënten.

De website http://www.vriendstap.nl biedt een veilige manier om mensen te ontmoeten. Ze hebben een mail, chat en forum in de website ingebouwd en anonimiteit is gegarandeerd. De eerste twee weken kan je gratis rond surfen en kijken of deze website iets voor jou is. Indien je je besluit aan te melden kost dit 25 euro per jaar.


De meeste mensen zoeken een perfect plaatsje als ze op zoek gaan naar een nieuwe partner. psychiatrische patiënten horen daar nu eenmaal niet bij. Deze doelgroep vereenzaamt sterk en daar moet wat aan gedaan worden. ik vind alle initiatieven op dit gebied goed, want ik weet dat psychiatrische patiënten weinig keuze hebben wat betreft dating en ander mensen ontmoeten.
Psychiatrische ziekten hebben te maken met gevoelens, gedachten en gedrag. Mensen zijn diep ongelukkig en vaak kloppen hun gedachten niet met de buitenwereld. Mensen zullen steun aan elkaar krijgen en zich aan de ander optrekken. Er zal een stabieler evenwicht plaatsvinden in beider levens. Misschien wel een ware liefde en volledige versmelting.



Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten